Rondreis Oost-Canada, Toronto en de Niagarawatervallen

Rondreis Oost-Canada, Toronto en de Niagarawatervallen

Canada is een enorm land dat voor  veel Nederlanders redelijk onbekend is. Dit is erg jammer omdat Canada een van de mooiste landen ter wereld is. Door de grootte van het land zijn er per regio grote verschillen in taal en cultuur. Omdat het land zo groot is, is het verstandig om één regio per keer te bezoeken. Speciaal voor jou hebben wij de ‘must-sees’ van een rondreis Oost -Canada op een rijtje gezet zodat jij weet welke plekken je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreizen

Toronto

Rondreis Oost Canada

Toronto is met meer dan 2,5 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. De stad Toronto is daarnaast de financiële en economische hoofdstad van het land. Toronto staat steevast bij de best leefbare steden van de hele wereld, samen met de west-Canadese stad Vancouver. Wanneer je Toronto bezoekt zal je merken dat de bevolking zeer divers is. Er wordt zoals in de meeste steden in Oost Canada zowel Frans als Engels gesproken.

Wanneer je tijdens je rondreis door Oost Canada in Toronto bent, is het Royal Ontario Museum zeker een bezoek waard. Het is het grootste museum van het land en het richt zich op alle wereldculturen. Ook was Toronto jarenlang het beginpunt van de langste straat ter wereld; Yonge Street. Deze straat is nu vooral de belangrijkste winkelstraat van de stad.

Niagarawatervallen

Ten zuiden van Toronto, op de grens met de Amerikaanse staat New York, liggen de wereldberoemde Niagarawatervallen. Wanneer je een rondreis door Oost Canada maakt  kan een bezoek aan de Niagara Falls eigenlijk niet op je lijstje ontbreken. Wat veel mensen niet weten is dat Niagara watervallen bestaan uit 3 watervallen. De Horshoefalls, American Falls en de Bridal Veil Falls. Vanuit de Canadese kant zal je alleen de meest bekende waterval, de Horshoefalls, kunnen zien. Deze waterval van 650 meter breed voert elke seconde meer dan 2 miljoen liter water af. Een bezoek aan de waterval is gratis maar wanneer je een boottocht of speciaal uitkijkpunt wilt bezoeken zal je een klein bedrag moeten betalen.

Ottawa

Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat Ottawa de hoofdstad van Canada is. De regering van Canada zetelt in Ottawa. Het parlementsgebouw is een van de grote trekpleisters van de stad. Het gebouw stamt uit de 19e eeuw en is erg indrukwekkend om te zien. Daarnaast kan je in Ottawa veel interessante musea bezoeken. Zowel het Canadian Museum of Nature, de National Gallery of Canada en het Canadian War Museum zijn in Ottawa gevestigd.

Montreal

Rondreis Oost Canada

Ten oosten van Ottawa ligt de grote metropool Montreal. Wanneer je Montreal bezoekt tijdens je rondreis door Oost Canada zal het opvallen dat het merendeel van de bewoners Frans spreekt. De stad is namelijk in 1642 gesticht door de Fransen. Door deze geschiedenis en de bouwstijl van een aantal bouwwerken in Montreal wordt de stad ook wel het Parijs van Canada genoemd.

De grootste trekpleisters die je kunt bezoeken in Montreal zijn Christ Church Cathedral en de Basilique-cathédrale Marie-Reine-du-Monde. Beide kathedralen dateren uit de 19e eeuw en zijn sterk gebaseerd op oud-Europese bouwstijlen.

Newfoundland

Rondreis Oost Canada

Newfoundland is een eiland in het uiterste oosten van Canada. Niet iedereen die een rondreis door Oost Canada maakt, bezoekt deze regio. De belangrijkste reden hiervoor is de lage gemiddelde temperatuur en de slechte bereikbaarheid. Wanneer je de tocht naar dit eiland onderneemt zal je echter versteld staan van de schoonheid van de plaatselijke natuur Newfoundland is 3 keer groter dan Nederland maar telt slechts een half miljoen inwoners. Het grootste deel van het eiland wordt nog geregeerd door ongerepte natuur.

Wil je een rondreis Oost-Canada boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Canada? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in oost Canada. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Canada