blog
Vakantie Sydney Australië

Vakantie Sydney Australië

Sydney is gelegen in het zuidoosten van Australië, tussen de Grote Oceaan en de Blue Mountains. Het is de grootste en oudste stad van het land. Sydney is meerdere keren verkozen tot de mooiste stad ter wereld en staat daarmee ook bij veel mensen op de bucketlist. Je kunt tijdens je vakantie naar de stad gezellig winkelen, verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken en lekker eten. Bovendien kun je er ook nog eens heel goed stappen.

Klimaat

De stad heeft een mediterraan klimaat en kent zomertemperaturen tussen de 22 en 30 graden Celsius. Je kunt het klimaat vergelijken met de landen aan de Middellandse Zee. De koudste maand is juli, maar de gemiddelde temperatuur is dan nog steeds 17 graden Celsius. In de maanden september en oktober is de temperatuur aangenaam warm, zonder dat het extreem heet wordt. Er is een kleine kans op orkanen, maar de kans is daarmee wel aanwezig.

Bezienswaardigheden in Sydney

De grootste stad van Australië heeft verschillende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie kunt bekijken. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de Harbour Bridge, het Australisch museum en de Sydney Tower.

Sydney Tower

Deze enorme uitkijktoren is maar liefst 309 meter hoog. Je kunt de tickets aanschaffen in het daaronder gelegen winkelcentrum. Op 250 meter hoogte kun je het observatiedek betreden. Hier heb je een 360 graden uitzicht over de grote stad. Je kunt op het platform ook iets eten in het restaurant en ook is er een klein winkeltje waar je souvenirs kunt kopen. Met de snelle lift ben je er in slechts 40 seconden.

Harbour Bridge

De Harbour Bridge verbindt het centrale zakendistrict met de North Shore. De brug is een toeristentrekpleister en veel toeristen maken er dan ook foto’s. Over de brug loopt een weg, een fietspad, een voetpad en zelfs een treinspoor. Als je wilt kun je de 134-meter hoge brug ook beklimmen.

Australisch museum

Als je benieuwd bent naar de natuurhistorie van Australië, is het Australisch museum zeker een aanrader. Het museum vertelt je meer over de inheemse cultuur van het land. Het museum is allesbehalve saai, want het is zo interactief mogelijk gemaakt.

Bicentennial Park

Het Bicentennial Park is een prachtig park met twee enorme vijvers die met elkaar verbonden zijn door middel van een loopbrug. Daarnaast heeft het park diverse sportvelden en speeltuinen en kun je op verschillende plekken barbecueën. Het is vooral leuk voor gezinnen.

Bondi Beach

Op zo’n acht kilometer van het centrum is het prachtige Bondi Beach gelegen. Dit prachtige strand trekt tijdens een warm weekend ruim 40.000 bezoekers. Het is niet alleen populair onder strandgangers, maar ook bij surfers. De golven komen regelmatig indrukwekkend hoog. Er zijn voldoende eetgelegenheden en je kunt hier prima een dagje vertoeven.

Vervoer

De stad is gemakkelijk lopend te verkennen, maar ook het openbaar vervoer is prima op orde. De bussen en treinen komen langs vrijwel alle bezienswaardigheden. Als je wilt kun je ook een ticket boeken met de Bondi Explorer. Je komt dan langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Interesse gekregen om Australië te bezoeken?

Als je Interesse hebt gekregen om een rondreis Australië te maken en of boeken, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij onze aanbieders. Er is een groot aanbod en daardoor is het belangrijk dat je meerdere reisbureaus vergelijkt voor de beste prijs en reis kwaliteit. Er zijn mogelijkheden van wandelreizen, auto reizen, bus reizen en excursiereizen natuurlijk kan er ook van alles gemixt worden als je een reis naar Australië boekt.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Australië

0