blog
Beste reisperiode Nieuw-Zeeland

Beste reisperiode Nieuw-Zeeland

Leestijd 3 Minuten

De beste reisperiode  Nieuw-Zeeland loopt van oktober tot en met april (vroege voorjaar tot late najaar). Zomers is het meestal warm en zonnig, ’s winters ligt er veel sneeuw in bergachtige gebieden en regent het meer. Al heerst er in Nieuw-Zeeland een subtropisch klimaat waardoor er altijd koele en regenachtige dagen voorkomen. Door de hoeveelheid sneeuw in bergachtige gebieden zijn diverse wegen ’s winters afgesloten.

Weersverschillen tussen het Noorder- en Zuidereiland kunnen vrij groot zijn. Sommige mooie wandeltochten kun je alleen van oktober tot en met april doen vanwege de kou, sneeuwval en lawinegevaar in de winter. De berghellingen die in het voorjaar prachtig groen kleuren kunnen er zomers wat dor bij staan.

Reislengte

Je raakt niet snel uitgekeken in Nieuw-Zeeland. In zowel het noorder- als zuidereiland heb je zoveel hoogtepunten waar je lange tijd kunt verblijven. Veel mensen blijven 2 tot 4 weken in Nieuw-Zeeland. In deze periode kun je alleen de hoogtepunten van beide eilanden zien. Aan te raden is om je te concentreren op een van de eilanden en deze wat dieper te verkennen. Daar zie je het meeste van de ongerepte natuur.

Paspoort , visum en parkeren

Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig voor een verblijf in Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland krijg je een bezoekersvisum van 3 maanden. Na vertrek uit Nieuw-Zeeland moet je paspoort nog minstens een maand geldig zijn. Als u vanaf België vliegt kunt u het beste uw auto in Charleroi parkeren.

Geld van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft de Nieuw-Zeelandse dollar als betalingsmiddel. NZD 100 komt ongeveer overeen met € 62,50. Bijna overal kun je met creditcard betalen, vooral met Visa ,MasterCard en American Express. Pinnen kan in vrijwel alle steden.

Bagage

De koffer of rugzak mag 20 kilo wegen en je handbagage 7 kilo. Bij het vliegen in de businessclass mag je 30 kilo meenemen. Neem geen eten mee naar Nieuw-Zeeland. De douane controleert hier zeer streng met speciaal getrainde honden. Daarnaast is zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril een must om mee te nemen. In Nieuw-Zeeland is de zon namelijk een stuk sterker dan in Nederland.

Sandfly

Op het Zuidereiland krijg je aan de westkust te maken met de sandfly. Deze kun je in het Abel Tasman National Park al tegenkomen. Voordat je het Abel Tasman National Park in gaat is het aan te raden om een flesje sandfly-spray te kopen. Elk uur moet je deze spray insmeren. De sandfly’s vliegen nog wel in grote getallen om je heen, echter je wordt niet meer geprikt.

Vliegtickets

Prijzen van vliegtickets naar Nieuw-Zeeland koop je vanaf ongeveer € 1.050. Vergelijk deze goed op op deze pagina. Dit kan namelijk wel honderden euro’s schelen, afhankelijk van data en vliegmaatschappij. Je maakt altijd 1 tussenstop. Je kunt ervoor kiezen om daar tegen betaling een stop-over te maken van 1 of meerdere dagen. Tussenstops zijn onder andere mogelijk in Dubai, Singapore en Thailand. Nieuw-Zeeland heeft 3 vliegvelden waarop geland wordt vanuit Europa, Azië en de VS. Dit zijn Auckland, Wellington en Christchurch. Naast een retourticket kun je ook 2 enkele reizen boeken met aankomst op het ene vliegveld en vertrek van het andere.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden! Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0