Wales , dé bezienswaardigheden

Wales , dé bezienswaardigheden

Kom ook kennis maken met Wales. Wales is bij ons onder meer bekend van verhalen en films als King Arthur en Merlijn de tovenaar. Deze mythe en legenden zijn ontstaan door het betoverende landschap van Wales, wat tevens het decor heeft gevormd voor diverse verfilmingen van deze legendes.

Wales,wat zijn dé bezienswaardigheden daar?Wales dé bezienswaardigheden

Kastelen

Tijdens jouw rondreis door Wales waan je jezelf in de tijd van de ridders en jonkvrouwen, met een bezoek aan de kastelen. Er zijn er heel veel te vinden verspreid over Wales. Sommige kastelen zijn zelfs erg romantische. Een echte aanrader als je de rondreis maakt met jouw geliefde.

St. David’s Kathedraal

Deze mooie kathedraal is gebouwd ter ere van de David van Wales. (een patroonheilige) De Kathedraal is gebouwd in een klein stadje, waar in het begin alleen een klooster stond. David van Wales Stierf op 1 Maart en wordt nog steeds elk jaar herdacht. Deze Kathedraal is een leuke en leerzame toevoeging op uw rondreizen door Wales.

Weer en klimaat in Wales

Wales heeft een gematigd zeeklimaat. Bij een gematigd zeeklimaat zijn de winters mild en de zomers redelijk koel. Regen valt verspreid over het jaar en is het minst in de zomermaanden. Als je niet van hete zomers houd is Wales perfect voor jou, omdat de zomers er in vergelijking tot Nederland redelijk koel zijn.

Natuur ontdekken in Wales

Zoals eerder genoemd is de natuur van Wales overweldigend mooi. Het landschap kent veel variatie en sprookjesachtige gebieden.

De bevolking van Wales

Wales is een prachtig land met inwoners die trots zijn op het land en zijn geschiedenis. Het land maakt deel uit van het verenigd koninkrijk samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland. Wales heeft door de jaren heen veel invasies moeten doorstaan van onder andere de Kelten, de Romeinen, de Saksen en de Vikingen. Dit heeft de bevolking echter alleen maar sterker gemaakt. Ze zijn trots op het land en trots op hun afkomst.

Weetjes over de bevolking van Wales en over het land

Wales dé bezienswaardigheden

  • Cardiff is de hoofdstad van Wales.
  • Wales is een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.
  • Op de vlag van Wales is een rode draak te zien.
  • Je kunt er betalen met de Pond sterling.
  • De officiële talen van het land zijn Engels en Welsh.
  • Hen Wlad Fy Nhadau is het officiële volkslied van de inwoners van Wales.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Groot Brittanië