Rondreis Australië

Rondreis Australië

Rondreis Australië is een aaneenschakeling van hoogtepunten

Australië is door de gigantische omvang, grote diversiteit en de flora en fauna een aaneenschakeling van hoogtepunten. Er zijn met een rondreis Australië mogelijkheden voor groepsrondreizen Australië of individuele rondreizen.

De mooiste Australische stranden

Australië is het land van surfen, het land van zonnige stranden en het land van de mooiste stukjes natuur. Daarnaast zijn er natuurlijk prachtige steden te bezoeken, kun je er eindeloos winkelen en natuurlijk eindeloos veel bezienswaardigheden bezoeken. Kortom, een rondreis Australië is alles behalve vervelend. Ben jij toe aan een strandvakantie? Dan zijn dit de mooiste stranden van het land.

Rondreis Australië

Turqoise Bay bij Exmouth

Dit strand is te vinden bij Ninaloo Reef en heeft de meest mooie kleur water. Zoals de naam al doet vermoeden is het water turquoise van kleur. Het kleurrijke koraal is te vinden op zeer korte afstand van de kust en een duiktrip is dan ook zeker aan te raden. Je kunt er eindeloos veel soorten vissen spotten, je kunt er kleine haaien tegenkomen, kennis maken met schildpadden en roggen en, als je mazzel hebt, dan kom je ook nog dolfijnen tegen.

Natuur in Australië

Doordat de natuur in Australië zeer divers en spectaculair is, zal de natuur in Australië het grootste deel van jouw rondreis uitmaken. Je kan er natuur gaan vinden dat nergens anders in de wereld gevonden en of beleefd kan worden. In de zuidelijke staat van Australië is het bergachtig, ruig en een natuurbestemming bij uitstek, in de winter is het hier koud en is er zelfs kans op sneeuw. In de noordelijke helft van Australië heerst een tropisch klimaat met een droog en een natseizoen. Hier heerst een moesson van november tot maart, je zal hier uitgestrekte wetlands, diepe kloven, indrukwekkende watervallen, regenwouden en prachtige stranden ontdekken.

Outback

In het centrale gedeelte van Australië (ook wel de outback genoemd) zal je tijdens jouw rondreis Australië ontdekken dat in alle delen van Australië een ander klimaat en natuur verhouding is, in het centrale gedeelte is het vaak droog, warm overdag en zeer koud nachts. Hier zal je de rode woestijn vinden, vele rots formaties, en oneindige vlaktes wat het meest kenmerkend is voor Australië, excursiereizen zijn ook zeker een aanrader in Australië.

Rondreis Australië

De steden van Australië

Naast de vele prachtige natuur die je in Australië kan ontdekken, heerst er ook een rijk stadsleven in Australië. De veelal bekende steden zijn:

Sydney de meest kenmerkende stad van Australië heerst een sfeervolle, zorgeloze en trendy sfeer. Met entiteiten uit elk land zal je in elke straat weer een vleugje terug zien van een ander land, een vleugje van Londen, wat Aziatische ‘spice’ en ga zo maar door. Bijna het hele jaar door heerst hier een heerlijk klimaat. Veel van de rondreizende die Sydney bezoeken willen niet meer naar huis. Sydney is daarom ook zeker de perfecte plek om je rondreis Australië te beginnen.

Rondreis Australië

Een paar must see’s van Sydney zijn: Het operahuis, Harbour cruise, bondi beach, Taronga Zoo en blue mountains. Wanneer jij vertrekt uit Sydney en verder gaat naar een van de andere steden van Australië zal je ontdekken dat elke stad uniek is en er altijd iets nieuws te beleven valt tijdens jouw rondreis Australië. Hier kun je de pagina over Tasmanië bekijken.

Cultuur in Australië

Doordat Australië lang geïsoleerd van de rest van de wereld heeft bestaan zijn er veel oude groeperingen ook wel aboriginals genoemd die zonder enig contact met de rest van de wereld hun eigen gewoontes en tradities hebben ontwikkeld. De aboriginals hebben een sterke band met het spirituele en alle elementen dat het land van Australië te bieden heeft, zei geloven dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, door de vele heilige landschappen die de aboriginals hebben is het wel altijd een aanrader wat research te doen tijdens jouw rondreis in Australië, voordat je bij de aboriginals op bezoek gaat.

Rondreis Australië

Natuurlijk zal dit vaak met een gids gaan die jou het een en ander gaat uitleggen. Tijdens jouw rondreis in Australië is er de mogelijkheid deze oude groeperingen te ontmoeten, in de steden gebieden heerst voornamelijk een echt ‘Europees’ sfeertje. Een andere rondreis waar je soortgelijke culturen hebt is: rondreis zuid-afrika.

Bezienswaardigheden in Australië

Tijdens een rondreis Australië zijn er tal van bezienswaardigheden die je kan bezichtigen of ontdekken. Hierbij een overzicht met bezienswaardigheden die wij aanraden als je zou gaan rondreizen door Australië:

Uluru/Ayers Rock is een prachtige rode rots dat zich bevindt in het midden van Australië. De grote rode rots is het bekendste symbool van Australië. Wanneer je een rondreis Australië maakt mag je zeker deze prachtige rots niet missen! De rots die je misschien al 100x op een kaartje hebt gezien kan jij nu eindelijk in het echt bekijken!

Rondreis Australië

Nambung National Park

Pinnacles is een plek dat zich bevindt in het Nambung National Park, dit park bevindt zich in het noorden van Perth ook wel genoemd(Western Australia). De Pinnacles is te beschrijven als bizar maar bijzonder. Het is een soort van zanderig stoppelveld waar zich meer dan duizend kalksteen gevormde pilaren en naalden van soms wel 5 meter hoog bevinden. Het is lastig uit te leggen daarom raden wij aan tijdens jouw rondreis Australië een bezoekje te brengen aan de Pinnacles!

Wanneer je een rondreis Australië maakt en ten westen gaat van Ulura vindt je het Uluru-Kata Tjuta National Park. In dit park bevindt zicht Tjuta of The Olgas wat in het Nederlands betekend “veel hoofden” dit is een groep ronde monolieten wat een spectaculair gezicht is om te zien.

Rondreis Australië

Interesse gekregen om Australië te bezoeken?

Als je Interesse hebt gekregen om een rondreis Australië te maken en of boeken, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij onze aanbieders. Er is een groot aanbod en daardoor is het belangrijk dat je meerdere reisbureaus vergelijkt voor de beste prijs en reis kwaliteit. Er zijn mogelijkheden van wandelreizen, auto reizen, bus reizen en excursiereizen natuurlijk kan er ook van alles gemixt worden als je een reis naar Australië boekt.

Pagina’s Australië:

Rondreizen door Australië
Sydney
Perth
Canberra
Melbourne

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Australië.

 

1 gedachte over “Rondreis Australië

Reacties zijn gesloten.