Rondreis Cornwall

Rondreis Cornwall

Cornwall ligt in het zuidwesten van Engeland. Op Cornwall vindt je veel verschillende universiteiten, waardoor er genoeg opleidingsmogelijkheden zijn voor de lokale bevolking. Sommige delen van Cornwall zijn typisch Engels, terwijl andere delen je juist weer doen denken aan de stranden van Ibiza.

rondreis Cornwall

Weer en klimaat in Cornwall

In Cornwall vriest het vrijwel nooit, waardoor de natuur zijn eigen gang kan gaan. Hierdoor is er een grote variatie aan flora ontstaan.

Clovelly

Als je nu toch aan het rondreizen bent gegaan vergeet dan niet om even door te rijden en Clovelly te bezoeken. Clovelly is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied Torridge, in het Engelse graafschap Devon met 1.616 inwoners. Clovelly is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters langs de kust van Noord-Devon. Het dorp is bekend geworden door de bijzondere ligging met uitzicht over het Kanaal van Bristol en de zeer steile autovrije hoofdstraat geplaveid met gladgelopen kinderkopjes

.rondreis Cornwall

Natuur ontdekken met een rondreis Cornwall

Cornwall is ideaal voor een trektocht door de natuur. Het is er absoluut niet saai, overal is wel weer iets nieuws te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar subtropische planten, mossen, heide en palmen. Vergeet niet om foto’s te maken van de prachtige bloemen en planten en van die fraaie typisch Engelse huizen met mooie tuinen!

De bevolking van Cornwall

De oorspronkelijke taal van de bevolking van Cornwall is Cornish. Even leek het er op dat deze taal zou uitsterven en er enkel Engels zou worden gesproken in Cornwall. Dit blijkt echter niet het geval, en de taal krijgt zelfs een come back.

Weetjes over de bevolking van Cornwall en over het hertogdom:

  • Cornwall heeft een oppervlakte van 3.563 vierkante kilometer.
  • Cornwall is zowel een hertogdom als een bestuurlijk graafschap.
  • Voor wie studeert in Cornwall is er zeer veel keuze. Cornwall beschikt namelijk over een ruim aantal hogescholen en universiteiten.
  • Prins Charles, de Britse kroonprins, en zijn echtgenote Camilla Parker Bowles zijn hertog en hertogin van Cornwall.

Bezienswaardigheden Cornwall

Land’s End

Daar waar het land eindigt en de zee begint wordt Land’s End genoemd. Het is het stukje van Cornwall dat zich het dichtst bij de kust bevindt. Het land gaat over in de zee met grillige vormen en kliffen.

Eden Project

Voor wie van natuur houdt is een bezoek aan de botanische tuin Eden Project absoluut een nummer 1 tussenstop tijdens de rondreis Cornwall. De tuin bestaat uit twee glazen koepels die dienen als kas voor de bloemen en planten. De koepels (ontworpen door Nicholas Grimshaw) hebben een motief dat doet denken aan een honingraat en creëren een beschermde atmosfeer voor de botanische tuin. De bouw van de koepels en het aanleggen van de tuin heeft uiteindelijk wel drie jaar geduurd, maar het resultaat mag er zijn.

rondreis Cornwall

The Lost Gardens of Heligan

Een andere unieke botanische tuin is The Lost Gardens of Heligan. Deze tuin is een absolute sprookjestuin met beeltenissen van figuren en gezichten, op een unieke manier afgebeeld met natuurlijke materialen. Zo vind je er bijvoorbeeld een grote slapende vrouw gemaakt van stenen, planten en gras.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Groot Brittannië