Stedentrip Belgrado

Boek een stedentrip Belgrado ( Beograd) en reis met de trein

Belgrado is de hoofdstad van Servië. De stad is met bijna twee miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Het is een prachtige stad en ideaal voor een stedentrip Belgrado. De stad is één van de grote Europese steden die aan de Donau gelegen is. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis, en is onderdeel geweest van meerdere toonaangevende rijken, zoals het Ottomaanse rijk en het Habsburgse rijk.

Een groot deel van de stad is verwoest door toedoen van de NAVO aan het einde van de 20e eeuw. In Belgrado wordt net als in de rest van Servië met de Servische Dinar betaald (ISO-code: RSD). Één euro staat ongeveer gelijk aan 120 Servische Dinars.

Bezienswaardigheden

stedentrip belgrado

Het centrum van Belgrado is relatief klein, waardoor men alles gemakkelijk te voet kan bereiken. De meeste bezienswaardigheden en activiteiten zijn gesitueerd in de buurt van Kalemegdan en de Knez Mihaljova en Sdadarska straat. Er is in de Servische hoofdstad ook een netwerk van openbaar vervoer beschikbaar. Een kaartje voor de bus kost omgerekend ongeveer 35 eurocent.

De Servische hoofdstad telt een groot aantal musea die uiteenlopende onderwerpen uitlichten. Zo heeft het Nationaal Museum van Servië (stammend uit de 19e eeuw) meer dan vierhonderd duizend stukken in haar collectie waaronder ook een groot aantal prestigestukken van Nederlandse kunstenaars (zoals Bosch, van Gogh en Rembrandt).

Andere interessante musea zijn het Historisch Museum van Servië, het Nikola Tesla Museum, het Ethnografisch Museum en het Museum over de Roma Cultuur. Er zijn ook een aantal specialiteitenmusea, zoals het Museum over Luchtvaart. Kunstliefhebbers kunnen naast het Nationaal Museum ook terecht bij de verschillende kunstgalerieën, zoals Galerija STAB, LEILA Records en Eugster.

Gezellige en knusse straatjes

Belgrado wordt rondom haar gezellige en knusse straatjes ook versierd door de aanwezigheid van kerken en kloosters, zoals de Sint Sava Tempel (één van de grootste Orthodoxe Kerken in de wereld, behorend bij de Servisch Orthodoxe Kerk), de Kathedraal van Belgrado, de St. Mark’s Kerk en de Kerk van Alexander Nevski (de grootse Russische held die een belangrijke slag bij Zweden besliste).

Een andere populaire activiteit voor toeristen op stedentrip naar Belgrado is Ada Ciganlija: een eiland op de Sara rivier met een kunstmatig meer. Het eiland heeft een in de zomer druk bezocht strand, en vormt een ideale plek om het drukke stadsleven voor even te ontvluchten. Ook populair is het Nationale Theater, welke prachtig versierd is met goud en kunst. Een opera of balletvoorstelling in dit theater is simpelweg een herinnering om nooit meer te vergeten.

Uitgaan in Belgrado

Hoewel het volgens geruchten de laatste jaren aan het veranderen is, heeft Belgrado altijd bekend gestaan om haar rijke nachtleven. Er zijn talloze cafés en bars te vinden in de hoofdstad waarbij de beste en meest bezochte bars gesitueerd zijn aan de Strahinjica Bana straat. De beste en meest bekende bars zijn Insomnia, KontraBar, Buongiornio, Nachos, Veprov Dah, Duomo, Ipanema, Zu Zu’s en Jelena.

Rondreizen in Servië ?

Dit zijn de gespecialiseerde reisorganisaties :