Stedentrip Edinburgh

Stedentrip Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Er staan nog veel gebouwen uit de 16e en 17e eeuw in deze stad en dat is erg leuk om te zien tijdens de stedentrip Edinburgh. Naast al deze cultuur heeft Edinburgh ook veel pubs met heerlijke locale whisky. Er is dus voor ieder iets wils tijdens een bezoek aan Edinburgh.

Stedentrip Edinburgh

Tijdens je verblijf in Edinburgh mag je zeker het Edinburgh Castle niet missen. Dit is een kasteel welke bovenop een vulkaan gebouwd is. Als je deze bezoekt tijdens je citytrip heb je ook meteen een heel erg mooi uitzicht over de gehele stad. Daarnaast kun je ook in het kasteel zelf kijken tijdens je bezoek aan Edinburgh. Hier vind je allemaal oude kroonjuwelen.

Door al deze prachtige dingen wordt Edinburgh weleens het Athene van het noorden genoemd. En natuurlijk is Schotland het land van de whisky. Ook dit zal je merken tijdens je bezoek aan Edinburgh. Bijvoorbeeld bij de Scotch Whisky Experience. Hier kun je verschillende soorten whisky proeven tijdens je verblijf in Edinburgh.

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Stedentrip Edinburgh

Edinburgh is een oude stad en dat zorgt ervoor dat de stad veel bezienswaardigheden heeft. Een van de dingen die je zeker niet mag missen tijdens je Stedentrip Edinburgh is Edinburgh Castle. Bijna vanaf elk punt in de stad is dit kasteel al wel te bewonderen. Het is bovenop een vulkaan gebouwd en dit zorgt ervoor dat je vanaf hier ook een prachtig uitzicht over de gehele stad hebt tijdens je stedentrip Edinburgh. Naast het Edinburgh Castle heeft Edinburgh ook het Holyrood Palace. Dit is het paleis waar de koningin elk jaar een aantal weken verblijft. Ook zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip Edinburgh.

Winkelen

In Edinburgh vind je veel verschillende soorten winkels en daarnaast ook veel warenhuizen. Tijdens je stedentrip Edinburgh zal opvallen dat de stad een aantal straten heeft waar goed gewinkeld kan worden. Princes Street is hierbij de belangrijkste straat in de stad. Jenners is een warenhuis welke zeker een bezoekje waard is tijdens je stedentrip Edinburgh. Dit warenhuis heeft namelijk 8 verdiepingen en tegenover Jenners is Princes Mall. Dit is een winkelcentrum met 60 winkels.

Uitgaan in Edinburgh

Tijdens je stedentrip Edinburgh is het heel erg leuk om de Military Tattoo te zien. Dit is een militaire muziekparade welke eens per jaar georganiseerd wordt bij Edinburgh Castle. Naast dit is Edinburgh een studentenstad. Dat zorgt ervoor dat er qua uitgaan heel erg veel keuze is. Er is tijdens een stedentrip Edinburgh dus voor ieder wat wils op het gebied van uitgaan. Let er tijdens je stedentrip Edinburgh wel op dat de stad Old en New Town heeft.

Accommodatie in Edinburgh

Edinburgh is een stad met veel bed and breakfast om in te overnachten tijdens je stedentrip Edinburgh. Daarnaast heeft de stad verschillende hotels en hostels waar ook in overnacht kan worden. Er is dus redelijk veel keuze in
Accommodatie tijdens je stedentrip Edinburgh. Dit zorgt ervoor dat je het zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt.

Vervoer door Edinburgh

Stedentrip Edinburgh

Het is heel erg gemakkelijk om naar Edinburgh te reizen. Je kunt er binnen 2 uurtjes met het vliegtuig komen en als je, je stedentrip Edinburgh vroeg van te voren boekt is dit ook niet heel erg duur. Daarnaast kan je ook met de boot vanaf IJmuiden naar Edinburgh reizen. Je stedentrip Edinburgh begint dan rond de avond en tijdens de reis kun je eten en slapen op de boot. Ook heeft deze boot verschillende faciliteiten welke het begin van je reis naar Edinburgh heel erg leuk kunnen maken. Je vaart ’s nachts en dat zorgt ervoor dat je bijna geen tijd verliest van je stedentrip Edinburgh.

Het grootste voordeel is dat er auto’s op de boot mogen. Je kunt dus je auto meenemen tijdens je stedentrip Edinburgh. Daarnaast is het openbaar vervoer in de stad ook wel redelijk goed geregeld. Maar tijdens je stedentrip Edinburgh zal je merken dat de stad niet heel erg groot is. Dit zorgt ervoor dat het, het leukste is om de stad te voet te ontdekken. Maar als je toch graag met de bus wilt tijdens je stedentrip Edinburgh kan dit ook. Deze stopt bij alle belangrijke plekken in de stad.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Edinburgh