Rondreis Pyreneeën

Rondreis Pyreneeën

Heb je interesse in een avontuurlijke rondreis, dan is een rondreis Pyreneeën ideaal voor jouw. Het beklimmen van de bergen is avontuurlijk en tegelijk adembenemend mooi, waardoor de Pyreneeën zich absoluut leent voor mooie vakantie-foto’s. Ook zijn er genoeg andere attracties te vinden zoals een observatorium en een pretpark. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van een rondreis Pyreneeën.

Weer en klimaat in de Pyreneeën

Het weerbeeld in de Pyreneeën is erg wisselend. Hoog in de bergen is het kouder dan in het dal. Hierdoor kan het in het dal aangenaam en groen zijn, terwijl er sneeuw ligt op de toppen van de bergen.

Natuur ontdekken met een rondreis Pyreneeën

Ter voet of met de fiets de Pyreneeën beklimmen is een hele klus. Door het ruige landschap vergt de tocht een goede conditie. Tijdens de toch maak je kennis met de ruige, maar wonderschone natuur van de Pyreneeën. De Pyreneeën kent wel vier grote natuurparken die bijdragen aan het behoud van de flora en fauna in de bergen.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Pyreneeën

Pic du Midi de Bigorre

De top van de Pic du Midi de Bigorre ligt op 2877 meter hoogte. De berg vormt het decor voor een observatorium waarmee de sterren en planeten worden bestudeerd. Met zijn 2877 meter hoogte is deze berg erg indrukwekkend en heb je vanuit het observatorium een adembenemend en duidelijk zicht op de melkweg.

Tibidabo Amusement Park

Boven op de berg Tibidabo is een pretpark gevestigd met een oppervlakte van wel 70.000 vierkante meter. Het park is erg oud, maar heeft nog altijd zeer populaire en snelle achtbanen en een reuzenrad. Laat een dagje avontuur in het Tibidabo Amusement Park dan ook zeker niet op jouw rondreis ontbreken.

De bevolking van de Pyreneeën

In de Pyreneeën kun je veel verschillende hoogtes vinden. Het grootste deel van de bevolking woont in de lager gelegen gebieden of in de kuststreken. De grootste inkomstenbronnen voor de bevolking zijn het toerisme en de landbouw.

Weetjes over de bevolking van Pyreneeën en over het berggebied:

  • Het hoogste punt van de Pyreneeën is 3.404 meter hoog.
  • De Pyreneeën heeft een oppervlakte van 116.399 vierkante kilometer.
  • Het hoogste punt van de Pyreneeën is de berg Aneto.
  • Aneto werd voor het eerst beklommen in 1842.
  • De Pyreneeën ligt verdeeld over 3 landen, namelijk Frankrijk, Spanje en Andorra.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Frankrijk

Vergelijk hier direct alle reizen naar Spanje

Goedkoperondreis.com