Keflavik Airport in IJsland

Keflavik Airport in IJsland

Er zijn veel prachtige vakantiebestemmingen te vinden in de wereld, waaronder het indrukwekkende IJsland. Als jij een vakantie boekt naar IJsland, dan vlieg je op Keflavik Airport. De luchthaven is op ongeveer 50 kilometer afstand gelegen van de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Het is tevens de thuishaven van de lokale luchtvaartmaatschappij Icelandair. Een groot aantal reizigers vliegt op Keflavik Airport als eindbestemming, maar het is ook een bekende locatie voor een overstap naar een Amerikaanse of Europese bestemming. Hieronder kom jij nog veel meer te weten over Keflavik Airport:

Terminals op Keflavik Airport

Keflavik Airport is een relatief klein vliegveld en beschikt over één terminal. De zogeheten ‘Leifur Eriksson Air Terminal’ is echter wel groot en bestaat uit twee delen. De reizigers kunnen de Main en de South Building betreden. Het is mogelijk dat je bij een overstap van het ene deel naar het andere deel moet lopen.

Goedkope vliegtickets boeken naar Keflavik Airport

Keflavik Airport is een bekende bestemming en diverse grote luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks op de IJslandse luchthaven. Enkele voorbeelden zijn Icelandair, Transavia en Play Airlines. Tevens kan je vliegtickets boeken bij één van de budgetluchtvaartmaatschappijen, zoals EasyJet en Wizz Air. Dit is nog maar een kleine greep uit de luchtvaartmaatschappijen die op Keflavik Airport vliegen. Je kan online alvast gaan zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. Vergelijk de prijzen van de verschillende maatschappijen met elkaar en kies voor de beste deal!

?wi=251719&ws=

Openbaar vervoer op Keflavik Airport

Wij raden de vakantiegangers aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer op Keflavik Airport. De meeste reizigers willen zo snel als mogelijk naar de hoofdstad afreizen. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Er vertrekt vrijwel ieder uur een bus van de luchthaven naar het centrum van de stad. De prijzen liggen bijzonder laag en de bussen worden voornamelijk gebruikt door lokale inwoners.

De toeristen kiezen namelijk vaker voor een zogeheten ‘Flybus’. De bussen vertrekken om de 30 minuten en rijden direct door naar de Bus Terminal in Reykjavik. De reis duurt slechts 50 minuten, terwijl je met de reguliere buslijn al snel 70 minuten kwijt bent. Het is mogelijk om online alvast een ticket voor de Flybus te kopen, zodat je zeker bent van een zitplaats. Daarnaast worden er busritten aangeboden naar de bekendste hotels in de hoofdstad van IJsland, maar die zijn wel wat prijziger.

Taxi reserveren

De taxi’s op Keflavik Airport zijn bijzonder duur, zelfs als je de prijzen vergelijkt met de Nederlandse taxiprijzen. Een ritje naar de hoofdstad vanaf Keflavik Airport kost meer dan €100! Echter geniet je wel van meer comfort en kom je sneller in de stad. Het is mogelijk om online een taxi te reserveren. Je kan direct betalen en de chauffeur staat voor je klaar bij aankomst op Keflavik Airport. Het grootste voordeel van een taxi op Keflavik Airport is het gemak!

Auto huren op Keflavik Airport

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf te gaan rijden en een auto te huren op Keflavik Airport. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven van IJsland. Je kan terecht bij onder andere Europcar en Hertz. Boek en reserveer online een huurauto en kies voor de beste prijs. Je kan gemakkelijk de autohuurprijzen met elkaar vergelijken.

Roken op Keflavik Airport

De rokers kunnen bij de ingang en de uitgang nog een sigaret opsteken. Daarnaast kan je in de terminal nog een rookruimte bezoeken. Vergeet niet om je jas aan te trekken, want het kan koud worden in de rookruimte. Daarnaast is het een optie om sigaretten te kopen op Keflavik Airport. De sigarettenprijzen liggen lager dan in Nederland en in de Verenigde Staten.

Hotels in de buurt van Keflavik Airport

Je kan trouwens ook altijd nog kiezen voor een hotelovernachting in de directe omgeving van Keflavik Airport. Er zijn verschillende hotels nabij de luchthaven gevestigd. Je kan bijvoorbeeld een overnachting boeken in het Hilton Reykjavik Nordica, Konvin Hotel, Aurora Hotel en het Courtyard by Mariott Reykjavik Airport Hotel. Een overnachting kost tussen de €110 en de €250 per nacht!Booking.com

Reisafstand Amsterdam naar Keflavik Airport

De kans is groot dat je een vlucht boekt naar Schiphol Airport naar Keflavik Airport. De afstand tussen de twee luchthavens bedraagt iets meer dan 2.000 kilometer. Je bent doorgaans 2 uur en 15 minuten onderweg naar de IJslandse luchthaven.