Rondreis Papoea Nieuw Guinea

Rondreis Papoea Nieuw Guinea

Boek een rondreis Papoea-Nieuw-Guinea en bezoek de hoofdstad Port Meresby

Port Meresby is de grootste stad en tevens hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea. De stad is gelegen aan de zuidoostelijke kust van het land en telt ruim 300.000 inwoners. De stad heeft haar naam te danken aan de Europese ontdekkingsreiziger die de plek heeft gevonden. De Europeaan John Moresby ontdekte de plaats in 1873 en vernoemde de plek naar zijn vader, Admiraal Fairfax Moresby.

Rondreis Papoea Nieuw Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea, officieel de Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea, is een land in Oceanië dat het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea beslaat. Het grenst aan Indonesië en ligt ten noorden van Australië

Klimaat

De stad heeft een tropisch savanneklimaat met een droog seizoen en een regenseizoen. De droge periode loopt van half mei tot en met november en het regenseizoen van december tot medio april. De temperatuur is het gehele jaar door vrijwel hetzelfde. Het schommelt tussen 29 en 31 graden Celsius. De beste reismaanden zijn juli en augustus, want dan valt er relatief weinig regen. In de regenperiode kan het erg klam aanvoelen.

Bezienswaardigheden in Port Meresby

Rondreis Papoea Nieuw Guinea

Er zijn verscheidene leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden in Port Meresby zijn het Nationaal Museum en Kunstgalerij en de nationale botanische tuin.

Nationale botanische tuin

De nationale botanische tuinen van Papoea-Nieuw-Guinea zijn gelegen in de hoofdstad, Port Meresby. Het is een belangrijke toeristentrekpleister. Niet alleen voor de hoofdstad, maar ook voor het land zelf. In de tuinen vind je namelijk een grote variatie aan bloemen en planten. Die komen uit zowel het binnen- als buitenland. In de lokale bloemenwinkel kun je zelf een plantje kopen.

Nationaal Museum en Kunstgalerij

In het nationale museum en de kunstgalerij van Papoea-Nieuw-Guinea vind je maar liefst 80.000 exemplaren. De stukken zijn niet gezamenlijk te bekijken op één moment. Je zult dus, als je echt alles wilt zien, op verschillende dagen naar het museum moeten gaan. Je kunt in verscheidene kamers de collecties bekijken met archeologische vondsten. Het museum bevindt zich in een gebouw dat wordt gedeeld met andere gedeeltes. Het museum bezit een van die drie gedeelten.

Lokale mensen

De lokale mensen maken het alleen al leuk om een bezoekje te brengen aan deze stad. Eerlijk is eerlijk, de stad heeft niet bijzonder veel bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Het is geen grote stad zoals Parijs of Rome. Toch is het leuk om de stad te bezoeken. Het is namelijk leuk om te zien hoe de lokale bevolking hier leeft. De mensen vinden het erg leuk om met toeristen te praten. Het is dan ook de veiligste stad van het land.

Rondreis Papoea Nieuw Guinea

Vervoer

Je kunt helaas niet rechtstreeks van Amsterdam naar Port Meresby vliegen. Je zult minimaal een overstap moeten maken. Dat kan bijvoorbeeld in Bangkok of Singapore. Als je aankomt op de luchthaven in de stad, kun je op verschillende manieren naar de binnenstad reizen.

Je kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Een populair vervoersmiddel is de PMV (Public Motor Vehicle). De PMV is een veilige manier van reizen, maar je bent wel beperkt met je bagage. Als alternatief kun je daarom ook een taxi pakken. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Een auto huren is wel vrij prijzig. Houd daar dus alvast rekening mee. Als je echt alleen in deze stad wilt blijven, kun je het beste een taxi pakken. Als je wilt rondreizen zijn er voldoende mogelijkheden om met busjes door het land te reizen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Papoea Nieuw-Guinea.