Stedentrip Los Angeles

Stedentrip Los Angeles

Stedentrip Los Angeles is een fascinerende bestemming

Los Angeles, of de ‘City of Angels’, zoals deze stad in Zuid-Californië ook wel wordt genoemd, staat bekend als centrum van de Amerikaanse film- en televisie industrie en de luxueuze levensstijl die hierbij komt kijken. Het is de aangewezen plek waar menig aspirant acteur hoopt zijn doorbraak te maken. De kans is dan ook zeker groot dat je hier meerdere bekende filmsterren tegen het lijf loopt. 

Dit maakt een stedentrip Los Angeles tot een interessant en fascinerende bestemming voor de sensatie zoekende toerist. Daarnaast zal ook menig zonaanbidder hier volop kunnen genieten door het immer zonnige weertype. Er zijn zeker voldoende redenen die een stedentrip Los Angeles tot een waar succes maken.

Vervoersmiddelen tijdens je stedentrip Los Angeles

Stedentrip Los Angeles

Los Angeles wordt gevormd door een samensmelting van steden, waarbij Downtown LA gezien wordt als het zakelijke en financiële hart van de stad. Je zult al snel merken dat je ver moet reizen om alle individuele bezienswaardigheden die de stad rijk is, te kunnen bezichtigen. Het uitkiezen van een juist middel voor vervoer is dan ook iets waar je vooraf een goede overweging in zou kunnen maken.

Auto huren

Veelal is het huren van een auto een goede optie en dit wordt ook door de bewoners als het meest functionele vervoersmiddel beschouwd. Er is een uitgebreid wegenstelsel waarbij snelwegen het stadscentrum met de kust verbinden, zodat je overal gemakkelijk naar toe kunt reizen. De spits kun je vermijden door gebruik te maken van secundaire wegen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer wordt gevormd door de ruim 3000 MTA bussen die door hun oranje kleur onmisbaar te herkennen zijn. Voor korte ritten kun je gebruikmaken van taxi’s; deze zijn wat prijzig voor langere afstanden. Een andere goede mogelijkheid om bezienswaardigheden te bereiken is de metro. Deze wordt beschouwd als veilig, schoon en punctueel, waardoor dit een betrouwbaar vervoersmiddel is.

Bezienswaardigheden van LA

Wanneer je naar Los Angeles afreist, kun je je verheugen op een ware ontdekkingstocht, gevuld met onvoorstelbare belevenissen en indrukken. Filmliefhebbers krijgen hier de kans om alle ‘ins and outs’ van het filmleven gade te slaan en een glimp van een dergelijke leefstijl op te vangen bij het bezoeken van de vele prachtige huizen en studio’s die in LA te vinden zijn.

Bezoek Universal Studio’s

Stedentrip Los Angeles

Los Angeles staat met name bekend om als basis voor de filmwereld. Een unieke gelegenheid om te bezichtigen zijn dan ook de Universal Studio’s. Op dit terrein bevinden zich de daadwerkelijke studio’s waar menig Hollywood serie en film is opgenomen. Zo kun je de set van je favoriete series bezoeken en mogelijk zelfs de opnamen bijwonen, waarbij je je geliefde acteurs in actie ziet werken aan een nieuwe scene.

In het themapark kun je zelf meedoen en je voorstellen dat je zelf onderdeel bent van de hele gebeurtenis. Je vindt hier geweldige attracties als Revenge Of The Mummy en rollercoasters. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met spellen als Fear Factor Live, waarbij je kunt meespelen met het spel dat je anders op de televisie ziet.

Hollywood en Beverly Hills

Stedentrip Los Angeles

De filmindustrie bevindt zich uiteraard in Hollywood. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze locatie verder te bezoeken. Zo kun je hier de welbekende HOLLYWOOD letters bezichtigen die in de Hollywood Hills zijn te vinden. Ook kun je er een bezoek brengen aan de Sunset strip, waar de vele boetieks, restaurants en billboards zeker de moeite waard zijn.

Walk of Fame

Uiteraard kan de Hollywood Walk of Fame niet vergeten worden, waar menig beroemdheid zijn ster heeft mogen plaatsen. Ook wat betreft het uitgaansleven zit je hier goed: er is werkelijk van alles te beleven, of je nu naar de bioscoop wilt of uit dansen gaat in een club, alles is hier mogelijk. Als je altijd al hebt willen zien hoe de beroemdheden leven en de luxueze woningen wilt bezichtigen die je anders enkel op televisie langs ziet komen, dan kun je een bezoek brengen aan het welbekende Beverly Hills.

Disney World

Een ander onmisbare bezienswaardigheid is uiteraard Disney World, wat op redelijke afstand buiten het centrum van Los Angeles ligt. Dit attractiepark zal al je verwachtingen overstijgen en is dan ook zeker de moeite waard. Wie wil er immers niet naar ‘de gelukkigste plaats op aarde’, zoals dit park ook wel wordt genoemd? Je vindt hier onder andere Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland en Mickey’s Toon Town en je beleeft telkens weer nieuwe avonturen.

Rodeo Drive

Stedentrip Los Angeles

Als alternatief op alle sensatie op de filmset of in het attractiepark kun je heerlijk genieten tijdens het winkelen. Rodeo Drive is hiervoor de aangewezen locatie. De meest chique winkels ter wereld zijn hier te vinden en zelfs overgehaalde partners kunnen hier hun hart ophalen in de vele autowinkels met modellen van onder andere Ferrari’s en Roll’s Royce.

Stranden van LA

Stedentrip Los Angeles

Voor de zonliefhebbers is er een kustlijn van minstens 130 km tot beschikking, waarbij heerlijk kan worden genoten van de vele stranden die Los Angeles rijk is. Denk hierbij aan Huntington Beach, Long Beach, Venice Beach. Hiernaast zijn ook tal van musea te bezichtigen die een bezoek aan Long Beach zeer de moeite waard maakt. Zo is er het Long Beach Museum of Art en het museum of Latin American Art.

Uitgaan

Het uitgaansleven in LA biedt veel mogelijkheden. Je kunt de avond doorbrengen in uiteenlopende bars, cafés of pubs. Uiteraard zijn er ook hippe nachtclubs en discotheken wat het aanbod divers en afwisselend maakt. De bekendste locaties bevinden zich op de Sunset Boulevard. Indien je meer cultureel onderlegd vertier zoekt, kun je meerdere concertzalen, theater-, dans- en comedyvoorstellingen of bioscopen bezoeken.

Veel plezier tijdens je stedentrip Los Angeles !

Stedentrip Los Angeles

Wanneer je kiest voor een stedentrip naar Los Angeles kun je er zeker van zijn dat je kennis zult maken met een wereld die totaal anders zal zijn dan alles wat je gewend bent. Je verwondert je het ene moment over de overtrokken en uitbundige leefstijlen van beroemdheden en waant je een volgend moment in een betoverende wereld, weergegeven door filmstudio’s en attractieparken. Als kers op de taart bieden de stranden en het zonnige warme weer je de ontspanning om alles in rust op je in te laten werken. Zo word het bezoek een waar succes.

Don’t worry ladies ,there is still time for shopping!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Los Angeles

 

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Los Angeles gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in LA niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.