Rondreis Griekenland

Rondreis Griekenland

Griekenland geeft jou de mogelijkheid een prachtig land te ontdekken met een rijke geschiedenis. Veel mensen kennen Griekenland als een lekker warm land omringt door duizend prachtige eilandjes. Natuurlijk is dit geen rare gedachte want het is zeker waar. Maar als u op een rondreis Griekenland gaat zal je ontdekken dat Griekenland veel meer te bieden heeft dan dat. Door de zeer rijke geschiedenis van Griekenland is er een bijna eindeloze stroom aan bezienswaardigheden te ontdekken.Lees snel verder om hier meer over te ontdekken.

 Rondreis Griekenland

Bevolking in Griekenland

Als je voor een rondreis Griekenland gaat en het Griekse volk gaat leren kennen, zal je ontdekken dat ze grote contrasten vertonen. Ten eerste bloost de Griekse bevolking er niet bij als ze hun eigen regering oplichten. Sommige zeggen zelfs dat dit een nationale sport is geworden. Maar de vreemdelingen ook wel Xenoi in het Grieks, worden uitermate goed en eerlijk behandeld. Wanneer je jouw tas vergeet in de winkel kan jij die terug verwachten, en jouw portemonnee is vrijwel altijd veilig.

Grieks orthodoxe kerk

Rondreis Griekenland

Het grootse deel van Griekenland is orthodox opgevoed en daarom is de Grieks orthodoxe kerk zeer invloedrijk, ook zijn er zo’n 150.000 moslims en 45.000 Grieke Pomaken te vinden. Leuke feitjes over de bevolking: Griekenland heeft ongeveer 11 miljoen inwoners Hiervan is 15% tussen de 0 en 13 jaar, 67% is tussen de 15 en 64 jaar en 19% ouder dan 65.

De verhouding man en vrouw is vrijwel gelijk, maar na de 65 wint de vrouw. Er wonen 2,43 immigranten per 1000 inwoners in Griekenland De gemiddelde Griekse vrouw word 81,76 jaar oud en de gemiddelde man 76,59. In Griekenland houden de meeste huwelijken stand in Europa De Griekse bevolking heeft 63 volksdansen.

Weer,klimaat en natuur in Griekenland

Het weer in Griekenland varieert sterk per gebied. Het grootse deel van Griekenland heeft zachte winters en heerlijke warme zomers. Maar in het Noorden van Griekenland kunnen gewoon koude winters met sneeuw plaats vinden. De zomer begint in Griekenland al in maart ! Van maart tot en met mei zitten er vaak wel onderbrekingen tussen met wat koudere periodes, maar overal is het dan al heerlijk. En de gegarandeerde warme periodes zijn natuurlijk gewoon in juni, juli en augustus.

Gemiddelde temperatuur in Griekenland

Rondreis Griekenland

Overzicht van het weer in Griekenland: Gemiddelde temperatuur in Griekenland van juni tot augustus is 28°C .De gemiddelde temperatuur in Griekenland van december tot februari is 10°C .Regenseizoen begint in oktober tot ongeveer maart.

Beste reistijd: van juni tot augustus is Griekenland perfect voor strandvakanties, en van mei tot juni voor actieve en avontuurlijke vakanties.

In Griekenland is er ook veel natuur te ontdekken. Veel mensen denken bij Griekenland aan de eilanden Samos, Rhodos, Kos en Corfu. Natuurlijk zijn de eilanden stuk voor stuk prachtige eilanden om te ontdekken, maar op het vaste land van Griekenland moet je zijn als je een liefhebber bent van natuur. Zo vinden wij in Epirus het prachtige Zachhoria, dit is een gebied met veel wilde rivieren, bosgebieden, meren en meertjes, kleine dorpjes, hoge bergen en niet te vergeten de diepste kloof ter wereld Vikos!

Thraki

Daarnaast zijn er tijdens een rondreis Griekenland op het vaste land nog veel meer prachtige gebieden te vinden. Zo is er Thraki, dit ligt vlakbij Turkije. Dit is een prachtige nationaal park beschermt door het wereld natuurfonds. Hier zijn vele prachtige en soms zelfs zeldzame dieren te ontdekken. Zo zijn er Flamingo’s, bijeneters, ijsvogels, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes, visotters, lipbussen, visarenden en nog veel meer zoals slangen en roofvogels. Voor natuurliefhebbers is dit een must om te gaan bezoeken! (zie foto)

Een ander interessante pagina is deze over de Cycladen die ook bij Griekenland horen

Bezienswaardigheden in GriekenlandGoedkope Rondreis Griekenland

Ten eerste heeft Griekenland vele prachtige stranden, zo zijn de meest bekende stranden Lalaria op Skiathos en Plaka op Naxos. De stranden alleen zijn voor veel toeristen al genoeg om een rondreis Griekenland te boeken!

Ook kan je in Griekenland de diepte opzoeken, zo kan jij bijvoorbeeld gaan diepzeeduiken. Een schat zal je niet zo snel vinden in Griekenland, want de gebieden waar schatten liggen zijn afgezet en niet toegankelijk voor diepzeeduikers, desalniettemin is de onderwater wereld van Griekenland al genoeg om het een van de populairste activiteiten te maken tijdens een rondreis Griekenland. Een andere mooie bestemming om te diepzeeduiken is Cuba!

Hellenistische festival

Ook is het Hellenistische festival een aanrader, dit festival speelt zich af van juni tot september en heeft veel muziek, dans en theatervoorstellingen uit de oudheid.

Goedkope Rondreis Griekenland

De zee bevaren is ook een ervaring die je niet moet missen, outdoor-watersporten zijn daarom ook zeer populair onder de mensen die een reis naar Griekenland boeken. Zo kunt u in Griekenland surfen, raften, kajakken en kanoën. Je kan zelf op zee kanoën rond de eilanden van Griekenland, maar probeer dit niet op jezelf als je niet ervaren bent!

Veel mensen weten het niet maar als jij naar Griekenland gaat zijn er veel mogelijkheden om te skiën. Er zijn een behoorlijk aantal ski resorts, zoals het skicentrum op Mount Panassos. Deze skiresorts zijn te vergelijken met Oostenrijk en Noorwegen!

Athene

Goedkope Rondreis Griekenland

En natuurlijk eentje die jijzelf vast al bedacht had: Athene ! De hoofdstad van Griekenland zou als je in Griekenland bent boven aan jouw lijstje moeten staan. Als je naar Athene gaat begin dan bij Akropolis, waar je de vijfde eeuwse Parthenon kan vinden, wandel vervolgens door de prachtige eeuwenoude Agora en een bezoekje aan het Nationaal Archeologisch Museum in Griekenland is zeker ook een aanrader! Een andere prachtige stad waar jij misschien interesse in hebt is Rome!

Verder zijn er tijdens een rondreis Griekenland nog veel meer activiteiten die je kan ontdekken. Zo kan je eeuwenoude ruïnes bezoeken zodat jij de oude Minoische beschaving kan ontdekken. Het Olympisch stadion een bezoekje brengen en de vele andere steden zijn ook zeker een bezoek waard tijdens een rondreis. En zelf na al dit is er nog veel meer te ontdekken in Griekenland, oriënteer jezelf dus goed!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Griekenland