Rondreis Rocky Mountains

Rondreis Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een groot berggebied in de VS en Canada. De totale oppervlakte van het berggebied is wel 991.691 vierkante kilometer en sommige bergen zijn er meer dan 4000 meter hoog. Een bijnaam van de Rocky Mountains is de Rockies.

Weer en klimaat in de Rocky Mountains

In de Rocky Mountains kan het vrijwel het gehele jaar door vriezen. In januari is de maximum temperatuur zelfs -3 en kan het kwik dalen tot -16. De minst koude maand is juli met temperaturen tussen de 6 en 26 graden.

Natuur ontdekken met een rondreis Rocky Mountains

De natuur van de Rocky Mountains is erg ruig en kent grote verschillen in hoogte.

De bevolking van de Rocky Mountains

De plaatselijke bevolking is uiterst vriendelijk en heeft respect voor het ruige landschap. Het gebied werd van oorsprong bevolkt door groepen indianen. Zij jaagde onder anderen op bizons en mammoeten. De mammoeten zijn inmiddels uitgestorven, maar een kleine bizon-soort is er nog steeds te vinden. De indianen hadden veel respect voor de natuur en jaagde enkel op dieren die zij nodig hadden.

Weetjes over de bevolking van de Rocky Mountains en over het berggebied:

  • Het hoogste punt van de Rocky Mountains bevindt zich op 4.401 meter hoogte.
  • De Rocky Mountains hebben een oppervlakte van 991.691 vierkante kilometer.
  • De hoogste berg van de Rocky Mountains is de berg Mount Elbert.
  • De Rocky Mountains liggen in Canada en in de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis

Mount Elbert

Deze hoge berg heeft zijn ligging in de staat Colorado. De berg werd voor het eerst beklommen is 1874 door H.W. Stuckle.

Blanca Peak

Blanca Peak heeft een hoogte van 4.372 meter. Dit is slechts een paar meter lager dan het hoogste punt van de Rocky Mountains.

Mount Robson

Met 3.954 meter hoogte is Mount Robson het hoogste punt van het Canadese gedeelte van de Rocky Mountains. De berg werd voor het eerst beklommen in 1913.

Cheyenne Mountain Zoo

Een bezoek aan Mount Elbert is goed te combineren met een bezoek aan de Cheyenne Mountain Zoo. Deze dierentuin bevindt zich in Colorado Springs en biedt ruimte aan een grote verscheidenheid aan dieren. Naast zoogdieren, vogels, vissen en insecten vindt je er ook veel reptielen en amfibieën. De website van de Cheyenne Mountain Zoo is erg informatief en interactief. Je kunt er over elk dier wat er leeft een grote hoeveelheid informatie vinden tezamen met een duidelijke foto.

Vergelijk direct aanbieders voor een rondreis Rocky Mountains: