Rondreizen door Oceanië

Rondreizen door Oceanië

Oceanië is een intrigerende groep van landen waar je veel cultuur kunt vinden, maar ook heerlijk tot rust kan komen. Er zijn binnen deze groep van landen veel tegenstellingen te vinden. Zo zijn de bijvoorbeeld delen met moderne steden en zijn er weer andere delen waar je een woestijn aantreft met bijna geen bewoners.

australia 153087 640

Weer en klimaat in Oceanië

Oceanië heeft meerdere klimaten. Deze zijn verspreid over verschillende eilanden. Op de twee grootste eilanden komen zelfs meerdere klimaten voor per eiland.

Natuur ontdekken met rondreizen door Oceanië

In Oceanië kun je prachtige rotsgebergtes, watervallen en unieke diersoorten vinden. Denk bijvoorbeeld aan koala’s en lori’s. Misschien zie jij deze dieren wel in het echt op jouw rondreis Oceanië.

De bevolking van Oceanië

De bevolking van Oceanië is erg fascinerend en divers en dit is terug te zien in het landschap. Sommige delen van Oceanië zijn erg ruig zoals Nieuw Zeeland met zijn rauwe cultuur die enigszins terug te leiden is naar de tijd van de Maori.

Weetjes Oceanië:

• In Australië bevindt zich een berg genaamd Ayers Rock. Als de zon onder gaat dan lijkt de berg rood van kleur. Dit ziet er erg mooi uit en zorgt zeker voor een adembenemend uitzicht.
• In het binnenland van Australië bevindt zich een stuk land dat veel weg heeft van een rimboe. Op dit stuk land wonen maar een paar mensen.
• Aan de kust vindt je het Sydney Opera House. Het dak van dit imposante gebouw lijkt op een zeil.
• Op sommige eilanden kun je zeldzame planten vinden, bijvoorbeeld een paar eucalyptusbomen. Deze bomen zijn erg oud, en stammen zelfs nog uit de tijd van de dinosaurussen.
* Papoea-Nieuw-Guinea is een van de weinige landen dicht bij de evenaar waar geregeld sneeuw valt, vooral op de bergtoppen. Het land wordt doorsneden door de rivier de Sepik.

Bezienswaardigheden en activiteiten tijdens jouw rondreizen door Oceanië

Surfen: Oceanië heeft zeer goede golven en mooi helder water. Dit maakt het de place to be voor iedereen die houdt van surfen. Pak je board en drijf mee op de golven van het prachtige Oceanië. Terwijl je af komt op de kust voel je met je hand door het verfrissende water en maak je steeds meer vaart. Na het surfen drink je nog een drankje op het strand en kijk je naar de ondergaande zon.

Hakka

Hakka is een traditionele dans, die wordt uitgevoerd door de bevolking van Nieuw Zeeland. Het is een krachtige enigszins intimiderende dans die met kracht wordt uitgevoerd. De een vind het indrukwekkend en de ander vind het interessant vanwege de geschiedenis en cultuur van het land, maar het is voor iedereen zeker een belevenis om het eens mee te maken.

Lees ook en klik door naar het desbetreffende land voor meer informatie en reizen: