Rondreis Californië

Rondreis Californië

De beste periodes om een rondreis Californië te maken zijn het voor- en najaar

Californië is een van de grootste staten van Amerika. Er is enorm veel te zien en te doen in Californië. Je kunt hier terecht voor zowel de prachtige natuur als de indrukwekkende metropolen. Een goede manier om Californië te ontdekken is door middel van een rondreis Californië door de regio.

Los Angeles

Los Angeles is de grootste stad van Californië en moet daarom zeker op het lijstje staan wanneer je een rondreis door de staat maakt. Er wonen bijna 4 miljoen inwoners in Los Angeles. De stad is zo groot en er is zoveel te zien, dat een bezoek aan de stad alleen al een rondreis kunt noemen.

Hollywood is het bekendste deel van Los Angeles. Dit gebied staat bekend om de enorme filmstudio’s en de vele beroemdheden die hier een huis hebben. Er zijn zelfs speciale tours waarmee je langs de huizen van alle bekende sterren wordt geleid.

Hollywood Boulevard bevindt zich in het centrum van de stad. Het is een van de bekendste straten van heel de VS. Vooral de Hollywood Walk of Fame trekt elk jaar veel bezoekers. In deze straat liggen meer dan 2500 sterren ingelegd op de straat. Elke ster staat voor een beroemdheid uit de wereld van entertainment. Om tijdens je rondreis door Californië te relaxen kun je terecht op een van de vele stranden van Los Angeles. De bekendste stranden van de stad zijn Santa Monica, Malibu en Venice Beach.

San Francisco

Rondreis Californië

San Francisco ligt in het westen van Californië en telt ongeveer 800.000 inwoners. De stad staat bekend om de relaxte sfeer en het aangename klimaat. Het heeft diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Wanneer je een rondreis door Californië maakt mag je San Francisco zeker niet overslaan.

De Golden Gate Bridge is de grootste trekpleister. Deze opvallende brug werd 1937 gebouwd en is 2,7 kilometer lang. Het is in de loop der jaren iconisch geworden voor de stad San Francisco.

Een andere grote trekpleister van de stad is de wereldberoemde gevangenis Alcatraz. Deze verlaten gevangenis ligt op een eiland in de Baai van San Francisco. Vandaag de dag is het een museum waar je tentoonstellingen kunst bezoeken.

Yosemite National Park

Wanneer je in Californië op rondreis bent is een bezoek aan het Yosemite National Park een absolute aanrader. Dit enorme natuurgebied is staat vooral bekend om de Yosemite Valley. Dit is een diepe kloof in het landschap die op sommige plaatsen wel een kilometer diep is. Yosemite Park is een van de grootste trekpleisters van de staat Californië. Een wandeling door de kilometers lange kloof is populair onder de miljoenen bezoekers die het park elk jaar bezoeken.

Over Californië

Californië is een van de vijftig staten van Amerika. Met een oppervlakte van meer dan 400.000 vierkante kilometer is de staat 10 keer groter dan Nederland. Er wonen ongeveer 37 miljoen mensen in Californië, waarmee het de staat met de meeste inwoners van Amerika is. Los Angeles is de grootste stad van de staat. De hoofdstad is echter Sacramento.

Voor een soortgelijke bestemmingen raden wij een rondreis door Florida aan!

Beste reistijd

De beste periodes om een rondreis door Californië te maken zijn het voor- en najaar. De temperatuur is aangenaam en er is minder kans op tornado’s en stormen. In de zomermaanden is het in Californië erg warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden, gemeten over de nacht en de dag. Natuurlijk kun je altijd verkoeling zoeken op een van de stranden op de kilometerslange kustlijn.

Praktische reistips

In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je voor een rondreis door de VS geen visum nodig. Je hebt alleen een visum nodig wanneer je meer dan 90 in Amerika wilt verblijven. Wanneer je voor stage, school of werk naar Amerika reist voor een periode langer dan 3 maanden moet je dus een visum aanvragen. Net als in de rest van de Verenigde Staten wordt er in Californië betaald met Amerikaanse Dollars. Op dit moment is 1 euro ongeveer 1,20 Amerikaanse Dollar waard.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika