goedkope rondreis singapore
Singapore is het hart van Azië

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Goedkope Rondreis Singapore

Singapore is het grootste eiland van de republiek Singapore. Het eiland is 42 bij 23 kilometer lang. Het wordt met behulp van een dam aan het vasteland van Maleisië verbonden. Het zakencentrum bevindt zich hier en ook zijn er veel bezienswaardigheden, waaronder verschillende musea.

Klimaat

Singapore heeft een warm klimaat. De temperaturen dalen ’s nachts nauwelijks onder 24 graden Celsius en overdag wordt het zo’n 32 graden Celsius. De gevoelstemperatuur is echter wel hoger, want er is nauwelijks wind. Je zult dus wel aardig zweten, omdat je lichaam zweet maar moeilijk kan afvoeren.

Bezienswaardigheden in Singapore

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder China Town, Bugis Street, de Zoological Gardens en diverse musea.

China Town

China Town is een gezellige wijk met veel Chinese winkels en restaurants. Ook vind je hier enkele mooie tempels, kathedralen en de lokale dierentuin. Als je door China Town loopt, heb je het gevoel dat je door China loopt.

Bugis Street

Bugis Street is het zakendistrict van Singapore. Er staan hier meer dan 600 marktkramen met verschillende soorten exotisch fruit, souvenirs en kleding. Ook kun je er schoonheidsbehandelingen laten doen en kun je er tatoeages laten zetten. De markt is zeker een aanrader tijdens een vakantie in het land. Het is vooral een erg moderne markt. Andere populaire markten zijn Sungei Road en Pagoda Street.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum van het land is gevestigd in de hoofdstad. Het is tevens het oudste museum van het land. Je leert er meer over de Singaporese cultuur en over de geschiedenis van het land. Het gehele jaar door worden er allerlei tentoonstellingen en festivals georganiseerd, waaronder het Night Festival.

Kunstmuseum

Liefhebbers van kunst kunnen terecht in het kunstmuseum. Het museum bezit prachtige kunst op zowel regionaal als internationaal niveau. Het museum heeft banden met onder andere het Shanghai Art Museum en het National Museum of India. Met de andere musea wisselen ze informatie uit om nieuwe talenten en ideeën te ontwikkelen.

Zoological Gardens

De Zoological Gardens herbergt meer dan 1.200 dieren. Er leven hier zelfs 40 diersoorten die op de lijst van de bedreigde dieren staan. Als je wilt kun je ook een Night Safari boeken. Dan kun je overdag in het dierenpark rondlopen en in de avond genieten van de nachtelijke dierentuin. Je kunt vanuit de tram meerdere dieren bewonderen en dat is zeker een aanrader.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven, Changi Airport, is gelegen op ongeveer 30 minuten afstand van het centrum. Het is meerdere keren verkozen tot de meest gastvrije luchthaven ter wereld. Als je eenmaal aangekomen bent op de luchthaven, kun je gebruikmaken van één van de vele taxi’s. Er rijden meer dan 15.000 taxi’s in de stad. Je hoeft dus van te voren niets te reserveren, want een taxi is altijd wel beschikbaar. Als alternatief kun je ook met de bus reizen. Dit is de meest goedkope manier van reizen. Hiervoor zal je wel een ez-link-kaart moeten aanschaffen. Deze kun je gewoon kopen op het vliegveld of in het MRT-station.

Singapore

Goedkope Rondreis Singapore
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling