rondreis los angeles

Los Angeles is een van de meest bekende en bruisende steden van de hele wereld. Er is eigenlijk voor iedereen wel iets bijzonders te zien of te doen in deze geweldige stad. Steeds meer mensen besluiten dan ook om een rondreis Los Angeles te maken. Wij hebben speciaal voor jou de beste spots en tips voor een rondreis voor Los Angeles op een rijtje gezet.

Hollywood

Hollywood is de bekendste wijk van Los Angeles en dus zeker een must-see tijdens een rondreis door de stad. Deze staat natuurlijk bekend om de vele beroemde films die hier worden opgenomen in de enorme filmstudio’s. Daarnaast is het Hollywood sign hoog in de heuvels iconisch voor dit deel van de stad. Doordat hier zoveel films worden opgenomen, hebben veel beroemdheden een huis in Hollywood.

De lijst van Amerikaanse beroemdheden met een huis in Hollywood is eigenlijk oneindig. Het is heel leuk om tijdens je rondreis een tour te maken langs de huizen van deze beroemdheden. De villa’s zijn namelijk zeer indrukwekkend en je hebt zelfs een kleine kans om een paar beroemdheden te zien. In het centrum van Los Angeles ligt Hollywood Boulevard. Hier is ook de wereldberoemde Walk of Fame te vinden. Dit is voor veel reizigers het hoogtepunt van de rondreis door Los Angeles. Op de Hollywood Walk of Fame liggen namelijk duizenden sterren in de straat gelegd. Elke ster staat voor een beroemdheid in de muziek- of filmwereld.

Klik hier om andere staten en steden van Amerika te ontdekken!

The Ghetty Center

Ook de cultuurliefhebbers zullen tijdens een rondreis Los Angeles aan hun trekken komen. The Getty Center is een erg indrukwekkend en groot museum dat zeker een bezoek waard is. Ook voor de mensen die niet veel met kunst hebben is een bezoek aan die museum een aanrader. Het uitzicht over de stad is namelijk prachtig en er zijn meerdere botanische tuinen in het complex waar je heerlijk kunt ontspannen.

Stranden Los Angeles

Los Angeles heeft enkele van de meest bekende stranden ter wereld. De drie bekendste stranden van de stad zijn Venice rondreis los angelesBeach, Santa Monica en Malibu. Elke van deze drie stranden is eigenlijk een bezoek waard wanneer je een rondreis door Los Angeles maakt. Venice Beach is niet alleen een van de populairste stranden van de stad maar van de hele staat Californië. Er zijn zeer veel gezellige bars en restaurants aan de kustlijn te vinden. Het strand heeft haar naam de danken aan de gelijknamige wijk waar het strand in ligt.

Malibu Beach

staat vooral bekend om de zeer goed onderhouden stranden en de vele villa’s. Veel beroemdheden hebben een huis in deze regio. Het wonen is namelijk zeer aangenaam en er zijn veel privé-stranden. Het is erg leuk om tijdens een rondreis Los Angeles dit deel van de stad te bezoeken en je te vergapen aan alle schitterende huizen.

Santa Monica

Het strand van Santa Monica staat vooral bekend om de pier die meer dan 100 meter de zee in steekt. Op deze pier is een volwaardige kermis gemaakt waar je, je prima kunt vermaken. Er is onder andere een reuzenrad en vele kraampjes waar je lekker kunt eten en drinken.

Weer en klimaat van Los Angeles

Los Angeles en Californië staan bekend om het aangename klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur in de stad is het hele jaar door boven de 20 graden Celsius. In de maanden juli tot en oktober ligt de gemiddeld temperatuur zelfs rond de 27 graden. De meest aangename periode om een rondreis door Los Angeles te maken is de periode van december tot en met juni.

Over Los Angeles

Los Angeles is, zeker voor Nederlandse begrippen, een enorme stad. Er wonen maar liefst 4 miljoen mensen op de 1300 vierkante kilometer die de stad groot is. Je kunt met een rondreis door de stad dus gerust een aantal weken zoet zijn. Los Angeles ligt in de staat Californië. Californië staat vooral bekend om het mooie weer en de hippe mensen.

Praktische reistips

Net als in heel Amerika, wordt er in Los Angeles met de Amerikaanse dollar betaald. Houdt er rekening mee dat het in Amerika normaal is om en fooi te geven tussen de 10 en 20 procent van het totaalbedrag. Het wordt vaak zelfs als een belediging gezien wanneer je geen fooi geeft. Houdt dus altijd een beetje contant geld op zak wanneer je een rondreis door de stad maakt.

Wanneer je vanuit Nederland naar Los Angeles vliegt, ben je ongeveer 11 uur onderweg. Er gaan vanaf Amsterdam steeds meer rechtstreekse vluchten naar deze stad. Het is in Los Angeles 9 uur vroeger dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat mensen op de hoogte te zijn dat je rondreis door Los Angeles maakt.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Los Angeles. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

tui-logo-300x175