Stedentrip Phoenix

Stedentrip Phoenix

Phoenix bevindt zich in het zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika en is de hoofdstad van de staat Arizona. Wanneer je een stedentrip Phoenix organiseert naar deze stad zul je merken dat er veel interessante en aantrekkelijke bezienswaardigheden zijn die een bezoek zeker de moeite waard maken. Naast architectonische pracht en culturele gelegenheden vind je hier voldoende mogelijkheden om te genieten van het uitgaansleven of om je voordeel te doen aan gunstige koopjes tijdens het winkelen.

Bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Phoenix

Wellicht zou je het in een stad als Phoenix niet direct verwachten, maar er is hier best veel te beleven. Er is voor iedereen wel iets aantrekkelijks te bedenken, waardoor je je ogen uitkijkt en verrijkt met blijvende indrukken je bezoek zult kunnen afsluiten.

Architectuur

Stedentrip Phoenix

Misschien is het niet voor iedereen weggelegd, maar in Downtown Phoenix kun je uitermate genieten van architectonische hoogstandjes. Er zijn namelijk zeer veel mooie gebouwen te bezichtigen en het is dan ook zeker de moeite waard om gewoonweg door de stad heen te wandelen en je te laten verwonderen van de uitstraling die de veel gebouwen hebben. Een goed voorbeeld hiervan is The Rosson House, een Victoriaans huis waaraan je duidelijk de geschiedenis van Phoenix kunt afzien.

Chase Field

Voor sportliefhebbers is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het honkbalstadion van Phoenix, Chase Field. Overdag kun je hier namelijk een leuke rondleiding krijgen, zodat je helemaal op de hoogte wordt gebracht van alles wat met bij het honkbalspel komt kijken.

Natuur in Phoenix

Stedentrip Phoenix

Als je wilt genieten van de natuur dan kun je in Phoenix terecht bij Encato Park, wat midden in het centrum van de stad ligt en een ware oase aan rust biedt voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Ook in de omgeving van Phoenix vind je een prachtige natuur en indrukwekkende rotspartijen, waardoor het zeker een idee is om hier naar toe te rijden met een huurauto. Er is ook een South Mountain Park, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Hier vind je veel grote Saguaro cactussen die op de hellingen staan. Je hebt hier de mogelijkheid om te wandelen, te paardrijden en te picknicken.

North Mountain en Squaw Peak

Andere natuurgebieden die in de stad liggen, zijn North Mountain en Squaw Peak. Een bezoek aan Camelback Mountain is ook de moeite waard. Als je nog meer wilt ontdekken en beleven, is er de mogelijkheid om het Papago Park of Phoenix Zoo te bezoeken. Hier vind je een grote botanische tuin, golfbanen, picknickplaatsen, visvijvers en de Hall of Flame, i.e. het plaatselijke brandweermuseum. De dierentuin heeft een rijke geschiedenis en hier kun je veel verschillende diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving bekijken. Wanneer je de Apache Trail volgt, rijd je door Indianen reservaten, hooggebergte en langs western stadjes en goudmijnen. Dat alles kun je alleen doen met een stedentrip Phoenix !

Musea in Phoenix

Voor de museumliefhebber is Phoenix bij uitstek een prachtstad. De stad heeft namelijk enorm veel verschillende musea, waar je kunt genieten van de meest uiteenlopende kunststukken. Zo is er het Phoenix Art Museum met een oppervlakte van ruim 26.000 vierkante meter. Ook kun je sinds 2010 terecht bij het Musical Instrument Museum, waar de grootste collectie muziekinstrumenten ter wereld zijn verzameld. Andere interessante musea zijn de Hall of Flame Firefighting Museum en de Phoenix Museum of History.

Winkelen

Ondanks dat Phoenix niet bekend staat als de grootste winkelstad van Amerika, kun je hier toch aardig terecht voor het vinden van leuke spullen of kledingartikelen. Er zijn zelfs meerdere winkelcentra te vinden, zodat je uitgebreid kunt rondneuzen op zoek naar de beste koopjes. In Downtown Phoenix ligt CityScape, waar je zowel kunt winkelen als dineren. Er zijn naast winkels ook veel eetgelegenheden die de winkelervaring nog leuker maakt. Als je op zoek bent naar goedkope en exclusieve winkels, dan kun je terecht bij CityCenter of CityNorth. Goedkoop winkelen kan ook bij de vele outlets die in Phoenix te vinden zijn. Indien de winkels in Phoenix niet voldoende shopplezier geven, kun je uitwijken naar nabijgelegen Scott’sdale.

Uitgaan? Dat kan ook tijdens je stedentrip Phoenix

Phoenix is een stad waar je goed kunt uitgaan. Of je nu je geluk wilt beproeven in het casino of liever wilt genieten van de ambiance in bars of cafés, van alle uitgaansgelegenheden zijn meerdere faciliteiten beschikbaar, waardoor je ruime keuze hebt. Hiervoor kun je terecht in Old Town of Central Phoenix. Hier liggen de meeste uitgaansgelegenheden. Vaak zijn deze tot diep in de nacht geopend en mogelijk tref je er live optredens van grote artiesten, wat een verblijf in Phoenix natuurlijk helemaal de moeite waard maakt.

Openbaar vervoer in Phoenix

Om naar alle attracties en uitgaansgelegenheden te reizen, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Ondanks dat er bussen aanwezig zijn, zijn de verbindingen echter lang niet altijd toereikend. Vaak moet je lang wachten op aansluitingen of lopen deze niet optimaal. Als je ervoor kiest om een taxi te nemen, moet je rekening houden met mogelijk hoge kosten. De beste optie is om een huurauto te nemen, zodat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je ergens naartoe gaat. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van de metro, die als één van de drukst gebruikte vervoersmiddel in het land geldt. Vervoer is hierdoor nog eens extra gemakkelijk geworden. Uiteraard kun je ook de verschillende mogelijkheden afwisselen om een volledige ervaring te krijgen van hoe het bevalt. Kies vooraf of ter plaatse welke manier voor jou het beste voelt.

Enorm veel mogelijkheden in Phoenix!

Stedentrip Phoenix

Een bezoek aan de stad Phoenix is zeker de moeite van een, meer dan vluchtig, bezoek waard. Er is voldoende te bezichtigen en je kunt zowel kennis maken met alles wat de stad zelf te bieden heeft, als met de prachtige natuur die eveneens deel uitmaakt van de ervaring. Alles is het gemakkelijkst te bereiken per auto, waardoor je alle vrijheid hebt om de stad te verkennen en een eigen beleving hiervan te krijgen. Of je nu van cultuur, muziek, sport of winkelen wilt genieten, alles is mogelijk. In combinatie met voortreffelijke eetgelegenheden wordt elke dag een waar succes. De variatie zorgt voor een volledig informatief en vermakelijk pakket, waardoor een stedentrip naar de prachtige stad Phoenix memorabel blijft.

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Phoenix gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Phoenix niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.