blog
Prijzen Bali 2016

Prijzen Bali 2016

Ga jij binnenkort op vakantie naar het zonovergoten Bali? Dan is het handig om van te voren weten, wat de kosten ongeveer zullen zijn. Zoals wij allemaal al weten is Indonesië niet bepaald duur. De meeste kosten zitten in de vliegreis en het verblijf. Wij hebben een aantal punten op een rijtje gezet, betreft de prijzen op Bali .

Prijzen Bali 2016

Wisselkoersen

Juli 2016 : 1 Euro = 15.000 Roepia ( Ruphia)

Mei 2018 : 1 Euro = 16.750 Roepia ( Ruphia)

Eten en drinken op Bali

Indonesië is bij uitstek een geweldig vakantieland voor de fijnproever. Op Bali stikt het van de restaurants, de ene wat kleiner dan de ander. Het komt ook vaak voor dat er juist bij een eetkraampje op straat het lekkerste gegeten kan worden, voor de laagste prijs.

Prijzen Bali bij de eetkraampjes

Bij een eetkraampje kan er een gerecht worden besteld met wat drinken erbij, hiervoor ben jij ongeveer één a twee euro kwijt. Dat is natuurlijk geen geld, maar verwacht niet de luxe van een restaurant. Sommige eetkraampjes bevinden zich langs de weg en veel lokale inwoners stoppen daar voor een maaltijd. Let op, alcohol is duur op Bali.

Prijs van een maaltijd bij een eetkraampje op Bali: 10,000 – 20,000 roepia

Prijzen Bali bij de restaurants

De restaurants op Bali lopen erg uitéén. Sommige restaurants zijn wat toeristisch ingesteld, dat kan als vervelend worden ervaren. Dat zijn dan meestal ook de wat duurdere restaurants en niet direct de beste. Wij raden iedereen aan om Tripadvisor goed te gebruiken tijdens een vakantie op Bali. De prijzen van het eten op Bali zijn niet duur, ook niet in het restaurant. Voor een voorgerecht, twee hoofdgerechten en drankjes zal er ongeveer acht a tien euro worden gerekend. Opvallend, frisdrank uit een flesje is overal goedkoper dan uit een blikje.

Prijs van een maaltijd bij een restaurant op Bali: 20,000 – 80,000 roepia

Prijzen Bali bij de ketens

Op Bali zitten ook enkele ketens gevestigd. Denk aan de KFC, MCDonalds en de Pizza Hut. Deze ketens zijn wel degelijk anders dan in ons eigen land. De KFC verkoopt vanzelfsprekend kip, maar met rijst en het heeft enkele andere burgers in de aanbieding. Voor enkele euro’s liggen er twee kippen op je bord. De MCDonalds verkoopt naast de hamburgers ook kip, heel veel kip. De bezoekers bestellen hier dan ook voornamelijk kip, opmerkelijk. De Pizza Hut kennen wij in Nederland niet, maar zeker de moeite waard om eens te lunchen. Hier kan in de middag een speciaal menu worden besteld. Bestel een voorgerecht, twee kleine pizza’s en twee drankjes voor nog geen acht euro. De prijzen op Bali zijn laag, dat geldt ook voor de ketens.

Prijs van een maaltijd bij een keten op Bali: 10,000 – 100,000 roepia

Prijzen Bali in de supermarkt

Bali kent niet echt grote supermarkten, zoals wij die kennen. Op Bali kom je voornamelijk kleine supermarkten tegen. Drank is goedkoper in de supermarkt op Bali. Frisdrank voor op de hotelkamer kan hier ook prima gehaald worden, voor een euro heb jij al twee halve liter flesjes Coca-Cola. Lekkernijen zijn ook spotgoedkoop, een rol Oreo’s kosten ongeveer zeventig eurocent. Last van de keel, voor nog geen euro heb jij al een pakje Strepsils. Deze kosten in Nederland ruim zes euro, exact dezelfde inhoud.

Flesje Coca-Cola: 8,000 roepia
Fles water: 2,000 – 4,000 roepia

Prijzen Bali van sigaretten

Prijzen Bali 2016

De rokers besparen veel geld op Bali, de sigarettenprijs is namelijk veel lager dan in Nederland. Voor een pakje sigaretten moet er tussen de 16.000 en 22.000 roepia worden betaald, dat staat voor een bedrag van tussen de één en anderhalve euro per pakje. Een pakje Marlboro kost 21,000 roepia, maar let op, dat verschilt per winkel. Op het pakje sigaretten zelf staat vaak een lagere prijs, dan wat jij moet betalen in de supermarkt.

Koop geen sigaretten op het vliegveld, maar doe dat daarvoor in de winkel. Op het vliegveld van Bali zal er ruim een euro meer per pakje betaald moeten worden en dat is zonde.EN het is nog beter om te stoppen met dat roken!

Prijs van sigaretten op Bali: 16,000 – 22,000 roepia

Prijzen Bali van een maatpak

Ga jij op Bali een maatpak laten maken? Slim, want het is een goedkope en leuke optie. De prijs van een maatpak is in de loop der jaren gestegen. Vroeger kon er voor vijftig, zestig euro nog een maatpak worden laten gemaakt. Dat is niet meer zo. De ‘tailors’ vragen allemaal een bedrag van tussen de 1,3 miljoen en 1,5 miljoen roepia voor een op maat gemaakt pak. Het hangt er ook vanaf welke stof jij wil laten gebruiken. Een kasjmier maatpak kost 1,5 miljoen roepia, dat staat voor honderd euro. Vraag na waar jij het beste terecht kan voor een maatpak, probeer het zo dichtbij mogelijk te houden. Er zal nog minimaal één keer een reis moeten worden gemaakt naar de ‘tailor’.

Prijs van een maatpak op Bali: 1,300,000 – 1,500,000 roepia

Prijzen Bali van een taxi

bali 249622 640

Een wandeling maken naar de stad, dat kan wel even duren. Daarnaast zijn de straten niet goed onderhouden en kom je zo nu en dan een groot gat in de weg tegen. Een taxi is een goedkope en snelle manier om van A naar B te komen. Een kort ritje van tien minuten kost ongeveer 30,000 roepia, dat staat voor twee euro. Een lange afstand (één uur) kost ongeveer 150,000 roepia, dat staat voor tien euro. Het is ook mogelijk om een taxi voor een gehele dag te huren, de chauffeur staat de gehele dag voor je klaar.

De bekendste en meest betrouwbare taxi’s zijn van de ‘Blue Bird Group’. Deze taxi’s zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Let op, er zijn andere taxibedrijven die erg lijken op deze blauwe taxi’s. Blue Bird taxi’s hebben hun naam op hun voorruit staan. Voor korte afstanden is het slim om de taximeter te gebruiken, dat is meestal goedkoper. De meter start altijd op 7000 roepia, ongeveer 45 eurocent. Stap beslist niet in een taxi zonder taxibordje op de auto.

Prijs van een Taxi op Bali: 20,000 – 150,000 roepia per ritje

Een rondreis Bali boeken?

Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Bali raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties. Wij hebben alle betrouwbare rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet zodat jij de beste en goedkoopste rondreis Bali kan boeken!

Rondreis Indonesië vergelijken en boeken?

Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Indonesië raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties. Wij hebben alle betrouwbare rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet zodat jij de beste en goedkoopste rondreis door Indonesië kan boeken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bali

 

Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Hier kun je Hotels vergelijken

 

0