Rondreis Tasmanië, een prachtig natuureiland

Rondreis Tasmanië, een prachtig natuureiland

Tasmanië is een groot eiland dat onderdeel is van Australië. Het ligt op ongeveer 250 kilometer uit de kust. Een rondreis Tasmanië is vooral erg populair onder natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust. Meer dan 40% van het oppervlakte van het eiland is ingedeeld als beschermd gebied.

Over Tasmanië

Tasmanië is in vergelijking met Australië een klein eiland. Het oppervlakte is echter bijna 70.000 vierkante kilometer en daarmee is het eiland bijna twee keer zo groot als Nederland. Tasmanië is echter zeer dunbevolkt en telt maar een half miljoen inwoners. De afstand tussen Amsterdam en de hoofdstad van Tasmanië is maar liefst 17.000 kilometer.

Natuur in Tasmanië

Eigenlijk is de natuur van Tasmanië ook de grootste trekpleister van het land. De natuur van het eilan staat zelf op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tasmanië is ook de enige plek waar de Tasmaanse duivel nog leeft. Dit is een klein, vleesetend, buideldier dat vooral bekend is geworden door de Tasmanian Devil van de tekenfilmserie Looney Toons. Naast de Tasmaanse duivel leven er nog enkel diersoorten die nergens anders op de wereld leven.

De natuur van Tasmanië is zeer veelzijdig. Zo zijn er enorm uitgestrekte meren en regenwoud. Maar op sommige plekken zijn er ook zwaar besneeuwde bergtoppen en koude vlaktes. Juist door deze diversiteit is Tasmanië een echt walhalla voor natuurliefhebbers. De populairste manier om het eiland te ontdekken is door middel van een meerdaagse wandeltocht. Hierbij slaap je in de open lucht en kom je op alle mooie plekjes van Tasmanië.

Bezienswaardigheden Tasmanië

Wanneer je een rondreis Tasmanië maakt mag je de hoofdstad Hobart zeker niet overslaan. Hobart is een zeer interessante stad om te bezoeken vanwege de mix van moderne en historische architectuur. Er zijn veel overblijfselen te zien van de Britse overheersing van eind 18e eeuw. Naast de interessante architectuur kun je in Hobart ook genieten van de vele gezellige restaurants, bars en tearooms.

In het uiterste noorden van Tasmanië ligt de tweede grootste stad van het eiland: Launceston. Na Sydney en Hobart is Launceston de oudste stad van heel Australië. Er zijn veel bouwwerken te bezichtigen die stammen uit de Brits-koloniale tijd. Daarnaast zijn er veel kunstgalerijen en musea. Ook zijn er veel plaatselijke wijnen verkrijgbaar in de stad.

Vervoer naar Tasmanië

Tasmanië is goed bereikbaar met de ferry. Vanuit de stad Melbourne kun je met de ferry binnen 10 uur naar Tasmanië varen. Deze reistijd is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Je kunt er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar Tasmanië te reizen. Er gaan namelijk binnenlandse vluchten naar zoel Hobart als Launceston.
Beste reistijd

Je kunt het beste door Tasmanië rondreizen in de Australische zomer. Dit is de periode van november tot en met april. Het is dan gemiddeld een aangename 20 graden Celsius op Tasmanië. Van mei tot en met oktober is het minder aantrekkelijk om Tasmanië te bezoeken. De temperatuur is dan namelijk gemiddeld 14 graden Celsius.

Praktische reistips

Om Tasmanië te bezoeken heb je een visum voor Australië nodig. Deze kun je online of bij de ambassade aanvragen. Een visum voor Australië is 3 maanden geldig en kost vaak maar een paar tientjes.

Net als in de rest van Australië wordt er op Tasmanië gewoon Engels gesproken. Ook wordt er net als op het vaste land betaald met de Australische Dollar. Daarnaast is het op Tasmanië 8 of 10 uur later dan in Nederland. Dit is hangt ervan af of het bij ons zomer- of wintertijd is.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Australië

 

2 thoughts on “Rondreis Tasmanië, een prachtig natuureiland

Comments are closed.