blog
De 4 leukste bezienswaardigheden in Californië

De 4 leukste bezienswaardigheden in Californië

Wat zijn naar ons oordeel de 4 leukste bezienswaardigheden in Californië?

Californië is één van de mooiste staten van Amerika. Je kunt er een geweldige roadtrips maken, de zon schijnt en de wegen zijn gewoon goed. In deze staat vind je diverse leuke steden en de natuur is ronduit prachtig. We noteren voor jou de vier leukste bezienswaardigheden in Californië!

1. San Diego

San Diego is een relaxte stad nabij de Mexicaanse grens. Er zijn heerlijke zandstranden, een leuke dierentuin en bovendien zijn er verscheidene parken. Het Balboa Park is één van de leukste parken in de stad. Als laatste bezienswaardigheid in de stad moet je absoluut op bezoek bij San Diego’s Old Town. Deze oude stad is een goede weerspiegeling van de cowboytijd!

2. San Francisco!

Deze Amerikaanse stad kent natuurlijk iedereen: San Francisco! De wereldstad heeft een prachtige sfeer met ultieme stranden, parken en bezienswaardigheden. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van de stad is zonder twijfel de Golden Gate. Je kunt gewoon lekker een fiets huren en genieten van het prachtige uitzicht over de stad. San Francisco een legendarische stad wat in 1967 heel mooi bezongen is door Scott McKenzie. Een prachtig nummer uit de tijd van de Flowerpower …..Be sure to wear Flowers in your Hair.

3. Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is niet alleen het mooiste park van Californië, maar wordt ook gezien als één van de mooiste parken van de hele Verenigde Staten! Ieder seizoen heeft het park wel iets bijzonders. In de zomermaanden is het prachtig weer en in de winter krijgt het park een verrassend mooi ijslaagje.

4. Sequio & Kings Canyon Park

Nog zo’n mooi park ligt ook gewoon in Californië. Hier loop je tussen de grootste bomen ter wereld. Parkeer de auto op de parkeerplaats en loop gewoon lekker rond door het bos. Neem je camera mee en geniet van de prachtige natuur. Je zal je overigens wel heel erg klein gaan voelen, bij al die enorme bomen!

Auto huren en rondrijden!

Vrijwel overal in de staat kun je gemakkelijk een auto huren. De huurtarieven zijn aanzienlijk lager dan in Nederland en bovendien kost brandstof ook minder dan in Nederland. Als je gaat rijden, kun je het beste rijden over de Highway 1. Tussendoor vind je hier, naast alle bovengenoemde bezienswaardigheden, ook nog allerlei andere leuke plekken. Denk hierbij aan kustplaatsjes zoals Pismo Beach (aanrader). Dat is pas echt een roadtrip maken!

Beste reistijd Californië

Over het algemeen kun je het beste in het voor- of najaar naar de staat reizen. De temperatuur is dan het meest aangenaam en bovendien zijn de tickets ook minder duur.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika

 

 

Voor meer bestemmingen in Noord-Amerika, kan je klikken op de link.

 

0