Beijing Capital Airport

Beijing Capital Airport

Beijing Capital Airport: algemene informatie

China is natuurlijk een geweldig land om eens te bezoeken tijdens een welverdiende vakantie! Een absolute aanrader is de wereldstad Beijing. Er vertrekken dagelijks vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar Beijing Capital Airport. Het is één van de grootste luchthavens van China en mag jaarlijks ruim 100 miljoen passagiers verwerken. Beijing Capital Airport is tevens de thuishaven van de bekende luchtvaartmaatschappij Air China. Hieronder kom jij nog veel meer te weten over Beijing Capital Airport:

Terminals op Beijing Capital Airport

Beijing Capital Airport is één van de grootste luchthavens in Azie. Het vliegveld beschikt over een drietal terminals, waaronder de immens grote Terminal 3. De afstand is tussen de verschillende terminals is aanzienlijk, maar gelukkig kan je kosteloos gebruikmaken van de shuttlebussen. Tevens bestaat de mogelijkheid om met de metro naar een andere terminal te reizen. Dat kan een groot verschil maken als je een korte overstaptijd hebt op Beijing Capital Airport.

Goedkope vliegtickets boeken naar Beijing Capital Airport

Er worden bijzonder veel vluchten vanuit Amsterdam naar Beijing Capital Airport aangeboden. Het gaat om directe vluchten, maar ook vluchten met één of meerdere overstappen. Enkele luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Beijing zijn KLM, Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines en Hainan Airlines. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Je kan online gaan zoeken naar de goedkoopste vliegtickets naar Beijing Capital Airport. Vergelijk eenvoudig en snel de prijzen en boek de beste deal!

?wi=251719&ws=

Openbaar vervoer op Beijing Capital Airport

Het zijn dat Beijing de eindbestemming is van de vliegreis. Je kan dan gemakkelijk naar het centrum van de Chinese stad afreizen met het openbaar vervoer. De metro’s bieden de kans om binnen een korte tijd naar Beijing te reizen. De metro’s vertrekken iedere 10 minuten en een enkele reis kost rond de €3,20 per persoon. Let op, de reiziger moet met zijn ticket inchecken en uitchecken in de metro.

Taxi naar Beijing Centrum

De vakantieganger kan de metro ook links latten liggen en kiezen voor een taxi naar het centrum van Beijing. Iedere terminal op Beijing Capital Airport beschikt over een taxistandplaats en je hoeft dan ook nooit lang te wachten op een taxirit. Je reist binnen 45 minuten naar het Dongcheng District. Let op, het is verstandig om de naam van het hotel alvast in de Chinese taal op te zoeken. De chauffeurs spreken vrijwel nooit Engels! Een ritje van Beijing Capital Airport naar het centrum kost ongeveer €20,00!

Roken op Beijing Capital Airport

De reizigers op Beijing Capital Airport kunnen alleen buiten de terminals roken. Er zijn in de luchthaven zelf namelijk geen rookruimtes meer te vinden, deze zijn definitief gesloten. Het rookverbod in de terminals op Beijing Capital Airport geldt ook voor elektrische sigaretten, zoals vapes. Mocht je willen roken bij een overstap, dan moet je eerst door de douane en de luchthaven verlaten. Tevens zijn aanstekers niet toegestaan, die worden bij de controle in beslag genomen.

Hotels in de omgeving van Beijing Capital Airport

In de directe omgeving van Beijing Capital Airport zijn ook enkele hotels gevestigd. De hotels liggen op een afstand van tussen de 1,7 en de 4 kilometer van de luchthaven. Je kan bijvoorbeeld een overnachting boeken in het Greentree Inn, Cordis Beijing Capital Airport, Hilton Beijing Capital Airport en het Jinjang Inn Airport Hotel. Een overnachting in één van deze hotels kost tussen de €18,00 en de €130,00!Booking.com