Stedentrip Oostende

Stedentrip Oostende

stedentrip oosteinde

Stedentrip Oostende, bij uitstek dé Belgische badstad

België heeft een kustgedeelte, één van de meest bezochte badplaatsen is Oostende. Een reden hiervan is omdat de stad recht uitkomt op de E 40. Vanuit Brussel rij je ongeveer een uur, recht naar Oostende. Makkelijker kan niet. Maar dat is niet de enige reden waarom deze plaats zo populair is. Daarom geven wij je wat bijzonderheden over een stedentrip Oostende in de hoop dat je snel deze prachtige stad zult gaan bezoeken.

stedentrip oostende

Ben je op de dijk aan het wandelen bent merk je al waarom Oostende zo leuk is. Het lange diepe strand neemt je mee om er een leuke dagje of weekend van te maken. Tijdens de zomer ligt het strand echt vol en kan je over de koppen lopen op de dijk. Dan is het echt leuk om daar te wandelen en te gaan eten bij één van de vele restaurants, of een ijsje eten kan ook altijd natuurlijk.

Nog meer trekpleisters in Oostende

Nog één van de trekpleisters in Oostende is het Casino Kursaal. Een mooi gebouw welke je ook al ziet staan als je op de dijk wandelt. Daar worden ook heel wat evenementen gedaan, dus je kan er altijd wel langs om iets leuk te gaan doen.

Wat ook zo interessant is aan Oostende, is dat de winkels 7 dagen op 7 open zijn. Je kan er dus altijd langs bij de grote winkelketens om te gaan shoppen. Het leuke centrum maakt het nog aangenamer en je bent zo een dag kwijt in deze stad.

Er komen ook heel wat toeristen uit het buitenland , dus hotels zijn er bij de vleet, of een leuk appartement dat je kan huren. Het kost allemaal niet zo veel en je bent dicht bij alles.

Ga je graag naar een andere badplaats vanuit Oostende, dan kan je met je eigen wagen gaan, de fiets bij goed weer, of de kusttram. Die brengt je ook overal waar je moet zijn en is goedkoop en veilig.

stedentrip oostende

Al bij al is Oostende dus een prima keuze om als weekend of midweek wat gaan uit te rusten. Er is voldoende te zien en te doen en bij mooi weer maak je echt een super leuke tijd mee. aanrader dus zo’n stedentrip Oostende.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar België. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

Voor meer inspiratie kan je onze rondreis Europa pagina bekijken!