blog
Tickets voor het Vrijheidsbeeld en het 9/11 Museum

Tickets voor het Vrijheidsbeeld en het 9/11 Museum

Tickets voor het Vrijheidsbeeld in New York

Als jij voor de eerste keer een bezoek brengt aan New York, dan wil je hoogstwaarschijnlijk een route afleggen langs alle bekende bezienswaardigheden in de stad. Het Vrijheidsbeeld staat bij veel toeristen hoog op het verlanglijstje. Dat is ook niet zo gek, want dit beeld is het bekendste symbool van de wereldstad geworden. Democratie en vrijheid, daar staat het beeld symbool voor. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen en Amerikanen zelf het Statue of Liberty.

Het Vrijheidsbeeld werd in 1886 onthult voor het publiek en is sindsdien immens populair. Het beeld was een cadeau van Frankrijk, aangezien het destijds de 100e verjaardag van de Amerikaanse revolutie was.

Liberty Island bezoeken

Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island en is alleen te bereiken met de boot. Er vertrekken de hele dag door boten vanuit Manhattan naar het eilandje. Je moet wel rekening houden met strenge veiligheidseisen. Alvorens je op de boot stapt zal je gecontroleerd worden, ongeveer hetzelfde als op het vliegveld. Wanneer je besluit om het Vrijheidsbeeld ook daadwerkelijk in te gaan, dan zal je nogmaals door een veiligheidsscan moeten gaan. Het is overigens mogelijk om een kluisje te huren op Liberty Island, hier kan je tassen en camera’s in opbergen.

Online tickets kopen voor het Vrijheidsbeeld

Er zijn diverse online aanbieders die tickets aanbieden voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld in New York. Jij kan eenvoudig online tickets aanschaffen voor de ferry naar Liberty Island. Je ontvangt vervolgens e-tickets, zodat jij straks niet in de rij hoeft te staan voor kaartjes. De ferry zal direct naar het Vrijheidsbeeld varen, maar op de terugweg nog een korte stop maken op Ellis Island. Je kan ook gewoon blijven zitten en direct terugvaren naar Lower Manhattan.

Kortingspassen met gratis toegang

In New York kunnen toeristen ook één van de kortingspassen aanschaffen. De kortingspassen zoals New York CityPASS, Explorer Pass en de New York Pass bieden gratis toegang tot Liberty Island. Daarnaast krijg je met de pas ook nog korting bij allerlei musea en andere bezienswaardigheden.

Het is ook mogelijk om een tour met gids te boeken naar het Vrijheidsbeeld. Het leuke hieraan is dat jij als eerste aan boord mag op de ferry en meer te weten zal komen over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Natuurlijk liggen de prijzen wel een stukje hoger als jij deelneemt aan een tour. Je kan ook een gratis boottochtje maken met de Staten Island Ferry, maar dan is het niet mogelijk om daadwerkelijk op Liberty Island te komen.

Het Vrijheidsbeeld betreden

Natuurlijk kan je ook daadwerkelijk het Vrijheidsbeeld betreden, maar dan is het wel verstandig om vooraf online tickets te kopen. Deze kaarten voor het betreden van het beeld zijn binnen no-time uitverkocht. Het is mogelijk om het voetstuk op te gaan, waar je kan genieten van een uniek uitzicht over de Amerikaanse wereldstad. Hiervoor moet je 215 treden beklimmen, maar gelukkig gaan er ook liften. Wil je nog hoger, ga dan naar de kroon. De kroon betreden kan na het beklimmen van meer dan 350 traptreden of door gewoon in de lift te stappen.

Tickets voor het 9/11 Museum

In New York kan jij gedurende een stedentrip vele bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het 9/11 Museum. De wereld stond even stil op 11 september 2001 toen twee vliegtuigen de Twin Towers doorboorde en duizenden mensen om het leven kwamen. Beide gebouwen stortte in, waardoor er in eerste instantie weinig over was van de Twin Towers. In Manhattan kan jij even stilstaan bij de ramp die de wereld in zijn greep hield, namelijk door een bezoek te brengen aan het 9/11 Museum. Bekijk de originele kolommen van de gebouwen en diverse objecten die aantonen wat de impact van de aanslag was. Het is geen feel good museum, maar wel een plek waar jij een stukje droevige geschiedenis met eigen ogen kan zien.

Online tickets kopen voor het 9/11 Museum

Diverse aanbieders op het internet bieden de kans om voor vertrek al tickets voor het 9/11 Museum te kopen. Kies een dag en een tijdstip en zorg ervoor dat jij al vroegtijdig in het bezit bent van toegangskaarten. Het kan namelijk voorkomen dat alle tickets uitverkocht zijn wanneer jij voor de deur staat. Daarnaast ontvang jij de tickets als voucher of om de smartphone in de vorm van een e-ticket. Aangezien je op een ticket op zak hebt, kan je langs de ticketrij lopen en direct het museum betreden. Mocht je toch nog twijfelen, het is ook mogelijk om pas één dag van te voren de tickets te kopen bij één van de online aanbieders. Er zijn ook tickets voor het 9/11 Museum verkrijgbaar met een flexibele toegangstijd, maar die zijn wel iets duurder.

Originele trappenhuis

Er kwamen bij de aanslag rond de 3000 mensen om en die worden herdacht in het 9/11 Museum. Een van de bijzonderste objecten in het New Yorkse museum zijn de zogeheten Survivors Stairs. Deze trappen diende als vluchtmiddel voor enkele honderden werknemers in de Twin Towers. Daarnaast laat het museum ook de gevolgen van de aanslag zien, zowel op persoonlijk als politiek gebied.

Exposities

Er staan in het 9/11 Museum in New York ook nog een tweetal exposities. Door middel van foto’s, video’s en voorwerpen zal het treurige verhaal van de aanslag worden verteld. Het unieke aan de expositie is dat het verhaal van het begin tot het eind zal worden getoond. Loop overigens ook nog even langs de Wall of Faces, waar foto’s hangen van de 3000 slachtoffers. Naast de foto’s kunnen er ook verhalen worden gelezen over alle slachtoffers van 9/11.

Openingstijden

Het 9/11 Museum is zeven dag per week geopend, alleen op 11 september is het niet mogelijk om het museum te bezoeken. Van zondag tot en met donderdag is het 9/11 Museum geopend van 09:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend van 09:00 uur tot 21:00 uur.

Dé reisorganisaties voor New York:

0