Vakantie in eigen land: overnachten op het strand

Vakantie in eigen land: overnachten op het strand

Door de Corona-crisis is het nog onduidelijk of een vakantie naar het buitenland komende zomer mogelijk is. Wil jij zeker op vakantie deze zomer? Kies dan voor een vakantie in eigen land. Een eigen huisje, en daardoor genoeg ruimte om afstand te houden en toch heerlijk te genieten van een vakantie. Overnachten op het strand, in een strandhuisje, is dan een goede optie. Even helemaal uitwaaien, met vanuit jouw strandhuisje in Nederland een uitzicht over zee. In deze blog bekijken we de mogelijkheden, ontdek je meer over de indeling van een strandhuisje en leer je meer over de bekende plekken met strandhuisjes in Nederland. Op die manier weet jij alles over strandhuisjes op het strand. Bovendien kun jij ze daarna direct boeken via Topovernachtingen.nl.

Overnachten in een strandhuisje op het strand

Een vakantie op het strand is heerlijk. Wanneer je ‘s ochtends op staat zie je de zon opkomen, een prachtig gezicht op het strand. Ideaal wanneer de kinderen de hele dag op het strand kunnen spelen. Jij kunt genieten met een boekje en een lekker drankje met uitzicht over het strand. Ook de hond mag op veel plekken mee, waardoor ook deze de tijd van zijn leven zal hebben. Kortom, een heerlijke vakantie voor echt het hele gezin.

Hoe ziet de indeling van een strandhuisje eruit?

Een strandhuisje is er voor 4-6 personen, en heeft dus 4 tot 6 slaapplaatsen. Doordat de meeste huisjes voor 4 personen zijn hebben ze 2 aparte slaapkamers. Een heeft vaak een stapelbed, de andere niet. Elk strandhuisje heeft een eetkamer, keukentje, douche en toilet.

Bekende plekken met strandhuisjes in Nederland

Er zijn verschillende kustplaatsen in Nederland waar je kunt overnachten in een strandhuisje. Dit strandhuisje staat dan op het strand zelf. Vanuit daar loop je direct het strand op. Bovendien heb je een fantastisch uitzicht over het strand.

● Kijkduin: in deze badplaats onder de rook van Den Haag vind je verschillende leuke strandhuisjes. Knusse strandhuisjes met een mooi uitzicht over het strand. Doordat je dichtbij Den Haag en Scheveningen verblijft is er hier veel te doen. Je kunt er ‘s avonds zo even uit lopen of met de tram of auto naar deze plaatsen.
● Hoek van Holland: natuurlijk is Hoek van Holland een van de bekendste badplaatsen van Nederland. Landal heeft er comfortabele strandhuisjes op het strand staan. De grootste strandhuisjes en daardoor ook voor meer dan 4 personen. Ideaal voor groepen van 6 of zelfs 8 personen. Ook meerdere strandhuisjes huren kan natuurlijk.
● Vlissingen: in de Zeeuwse plaats Vlissingen staan kleine, knusse strandhuisjes in verschillende opvallende kleuren. Een prachtig gezicht zo op het strand.
● Julianadorp: hier staan knusse strandhuisjes van Landal
● Kamperland: in het Zeeuwse Kamperland heeft Roompot haar strandhuisjes. In deze kustplaats staan grote strandhuisjes op palen. Deze strandhuisjes zijn het hele jaar door geopend, waardoor je hier ook in de winter kunt verblijven.
● Cadzand: op Molecaten Park Hoogduin liggen de strandhuisjes van Cadzand. Echte luxe design strandhuisjes voor 4 personen. Een unieke ervaring op het strand.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Zie hier de TUI vakanties in eigen land: