Rondreis Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland, van relaxen tot intensieve rondreizen

Kanoën in de heldere zee, een bergwandeling maken, de prachtige natuur aanschouwen, of gewoon genieten van het heerlijke weer op het strand? In Nieuw-Zeeland kan iedere toerist pas doen was hij wil. Van relax uitrusten op het strand tot intensieve vakantieactiviteiten beginnen. Elke toerist zal genieten van een rondreis Nieuw-Zeeland!

Midden in de Pacifische Oceaan liggen twee eilanden die bij Nieuw-Zeeland horen. Met Wellington als hoofdstuk is het Noordereiland genaamd ‘North Island’, en het zuidelijke eiland een paar kilometer eronder het Zuidereiland  ‘South Island’. Deze twee eilanden vormen samen het vakantieparadijs Nieuw-Zeeland. Met de combinatie van prachtige natuur, bezienswaardigheden en faciliteiten bieden twee eilanden samen de ideale combinatie voor een leuke rondreis Nieuw-Zeeland !

Natuur in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat vooral bekend om haar prachtige en uitgestrekte natuur. Dit is niet gek, want op het eiland zijn werkelijk prachtige stukken natuur te vinden. Vooral de bergen zijn erg populair tijdens een rondreis. Deze bergen bieden de prima mogelijkheid om een stevige bergwandeling te maken en te genieten van het uitzicht onderweg. Verder bieden de bossen erlangs natuurlijk ook de ideale plek om lekker te picknicken, te genieten van de vrije tijd of bij te komen van de reis.

Het land heeft ook één van de meest bekende wandelroutes van de wereld. In het land staat namelijk Milford Sound. Dit is een grote fjord. Met zijn 1692 meter hoog biedt deze fjord de ideale mogelijkheid om een mooi uitzicht te hebben over het land en de zee.

Verblijf op de eilanden

De meeste toeristen overnachten in hotels of appartementencomplexen die in het land staan. Deze hotels bieden de mogelijkheid om ’s nachts te slapen en overdag bezig te zijn. Dit is een dus een goedkope manier om te overnachten tijdens een ‘expeditie reis’. Voor toeristen die van relaxen en luieren houden, zijn er ook de leuke campings of hotels langs de kust. Deze bieden de mogelijkheid om binnen enkele seconden aan de rand van het strand te staan en te genieten van de heerlijke frisse zee.

Fiordland en Southlandrondreis nieuw-zeeland

Queen’s Park & Aviary

Met 81 hectare is dit het grootste en de mooiste van de vele oases die Invercargill rijk is. Naast de tropische en subtropische planten zijn hier veel vogel- en vissensoorten te zien. Verspreid over het park bevindt zich hier een rozentuin met meer dan 400 soorten. Daarnaast kun je de Japanse tuin, rhododendrons , azalea’s en tulpen bewonderen.

Catlins

In 1975 is dit park gesticht en de rivier door het park heet ook Catlins. In het zuidoosten van het Zuidereiland ligt het afgelegen gebied Catlins. Toeristen en mensen zie je hier niet veel. Watervallen, strand en diersoorten vind je hier in overvloed.

Nugget Point                                        

Na 10 kilometer over de onverharde weg te hebben gereden kom je bij het Nugget Point. Als je geluk hebt kun je hier, later in de middag, een pinguïnkolonie spotten. Helemaal op het hoogste punt heb je een fantastische wandeling naar de vuurtoren. Je loopt langs een steile klif, waar beneden zeehonden en albatrossen leven. Bij de vuurtoren heb je een schitterend uitzicht over de zee en de ruig beboste kliffen aan weerskanten.

McLean Falls en Parakuinui Falls

Dit is één van de 72 watervallen in Catlins. De meeste zijn onmogelijk te bereiken. Maar de McLean Falls gelukkig niet. Na een half uur durende wandeling, vanaf de weg, zijn de McLean Falls te bezichtigen. De Waterval heeft verschillende niveau’s en is 22 meter hoog. De mooiste waterval van Catlins die goed te bereiken is vanaf de weg zijn de Purakaunui Falls. Na een korte wandeling van ongeveer 20 minuten kun je de Purakaunui Falls bewonderen. Het is niet zozeer de hoogte maar de breedte die deze waterval ontzettend mooi maakt. Voor alle watervallen geldt, dat deze tijdens regenachtige perioden uiteraard een stuk mooier zijn.

Cathedral Caves

De schitterende grotten, die op een kathedraal lijken, zijn gevormd in miljoenen jaren door de golven. Deze grotten zijn alleen bij eb te bereiken. Tijdens de 30 minuten durende wandeling naar de grotten loop je door het regenwoud en langs het Waipatistrand.

Bezienswaardigheden tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland

goedkope rondreis nieuw zeeland

Tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland zijn leuke bezienswaardigheden en uitjes te vinden. In Auckland is het mogelijk om naar de beroemde dierentuin te gaan. Vooral voor kinderen is dit een leuk uitje. Daarnaast is de stad zelf ook erg mooi. Van de leuke terrasjes tot de interessante bustoer, toeristen kunnen veel ondernemen in deze stad. Dat maakt Nieuw-Zeeland ook een veelzijdig vakantieland voor iedere toerist.

Een bekende plek voor toeristen om naartoe te gaan is Wellington. Wellington is de hoofdstad van het land, en heeft vele toeristische attracties en leuke restaurants waar toeristen hun vakantie compleet kunnen maken. De stad is ook bekend om de bekende filmindustrie. Er zullen dus ook vaak goede films draaien in de vele bioscopen daar.

Nieuw-Zeeland heeft ook een paar andere steden waar er interessante musea staan en waar grote warenhuizen staan. Zo kan iedere toerist de cultuur van het land ontdekken en tegelijkertijd leuke kleren of andere producten inkopen. Zo is het mogelijk om leuke souvenirs van het land te kopen, zo gaat niemand met lege handen naar huis!

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden! Nieuw-Zeeland is ook leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland.