Stedentrip Chicago

Stedentrip Chicago

Chicago ligt in het midwesten van de Verenigde Staten en in het noordoosten van de staat Illinois. Voor toeristen is er voor iedereen iets wils te vinden, of je nu houdt van cultuur, muziek, uitgaan of eerder kiest voor ontspanning aan het strand. In Chicago is het allemaal te vinden. Ook voor de shopliefhebber zijn er genoeg mogelijkheden om je hart aan op te halen. Een stedentrip Chicago is dan ook zeker een overweging waard. De stad had in 2013 2,719 miljoen inwoners.

stedentrip chicago

Accommodatie voor je stedentrip Chicago

Uiteraard zijn er in een stad van deze omvang voldoende mogelijkheden tot accommodatie. De stad is dan ook veel hotels en hostels rijk, waarbij je zelf kunt bepalen welke prijsklasse je het meest aanspreekt. Vaak is het mogelijk om gelijk met de vlucht een hotel te boeken, echter kun je natuurlijk ook zelf op zoek naar de beste aanbiedingen.

Afhankelijk van hoeveel je voor een kamer wilt betalen, zul je dichter of juist verder af van alle attracties in de stad verblijven. Indien je een hoger budget hebt, kun je verblijven in een hotel direct op de Magnificent Mile. Goedkopere hotels zijn te vinden in andere delen van de stad. Ook als je wilt besparen op het verblijf zelf, zul je zonder problemen en redelijk voordelig snel door de stad naar de bestemming kunnen reizen.

Vervoer door Chicago

Om effectief en prettig van locatie naar locatie te reizen, kun je namelijk gebruikmaken van het openbaar vervoernetwerk. Dit staat bekend als goedkoop, redelijk veilig en uiterst efficiënt. De metro’s, bussen en trammen vallen allemaal onder de Chicago Transit Authority (CTA). De snelste manier om je door de stad te verplaatsen, is door gebruik te maken van de ‘El’, wat een kruising is van een verhoogde trein en een metro. Hiermee kun je ook van en naar de luchthavens reizen bij aankomst of vertrek in Chicago.

Ook zit je goed als je ervoor kiest de bus te nemen, want het bus-systeem is één van de beste van het land. Je hoeft namelijk niet lang te wachten op een bus. Ook sluit deze goed aan op de ‘El’ en kun je er mee naar gebieden waar de trein niet kan komen. Nadeel kan het drukke verkeer zijn, waardoor de dienstregeling wat ontregeld kan raken.

De Tram , de Metro of een Taxi

De tram is ook een mogelijkheid en net als bij de metro ben je hier weinig geld voor kwijt. Indien je intensief gebruik denkt te gaan maken van het openbaar vervoer, wat aan te raden is boven het huren van een auto, is het handig te weten dat er specifieke bezoekerspassen bestaan. Voor een x bedrag kun je dan enkele dagen onbeperkt gebruikmaken van de diensten van CTA. Hiermee ben je goedkoper uit dan wanneer je een taxi neemt. Bovendien moet je hier vaak lang op wachten, en ben je met het openbaar vervoer sneller en voordeliger op de gewenste locaties. Voor korte afstanden kun je uiteraard te voet goed de stad door wandelen.

Bezienswaardigheden Stedentrip Chicago

stedentrip Chicago

Er zijn veel uiteenlopende attracties waar je een bezoek aan kunt brengen. Zo zijn er voor cultuurliefhebbers verschillende musea waar je naar toe kunt gaan, zoals het Museum of Holography, het Smart Museum of Art en het Museum of Science and Industry. Voor kinderen zijn hier vaak speurtochten uitgezet, zodat ook zij zich volop kunnen vermaken. Een bezoek aan Lincoln Park Zoo is eveneens een goede keuze. Indien je meer wilt weten over de onderwaterwereld, is het Shedd Aquarium weer een betere keuze. Samen met het Adler Planetarium, het Astronomy Museum en het Field Museum of Natural History vormt dit Chicago’s Museum Campus.

Six Flags

millenium park 663542 640

Iedereen die van sensatie houdt, kan zich uitleven in het attractiepark Six Flags Great Adventures, wat vlakbij Chicago in Durnee ligt. Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Lake Michigan. Hier vind je bij de bekende Navy Pier een reuzenrad, kindermuseum, een IMAX theater en tentoonstellingen. Een mooi park wat grenst aan Lake Michigan is het Lincoln Park. Hier vind je eveneens de eerdergenoemde Lincoln Park Zoo en verschillende theaters. Het grootste groene hart van Chicago wordt echter gevormd door het Millenium Park. Ook hier vind je veel exposities en festivals. Voor meer cultuur en historie op entertainment gebied kun je terecht bij de Chicago Loop. Hier ga je heen voor een bezoek aan een musical, operavoorstelling of kunstmuseum.

Winkelen

Om je geluk te beproeven tijdens een winkelexpeditie, kun je het beste afreizen naar Michigan Avenue. ‘The Magnificent Mile’ en The Loop zijn hier een onderdeel van en hier vind je veel luxe winkels, goede restaurants en hotels. Menig grote merknaam heeft hier een winkel geopend. Ook zijn er tal van kleine boetiekjes te vinden. Bezienswaardigheden in deze buurt zijn de Water Tower, het John Hancock Centre en het fraaie Drake Hotel.

Uitgaan in Chicago tijdens je stedentrip Chicago

Net als elke vooraanstaande stad bied ook Chicago veel mogelijkheden voor een rijk uitgaansleven. Zo kun je hier heerlijk uiteten bij vooraanstaande restaurants. Uiteraard kun je daarbij twee kenmerkende specialiteiten van de stad niet voorbij laten gaan, namelijk de Chicago-style hotdog met witte uien, green relish, een augurk, tomaat en pepers en de Deep Dish Pizza met dikke bodem. Sportliefhebbers doe je een plezier met een sportwedstrijd. Chicago staat bekend als een ware sportstad. Muziekfanaten kunnen terecht bij the Green Mill Jazz Club of het Civic Opera House. Uiteraard zijn er ook volop nachtclubs om te dansen.

Bezoek en geniet !

stedentrip chicago

Door de variatie in bezienswaardigheden en attracties is er altijd wel wat in Chicago te beleven. Moeiteloos beweeg je je door de gehele stad van plaats naar plaats, waarbij je onderweg ook kunt genieten van de prachtige architectonische hoogtepunten. Een goed begin van je rondreis maak je met de Hop On Hop Off Trolley Tour, waarmee je in anderhalf uur kennis maakt met deze prachtige stad. Het voordeel hiervan is dat je een eerste globale indruk opdoet en uit kunt stappen bij attracties die je dichterbij wilt bekijken. Vervolgens kun je met hetzelfde gemak je reis vervolgen. De stad biedt genoeg cultuur, historie, gezelligheid en ontspanning, waardoor je op een prettige manier alles kunt beleven en ontdekken. Een stedentrip naar Chicago is dan ook zeker een goede keuze, wanneer je wilt genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Chicago

 

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika