Rondreis Orlando

Rondreis Orlando

Orlando is vergeleken met veel andere steden in de VS niet erg groot. Toch is de stad in het hele land en over de hele wereld bekend. Dit komt niet omdat de stad zo verschrikkelijk bijzonder is maar door de vele enorme pretparken die je rondom de stad vindt. Wanneer je geen genoeg kan krijgen van achtbanen, liveshows en andere attracties moet je zeker een rondreis Orlando gaan maken!

Over Orlando

De stad Orlando ligt aan de oostkust van de VS in de staat Florida. De stad telt ongeveer een kwart miljoen inwoners en is daarmee de op vier na grootste stad van de staat.  De bijnaam van de stad luidt ‘The City Beautiful’ en dit is niet voor niks. De stad is namelijk erg goed onderhouden en heeft veel mooie gebouwen en kunst. Daarnaast zijn de vele pretparken in de regio werkelijk schitterend. Orlando leent zich uitstekend als een stad voor een rondreis van meerdere dagen.

Naast de vele bezoekers die Orlando elk jaar trekt voor de pretparken, komen er ook veel mensen naar de stad voor de vele conventies. Er zijn in Orlando namelijk enorm veel ruimtes waar conventies en conferenties worden gehouden. Zakenmensen uit het hele land komen hiervoor naar de stad. Er zijn hierdoor ook enorm veel hotels in de stad, waar je tegen een betaalbaar bedrag goed kunt verblijven. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je gaat rondreizen.

Klik hier voor meer bestemmingen in Noord-Amerika.

Walt Disney World

De grootste trekpleister van Orlando is zonder twijfel Walt Disney World. Dit enorme themapark van Disney trekt elk jaar namelijk 25 miljoen bezoekers. Walt Disney World is met geen enkel ander themapark in Europa te vergelijken. Het bestaat namelijk uit 4 pretparken, 2 waterparken en 2 winkelgebieden. Het park is zo groot dat er een eigen netwerk van openbaar vervoer binnen het park is opgezet.

Wanneer je tijdens een rondreis door Orlando wilt verblijven op een unieke locatie, is het leuk om een Disney hotel te boeken. Deze hotels liggen vlakbij het attractiepark en zijn allen ingericht in de sprookjesachtige sfeer van Disney. Vaak kun je ook een uur eerder het park in wanneer je in een van deze hotels overnacht.

Universal Studios

Rondreis Orlando

Universal Studios is een ander pretpark in Orlando dat elk jaar vele miljoenen bezoekers trekt. Dit themapark is vooral gericht op attracties die te maken hebben met films en televisie. Enkele grote films zoals Transformers, Shrek en Harry Potter hebben hier hun eigen attracties. Naast veel achtbanen en andere attracties, worden er ook veel liveshows opgevoerd.

SeaWorld

SeaWorld is een van de grootste trekpleisters van Orlando naast Universal Studios en Walt Disney World. Wanneer je een rondreis door Orlando maakt is een bezoekje aan dit attractiepark zeker de moeite waard. Elk jaar bezoeken ongeveer 6 miljoen mensen het park. Naast veel attracties zoals achtbanen is er ook een deel waar je veel dieren kunt zien. Dagelijks zijn er shows met onder andere zeehonden, dolfijnen en orka’s.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Florida

 

Een rondreis door de stad Orlando is vrijwel altijd in combinatie met een rondreis Florida!