Rondreis Indonesië

Rondreis Indonesië

Een rondreis Indonesië is een rondreis naar Zuidoost Azië, zijn ligging is tussen het Aziatische vasteland en Australië. Daarnaast strekt het zich uit naar kleinere zeeën waaronder de Javazee, Arubazee, Bandazee, Timorzee en Zuid-Chinese.Aan zee dus al genoeg te ontdekken in Indonesië! Maar wat heeft Indonesië nog meer te bieden? Lees snel door!

In Indonesië kan je niet om het eiland Java heen.

Java is het allerbelangrijkste eiland van Indonesië met maar liefst 90 miljoen inwoners. Je kan er de hoofdstad Jakarta vinden en een heerlijk subtropisch klimaat.

Als jij meer wilt weten over Java, kijk dan hier > Rondreis Java

 

Rondreis Indonesië

Het eiland Bali is een van de provincies van Indonesië en ligt ten midden van Java en lombok. Bali staat bekend om zijn nog steeds actieve vulkanen, waarvan de meest bekende vulkaan Gunung Angun, die tot ruim 3000 meter boven de zeespiegel uitstijgt.

Als jij meer wilt weten over Bali, kijk dan hier > Rondreis Bali

Rondreis Indonesië

Het eiland Sumatra is in Indonesië het een na grootste eiland dat jij kan ontdekken. Sumatra is het meest westelijke eiland van Indonesië en kenmerkt zich met vele prachtige vulkanen en kratermeren. Ook zijn er op Sumatra ongerepte natuurwouden te vinden!

Als jij meer wilt weten over Sumatra, kijk dan hier> Rondreis Sumatra

Rondreis Indonesië

De Molukken is een eilandengroep dat uit meer dan 1000 eilanden bestaat. De Molukken maken deel uit van Indonesië en Maleisië. De Molukse eilanden hebben veel te bieden aan natuur, cultuur en landschap. Bijna alle eilandjes op de Molukse eilanden zijn bergachtig, met prachtige zandstranden omgeven door prachtige koraalriffen.

Een rondreis door Indonesië is niet compleet zonder bezoek aan de Molukken. Dit is een archipel, te vinden tussen Papoea en Sulawesi. In totaal zijn er meer dan duizend eilanden die bij de Molukken horen, en je kan ze dan ook onmogelijk allemaal bezoeken. De zeetuinen zijn verreweg het meest populair. Hier zijn bijna 750 verschillende soorten zeevissen te bewonderen.

Als jij meer wilt weten over de Molukken, kijk dan hier> Rondreis Molukken

Rondreis Indonesië

Als jij een rondreis Indonesië maakt, zijn er ook nog meer plekken die jij kan ontdekken. Zo zijn er nog de gebieden Sulawesie, Flores, Papoea en Kalimantan en de Sunda eilanden!

Rondreis Indonesië

Het weer tijdens een rondreis Indonesië

Indonesië heeft een zeer prettig tropisch regenklimaat. Het klimaat in Indonesië is zeer gelijkmatig wat betekend dat van januari tot december de minimaal temperatuur rond de 23 graden ligt en de maximale temperatuur rond de 30. Wel zijn er het jaar door wat veranderingen in regenbuien, zo regent het van december tot februari gemiddeld 12 dagen per maand. Een rondreis Indonesië is daardoor aangeraden van maart tot november!

De bevolking in Indonesië

Als jij gaat rondreizen door Indonesië zal je merken dat er 3 hoofdgroepen zijn in Indonesië. Dit zijn de Balinezen, Madoerezen en de Maleiers van Sumatra. Dit zijn de hoofdgroepen maar door heel Indonesië heen zijn er maar liefst 300 duidelijk te onderscheiden etnische groepen te ontdekken tijdens jouw rondreis Indonesië! Maar liefst 90% van de Indonesië bevolking is Islamitisch of Islamitisch opgevoed! Wat wel opvalt in Indonesië is dat het staatsgeloof niet gericht is op de Islam of andere geloven en daardoor leven de andere geloven in vrede naast elkaar.

Meer informatie over Indonesië?

Zoals je kan merken in dit artikel word er niet ingegaan op bezienswaardigheden of bijvoorbeeld natuur in Indonesië. Als jij hier meer over wilt te weten komen kijk dan bij de links naar Java , Bali of Sumatra en in die artikelen worden de prachtige eilanden/provincies uitgelegd tot in detail!

Een uitzondering willen wij maken voor Sulawesi en de Molukken. Deze mogen niet worden vergeten tijdens een rondreis Indonesië:

Het natuurrijke Sulawesi

Als je een groot fan van de natuur bent, dan mag je tijdens je rondreis door Indonesië zeker niet vergeten het eiland Sulawesi te bezoeken. Hier vindt je de mooiste natuur, met onder meer regenwouden, bergen, rijstterrassen en vulkanen. Daarnaast kan je hier ook de koraalriffen ontdekken. De koraalriffen van Bunaken zijn absoluut meer dan de moeite waard, want deze behoren tot de mooiste koraalriffen ter wereld. Op het eiland kan je ook een bezoek brengen aan het Lore Lindu National Park. Hier kan je moessonbomen vinden die nergens anders groeien op het eiland. Ook leeft hier het unieke spookdiertje.

Rondreis Indonesië vergelijken en boeken?

Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Indonesië raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties. Wij hebben alle betrouwbare rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet zodat jij de beste en goedkoopste rondreis door Indonesië kan boeken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Indonesië.

Rondreizen door Indonesië met Djoser. Klik hier voor meer info