Rondreis Canada, ongerepte natuur en prachtige bezienswaardigheden

Rondreis Canada, ongerepte natuur en prachtige bezienswaardigheden

Canada is het op een na grootste land in de wereld. Wat betekend dat er ontzettend veel te ontdekken valt als je een rondreis Canada maakt. Canada heeft veel cultuur, bezienswaardigheden en voornamelijk de schitterende natuur dit maakt het een aanrader om meerdere weken te nemen om dit prachtige land te ontdekken. Lees verder om meer te weten te komen over rondreizen door Canada!

Klimaat en natuur in Canada

Ondanks de enorme afmeting van Canada is het klimaat vrijwel overal hetzelfde in Canada. Dit komt omdat Canada relatief ver ligt van de evenaar en er een vrij beperkt aantal factoren zijn dat het klimaat van Canada kan beïnvloeden.

Als je in Canada bent kan je uitgaan van de volgende temperaturen:

Van november tot maart ligt de temperatuur in Canada rond het vriespunt. Dit is dan ook de periode waarin rondreizen Canada wordt afgeraden.

In April begint het warmer te worden in Canada en van mei tot september is het heerlijk! De gehele periode van mei tot september is perfect voor actieve reizen door Canada. Ook is juni tot augustus genieten van de zon heel goed mogelijk!

Als we naar de natuur gaan bekijken, dan is het aanbod gigantisch. Canada heeft zoveel prachtige natuur dat het niet eens mogelijk is het allemaal op te noemen. Toch gaan we zoveel mogelijk voorbeelden geven van de prachtige natuur in Canada.

Natuurgebieden in Canada

Een zeer bekend natuurgebied dat je niet mag missen als jij gaat rondreizen door Canada is Yoho National Park. In dit park vindt je prachtige natuur en kan jij op jacht gaan naar fossielen van zeedieren die zo’n 500 miljoenen jaren geleden zijn ontstaan. Het park kan je vinden naast het welbekende Rocky Mountains. De schoonheid van dit park zal je versteld doen staan!

Okanagan Valley is weer een heel ander soort natuurgebied wat jij kan ontdekken. Deze vallei is vlak een rekt zeer ver uit. In Okanagan Valley vindt je veel meren, waarvan de allergrootste Okanagan Lake. Ook zijn er een aantal strandjes te vinden waar jij van het weer kan genieten.

In Canada zijn veel natuur gebieden te vinden. Elk van deze heeft zijn eigen charme. Om jou een voorbeeld te geven van hoe breed dit is: Er zijn natuur gebieden te vinden in: Alberta, Altantic Canada, Britisch Columbia, Manitoba, Northwest Territores, Nunavut, Ontario, Quebec, Saskatchewan en Yukon. Het is daarom erg belangrijk als jij een rondreis Canada boekt om te bepalen welke gebieden jij wilt gaan ontdekken. Houd er ook rekening mee dat er meerdere weken nodig zijn om het uiterste uit Canada te halen.

Bezienswaardigheden in Canada

Rondreis Canada

Net als de natuur heeft Canada veel bezienswaardigheden. Het is fysiek onmogelijk om alles te bezichtigen in Canada, daarom gaan veel mensen na hun eerste rondreis door Canada weer terug om het karwei af te maken. Het komt ook vaak voor dat mensen die een rondreis Canada hebben gemaakt erna besluiten er te gaan wonen. Er zijn veel Nederlanders te vinden in Canada die er permanent wonen.

Een bezienswaardigheid die jij niet mag missen is The Icefields Parkway. Om dit te ontdekken heb je zeker 3 tot 5 dagen nodig en een auto. Je zal in dit gebied genieten van geweldige uitzichten, grote wanden van ijs, prachtige meren en spectaculaire watervallen.

De beroemde Niagara watervallen

De Niagara Watervallen is ook een bezienswaardigheid die jij niet mag missen als je gaat rondreizen door Canada. De Niagara watervallen liggen vlakbij de grens van Amerika. Dit wereldwonder laat de gehele dag door een enorme hoeveelheid water van zo’n 60 meter hoog naar beneden vallen. Een spectaculair beeld om mee te maken!

Vancouver is een zeer geliefde stad voor toeristen die een rondreis Canada maken. Door de spectaculaire ligging vlakbij de Rocky Mountains en de stille oceaan is alleen voor het uitzicht Vancouver al een bezoekje waard. Ook zijn er veel activiteiten die je kan doen als jij in Vancouver bent. Zo kan je er heerlijk winkelen, zijn er veel goede hotels, een nieuwe keuken die je kan ontdekken en veel leuke barretjes. Vancouver is zeker een bezoekje waard als je in Canada bent.

National Gallery of Canada is het belangrijkste museum dat je in Canada kan vinden. Je vindt dit museum op Sussex Drive in Ottawa en is zeker een bezoekje waard. Je vindt in dit museum een geweldige collectie aan beeldhouwwerk, schilderijen en foto’s. En ook ontdek je hier het verleden van Canada zelf.

De bevolking en cultuur in Canada

Rondreis Canada

In Canada heb je de mogelijkheid de oorspronkelijke bewoners van Canada te leren kennen. De oorspronkelijke bewoners zijn de indianen. Er zijn nog zo’n 300.000 indianen te vinden in Canada, verdeeld over maar liefst 600 stammen! Je vindt de indianen voornamelijk in de natuurgebieden.

In de steden leeft in Canada een grote mix aan verschillende mensen. Meer dan 90% zijn immigranten of nakomelingen van een immigrant. De grootste groep hiervan zijn de Britten uit Engeland en de Fransen die samen al meer dan 50% van de bevolking bestrijken. Ook zijn er relatief veel Duitsers, Italianen en Nederlanders te vinden. Je zal merken dat de culturen van de groepen zijn gemixt tot het nu geheten Canadese cultuur.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Canada