Rondreis Griekse eilanden

Rondreis Griekse eilanden

Ga heerlijk eilandhoppen in Griekenland

Een rondreis maken op de Griekse eilanden ? De beste manier om deze rondreis te maken is om te gaan eilandhoppen! Griekenland beschikt over veel eilanden waardoor er ook nog gekozen dient te worden welke eilanden gehopt gaan worden! Hieronder kan je direct beginnen met het vergelijken van alle rondreis Griekse eilanden aanbieders of je kan meer leren over de eilanden die bezocht kunnen worden in dit artikel!

Eilandhoppen Cycladen

Rondreis Griekse eilanden

Voor mensen die gaan rondreizen op de Griekse eilanden kiezen de meeste ervoor om te gaan eilandhoppen op de Cycladen. Dit door zijn geweldige ligging (tussen het vaste land en Kreta in). De eilanden van de Cycladen hebben een eigenzinnige huisstijl met veel felle kleuren, windmolentjes en doolhofstraatjes. De eilanden van de Cycladen hebben allemaal zo zijn overeenkomsten maar toch zijn ze stuk voor stuk bijzonder.

Zo is er Satorini het eiland waar je moet zijn voor een romantische sfeer en geweldige zonsondergangen. Kan je naar het eiland Naxos om te genieten van de mooie stranden of naar Amorgos om een geweldig rots klooster te bezoeken.

Eilandhoppen Dodekanesos

Rondreis Griekse eilanden

Van alle Griekse eilanden ligt Dodekanesos het meest dichtbij de Turkse kust. Deze eilandgroep is door vele volkeren bezet geweest waardoor er een ware mix is ontstaan van meerdere culturen (Turks/Italiaans en Grieks) Dit is het best terug te zien in de architecturen op de eilanden. Ondanks de vele invloeden die Dodekanesos heeft zijn de bewoners door en door Grieks.

De meest bezochte eilanden op Dodekanesos zijn Rhodos en Kos met daaropvolgend Patmos (vaak voor religieuze doeleinden). De overige eilanden zijn voor de reizigers die op zoek zijn naar iets meer rust, maar daarover staat dan weer wel dat de eilanden die rustig zijn minder ontwikkelt zijn. Dodekanesos is de eiland groep voor rust, zon en genieten!

Niet naar de Griekse eilanden? Leer hier meer over rondreizen door Madeira.

Eilandhoppen Ionische Eilanden

Rondreis Griekse eilanden

Wanneer je gaat rondreizen op de Griekse eilanden vind je in het westelijk gedeelte de Ionische eilanden. De Ionische eilanden zijn het meest geschikt voor natuurliefhebbers die houden van gevarieerde landschappen, lange zandstranden, wilde natuur en een helderblauwe zee. De eilanden staan ook zeer bekend om zijn gastvrije bevolking! De Ionische eilanden zijn lang in handen geweest van de Venetiaanse republiek dit is nog goed terug te zien in de architectuur op het eiland en de keuken beschikt vrijwel overal over Italiaanse invloeden. De bevolking daarentegen is weer door een door Grieks gebleven!

Eilandhoppen Saronische Golf

De Saronische golf ligt ten oosten van Peloponnesos en ten zuiden van Athene. De Saronische golf ,ook wel De Golf van Egina genoemd, is voor eilandhoppers een wat minder bezocht gebied. Dit komt voornamelijk doordat de eilandjes dichtbij het vaste land liggen en relatief snel te bereiken zijn, dit geeft minder het gevoel dat er gedaan word aan eilandhoppen. De eilandjes van de Saronische golf hebben alle hun eigen aparte karakter en sfeer en beschikken over veel mooie kloosters en kerken!

Eilandhoppen Sporaden

Rondreis Griekse eilanden

De Sporaden is een wat kleinere eilandgroep en ligt in de Egeïsche zee. De Sporaden zijn te vinden ten noorden de Cycladen. Die eilanden zijn het best te beschrijven als de meest groene eilandengroep en kenmerkt zich door zijn volle groene kleuren. De Sporaden beschikken ook over een vliegveld waardoor de meeste eilanden vrij makkelijk te bereiken zijn. De Sporaden beschikken ook over een schitterende onderwaterwereld!

Een reis Griekse eilanden boeken?

Ben je van plan te gaan eilandhoppen door de Griekse eilanden en weet je welke eilandgroepen je wilt gaan bezoeken? Dan is het tijd om te beginnen met het vergelijken van rondreizen bij onze reisorganisaties. Er zijn ook veel mogelijkheden voor op maat reizen bij de Griekse eilanden dus oriënteer je goed voordat je boekt!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Griekenland

 

Goedkoperondreis.com