blog
Vakantie Canberra Australië

Vakantie Canberra Australië

Leestijd 2 Minuten

Canberra is gelegen in het zuidoosten van Australië en heeft ruim 500.000 inwoners. Alhoewel het niet de grootste stad is, is het wel de hoofdstad van het land. De stad staat vooral bekend om haar grote aanbod aan stijlvolle cafés en goede restaurants. Tevens kun je er wandelen, fietsen, tochten boeken of een van de vele bezienswaardigheden bekijken.

Klimaat

De stad heeft een gematigd zeeklimaat. Canberra ligt echter wel hoger dan de steden aan de kust en daardoor zijn er wel temperatuurverschillen. Zo is de hoofdstad van Australië één van de weinige steden die soms te maken krijgt met vorst. Een enkele keer daalt de temperatuur dan ook onder het vriespunt. In de zomermaanden zijn de temperaturen aangenaam en lopen de temperaturen op tot zo’n 25 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Canberra

De hoofdstad van Australië heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie aan de stad kunt bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Floriade, het Australische oorlogsmuseum, Lake Burley Griffin en het kunstmuseum.

Lake Burley Griffin

Het Lake Burley Griffin is gelegen in het hart van de stad. Het is een stuwmeer dat is vernoemd naar de Amerikaanse architect Walter Burley Griffin. Nadat de rivier in 1963 werd ingedamd ontstond dit meer.

Floriade

Elke lente wordt er een groot bloemenfestival georganiseerd in de stad: de Floriade. De eerste editie trok zo’n 400.000 bezoekers en vanwege het succes is het daarna ieder jaar weer georganiseerd. Het idee is geïnspireerd door de Nederlandse variant.

Black Mountain Tower

De Black Mountain Tower is een televisietoren die in 1980 werd voltooid. De toren is maar liefst 195,2 meter hoog en is een populaire toeristische trekpleister. Vanaf de verschillende etalages kun je over de stad uitkijken. Het is gelegen op de top van de Black Mountain die 812 meter hoog is. Een goed uitzicht is daarmee gegarandeerd!

Australisch oorlogsmuseum

In het Australisch oorlogsmuseum leer je meer over de militaire geschiedenis van Australië. Het is het meest bezochte museum van het land en je vindt het recht tegenover het parlementsgebouw. In het museum is een speciale plek vrijgemaakt voor de slachtoffers. De namen van ruim 100.000 slachtoffers zijn gegraveerd in de Roll of Honour.

Nationale bibliotheek

De collectie van de nationale bibliotheek telt meer dan zes miljoen stukken. Het is een enorm gebouw dat werd opgericht in 1960.

Kunstmuseum

Het belangrijkste kunstmuseum van Australië vind je in Canberra. Je leert hier meer over de verschillende culturen van het land. Naast Australische kunst kun je hier ook terecht voor Amerikaanse, Afrikaanse, Europese en Aziatische kunst. Het museum is vooral gespecialiseerd in kunst uit de 19e eeuw, maar je vindt er ook enkele exemplaren uit latere jaren.

Vervoer

De meeste bezienswaardigheden kun je allemaal lopend bekijken. De meeste hotspots zijn namelijk te vinden rondom Lake Burley Griffen. Als je buiten het centrum wilt reizen is het verstandig om een auto te huren. Er rijden namelijk geen bussen buiten het centrum. In het centrum kun je wel gebruiken maken van het openbaar vervoer.

Interesse gekregen om Australië te bezoeken?

Als je Interesse hebt gekregen om een rondreis Australië te maken en of boeken, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij onze aanbieders. Er is een groot aanbod en daardoor is het belangrijk dat je meerdere reisbureaus vergelijkt voor de beste prijs en reis kwaliteit. Er zijn mogelijkheden van wandelreizen, auto reizen, bus reizen en excursiereizen natuurlijk kan er ook van alles gemixt worden als je een reis naar Australië boekt.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Australië

 

0