Stedentrip Dallas

Stedentrip Dallas

Qua bevolkingsomvang is Dallas de vierde stad van de Verenigde Staten en daarnaast de één na grootste stad van de staat Texas. De stad staat uiteraard met name bekend als de plaats waar in 1963 de toenmalige president, John F. Kennedy, werd vermoord. Door de hele stad zul je dan ook gedenktekens vinden die hierin refereren.

Maar er is uiteraard nog veel meer moois en indrukwekkendst te bezichtigen en te ondernemen. De stad is dan ook zeker een overweging waard als je van plan bent om een stedentrip Dallas te gaan maken.

Bezienswaardigheden

stedentrip dallas

Misschien is het niet voor iedereen het meest voor de hand liggende eerste idee waar aandacht aan gegeven kan worden bij een bezoek aan de stad Dallas, echter biedt de stad een waarlijk indrukwekkende architectuur. Je zult ongetwijfeld versteld staan en onder de indruk raken van de prachtige historische gebouwen die met name in het Dallas Downtown Historic District te vinden zijn.

In elke willekeurige straat vind je wel enkele zeer sprekende en fraai vormgegeven gebouwen, maar dit gebied spant de kroon. Daarnaast is de Swiss Avenue in Dallas een laan die je eigenlijk niet mag overslaan. Zeker  ook hierin staan een paar prachtige oude huizen. Indien je meer behoefte hebt om te genieten van de natuur die Dallas rijk is, dan is een bezoek aan White Rock Lake een goede optie.

Dit meer is aangelegd in Dallas en in het omliggende park kun je heerlijk tot rust komen en bijkomen van de vele uitstapjes die je mogelijk reeds al hebt gemaakt door de stad. Een ander meer wat tot de verbeelding spreekt, is Bachman Lake. Ondanks dat dit meer kleiner is dat het andere meer, kun je ook hier zeker tot ontspanning komen. Dallas herbergt een groot aantal parken die verspreid over de stad liggen.

Zo is er een goede afwisseling tussen de drukte van de stad en het groen wat een kleine 21.000 hectare omvat. Het Fair Park vormt hiervan het groene hart van de stad en biedt naast natuur ook een aantal musea, de Music Hall en het Cotton Bowl Stadion, waar het hele jaar door evenementen worden gehouden. Uiteraard trekt dit met goede reden veel bezoekers. Wil je natuur als kunst ervaren, dan is het een aanrader om het Dallas Arboretum te bezoeken.

Musea

stedentrip dallas

In de Art District vind je veel mooie musea, waarvan Dallas Museum of Art één van de bekendste is. Dit museum is in 1984 opgericht en ligt in het Fair Park. Hier vind je collecties met kunstwerken van bijvoorbeeld Renoir, van Gogh, Picasso en Gauguin. Er is zowel ruimte voor vijfentwintigduizend kunstwerken als voor een bijbehorende beeldentuin. Een museum dat geheel gericht is op de moord op de president is Six Floor Museum.

Dallas Zoo

In 1888 is de dierentuin van Dallas opgericht en is daarmee het oudste zoölogische park van de staat Texas. Desondanks weet de dierentuin goed met de tijd mee te gaan en maakt daardoor gebruik van een app, die moet fungeren als navigatie hulpmiddel waarmee je je weg door de dierentuin weet te vinden. Ook kun je hiermee informatie vinden over de verschillende dieren die hier zijn ondergebracht.

Dallas World Aquarium

stedentrip dallas

Een ander veel bezocht dierenpark is het Aquarium wat in het midden van het historische centrum van Dallas staat. Je leert hier alles over het zout- en zoetwaterleven .Je kunt zelfs door een waar regenwoud heen lopen en toekans, luiaards, salamanders, kikkers en krokodillen bewonderen.

Reunion Tower

Wanneer je een goed overzicht van de stad wilt, kun je terecht in de 171 meter hoge uitkijktoren of Reunion Boulevard in het centrum van de stad. Deze toren steekt ver boven alles uit, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Er is een bol bovenop de toren waar een restaurant, een club en een observatieplatform gevestigd zijn.

Zero Gravity Thrill Amusement Park

stedentrip dallas

Voor sensatie kun je terecht bij dit attractiepark, waar je naast duizelingwekkende attracties bovendien een bungeejump kunt maken

Winkelen

Dallas heeft veel winkelcentra waar je veel mooie koopjes kunt vinden. Zo is er goedkope merkkleding die je bij Allen Premium Outlets kunt halen. Unieke winkeltjes vind je met name in het Art District. Veel van de winkelcentra zijn overdekt, waardoor winkelen in mindere weersomstandigheden ook goed mogelijk is.

Uitgaansgelegenheden

Ook ’s avonds is er voldoende te beleven in Dallas. Bijna elke avond worden er live optredens gegeven in cafés en bars en je kunt zelfs naar volledig aangeboden Dinnershows, waarbij je gelijktijdig kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Populaire uitgaansgebieden zijn Downtown Dallas en in het Art District.

Openbaar vervoer tijdens je stedentrip Dallas

stedentrip dallas

Rondreizen door Dallas kan soms wat uitdagend zijn, aangezien er niet veel verschillende opties bestaan waarmee je van plaats naar plaats kunt reizen. Een taxi is al vaak aan de dure kant en dit maakt het lastiger om aan dit middel de voorkeur te geven. Er is daarentegen wel en stadstrein die bij de bekende hotspots in de stad stopt. Je kunt reizen met de DART Light Rail en deze heeft in totaal 39 verschillende stations.

Ook is het voordelig om hiermee te reizen, aangezien een enkel kaartje slechts een paar dollar kost. Daarnaast kun je kiezen voor een dagkaart van 4 dollar, waardoor het nog voordeliger wordt. Het busnetwerk is nog onderhevig aan verbetering en ondanks dat er wel bussen rijden, kun je hier niet altijd op vertrouwen.

De meeste toeristen geven dan ook de voorkeur aan het huren van een auto, zodat het openbaar vervoer kan worden ontweken. Bovendien geeft dit je de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je ergens heen gaat.

Ontdek en geniet Dallas!

Bij een stedentrip Dallas kun je erop vertrouwen dat je de rijke historische geschiedenis van de stad kunt bezichtigen. Dit vindt je niet enkel in de vele unieke en thematische musea die de stad rijk is, maar eveneens in het straatbeeld. Je kunt je volop vermaken met uiteenlopende attracties en uitrusten in en wandelen door de vele natuurparken die over de gehele stad zijn verspreid.

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 

Op zoek naar een rondreis in combinatie met een cruise? Kijk dan bij rondreizen Florida/AmerikaBooking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Dallas gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Dallas niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.