Stedentrip Detroit

Stedentrip Detroit

De grootste stad in de Amerikaanse staat Michigan is Detroit en het vormt de 18e stad van de Verenigde Staten, afgaande op het inwonertal. Het maakt deel uit van de Rust Belt en staat symbool voor de Amerikaanse auto-industrie. Als Bakermat van de ‘Motown” muziek trekt Detroit jaarlijks tal van muziekliefhebbers. Er zijn echter nog tal van andere redenen te noemen waarom een stedentrip Detroit zeker het overwegen waard is.

informatie voor tijdens je stedentrip Detroit

Motown Museum

Detroit kent een rijke geschiedenis op gebied van muziek en heeft een doorslaggevende invloed uitgeoefend op de ontwikkelingen in de muziekwereld. Zo werd in 1959 reeds het Motown platenlabel opgericht, wat op zijn beurt een belangrijke rol had in de opkomst van soulmuziek. Meerdere inwoners van Detroit zijn wereldberoemd geworden, waaronder Diana Ross. Ook in de jaren tachtig was Detroit toonzetter in de muziekstromingen. Iedereen die geïnteresseerd is in deze historische invloeden in de muziek, kunnen terecht in het Motown Museum waar het verhaal wordt verteld van dit wereld bekende muzieklabel.

Architectuur tijdens je stedentrip Detroit

stedentrip detroit

In de stad Detroit kun je een ruim scala aan architectonische stijlen bewonderen. Deze zijn geïntroduceerd om de stad moderner en aantrekkelijker te maken, wat tot goede resultaten heeft geleid. In het nieuwe centrum van Detroit zijn postmoderne neogotische torens te bezichtigen, het zogeheten Dit Center wat gebouwd is in 1993. Het vormt als één geheel met de Art Deco wolkenkrabbers die de stad rijk is. Zo zijn er de Guardian Building, de Penobscot Building, het Fisher Building en de Cadillac Place. Het Detroit Opera house of Institute of Arts zijn ook toonaangevende gebouwen. Voor de meest historische buurten reis je af naar bijvoorbeeld Palmer Woods. Naast de gebouwen, heeft de stad ook veel prachtig architectonische en belangrijke kerken en kathedralen, zoals St. Joseph’s, St. Mary’s en de kathedraal van het Allerheiligst Sacrament.

Stedentrip Detroit

Musea

Het historisch cultureel centrum van de stad is gelegen in de buurt rond Wayne State University en het College for Creative Studies. Hier zijn de meest vooraanstaande musea gevestigd, zoals het Detroit Institute of Arts, het Historisch Museum, het Museum Charles H. Wright over de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis en het Science Center. Ook kun je een bezoek brengen aan de Detroit Public Library, de Pewabic Aardewerk Studio, het Museum van Hedendaagse Kunst Detroit en het Contemporary Art Institute van Detroit (CAID). Wat cultuur en kunst betreft kun je in Detroit je hart ophalen, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Theater en Opera

Ook ’s avonds is er in de stad Detroit veel te doen. Er zijn diverse theaters en operahuizen in de stad waar je naar een voorstelling kunt gaan. Zo is er het Detroit Opera House wat gevestigd is in de Broadway Street, als onderdeel van het Grand Circus Park Historic District. Ook is er het Fisher Theatre, waar je fantastische musicals kunt bekijken en waar je kunt genieten van locale muziek en kennis opdoet van de sociale geschiedenis in de VS. Verder is er The Redford Theatre en het Max M. Fisher Music Center, wat voorheen gold als ‘Orchestra Hall’.

Winkelen

Als je van plan bent om gezellig te gaan winkelen, dan kan dit ook heel uitgebreid. Hiervoor moet je bij de Eastern Market zijn, waar het verste groente en fruit uit Michigan te vinden is. Indien je op zoekt bent naar specifieke winkels dan kun je voor de luxewinkels terecht bij Somerset Collection en bij Birmingham voor de modieuze boetieks. Zoek je naar kenmerkende producten die het karakter van de stad weergeven, dan brengt je zoektocht je naar het centrum voor winkels als Habatat Galleries en de Detroit Artist’s Market. Zo vind je autoaccessoires, plaatselijk geproduceerde muziek en originele kunst. Over het algemeen kun je hier overdag de hele dag terecht, zodat je voldoende tijd hebt om uitgebreid te zoeken naar bijzonderheden of souvenirs.

Vervoer door de stad

stedentrip detroit

Voor vervoer door de stad zelf kun je het beste gebruikmaken van de metro. In Detroit is er slechte één enkel sneltramsysteem, de People Mover. Deze is beperkt tot het centrum van de stad, maar je zult hiermee gemakkelijk naar kunstgalerieën, sportevenementen en theaters kunnen afreizen. Zeker wanneer er grote jaarlijkse sportevenementen in de stad zijn, zul je te maken hebben met enorme menigten. Indien je de stad uit wilt reizen, dan kun je kiezen voor de bus. Deze maken het mogelijk om snel en gemakkelijk buiten de stadsgrenzen te reizen. Er geldt een eenvoudige online routeplanner, waarmee je simpelweg kunt voorbereiden hoe je het beste kunt reizen met het regionale vervoerssysteem SMART. Met een dag-, week- of maandkaart (Go Pass) krijg je onbeperkt toegang tot de Detroit stadsbussen.

Taxi’s

Taxi’s vind je bij hotels of casino’s in het centrum. Zodra je je al buiten het centrum bevindt, zul je telefonisch een taxi moeten bestellen. Het is ook steeds gemakkelijker om Detroit per voet te verkennen. Het is bijzonder prachtig om langs de rivier bij het Renaissance Center te wandelen, waar je een kunt genieten van een mooi uitzicht over de stad. Ook de musea en kunstgalerieën in het Culturele District zijn goed te voet te bereiken.

De Auto

Het vervoersmiddel bij uitstek is echter de auto. Detroit staat ook wel bekend als Motor City en vormt het middelpunt van de Amerikaanse automobielindustrie. Dit houdt in dat de wegen zich uitstekend lenen voor autoverkeer, en dit kan gebruikmaken van een efficiënt wegennet, waar je zelfs in de spits goed doorheen komt. Wel kan het soms lastig rijden zijn, door de vorm van het stad en doordat de straten vaak van naam veranderen. Ook is er in de stad voldoende parkeergelegenheid en zijn sommige garages zelfs gratis. Het is verstandig in een parkeergarage te parkeren, aangezien parkeren op straat nog wel eens een uitdaging kan zijn.

Genoeg te doen tijdens je stedentrip Detroit

Een stedentrip naar Detroit zal zeker voldoening geven. Zeker als je houdt van de muzikale geschiedenis waar deze stad zo’n grote en onmiskenbare invloed op heeft uitgeoefend, zal menig bezienswaardigheid die de stad te bieden heeft, je vanzelf aanspreken. Je kunt het combineren met een bezoek aan een museum en de dagen afronden met een avond entertainment. Zo is je stedentrip vanzelf volledig volgeboekt.

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 

Op zoek naar een rondreis in combinatie met een cruise? Kijk dan bij rondreizen Florida/AmerikaBooking.com

[/vc_row]


Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Detroit gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Detroit niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.