blog
Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken ze daar wel gezond in Amerika? Wij in Europa en met name in Nederland zijn heel erg bezig met gezond eten. Wij kopen nu het liefst biologisch, liever niet te veel zoet en niet te veel zout. Wij kijken naar de vitamines en mineralen en letten erop of het vetpercentage niet te hoog is. Ook nog eens of dat vet wel of niet verzadigd is. Wij weten inmiddels dat gezond voedsel de bouwstenen zijn voor een langer en gezonder leven.

Eten en drinken in Amerika

Maar hoe zit dat nu in Amerika?

Amerika – ook wel de Verenigde Staten – is een groot land waar toeristen werkelijk alles kunnen vinden. Er zijn grote steden, schitterende natuurgebieden en er is natuurlijk ook veel eten. We denken bij Amerika qua eten misschien vooral aan groot en veel, maar er is wel degelijk een hoop te ontdekken dat geen fastfood is. Wat voor een eetgewoontes zijn er in Amerika?

Over de Verenigde Staten

Amerika is een gigantisch land dat uit 52 staten bestaat. Omdat het land zo groot is, is er voor toeristen erg veel te doen. Ze kunnen naar de grote steden, zoals New York, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Washington D.C., Miami en Chicago. Ook de natuur is waanzinnig, met natuurparken zoals de Grand Canyon, de Rocky Mountains en de Florida Keys. En ben je gek op pretparken? Die zijn er vooral in Orlando. Sport- en muziekliefhebbers kunnen ook zeker goed terecht in Amerika. Kies voor een rondreis, een stedentrip of maak er een geheel ander avontuur van. Alles is mogelijk in dit land! En net zoals de steden en natuur, is ook het eten erg divers.

Het ontbijt in Amerika

Eten en drinken in Amerika

De meeste Amerikanen ontbijten met vrij veel vet of koolhydraten. Zo worden er vaak pannenkoeken, gebakken eieren, worstjes en spekjes gegeten. Sommige Amerikanen kiezen voor cornflakes met melk en ook muesli wordt steeds vaker gegeten. Als ze in Amerika brood eten, is het meestal toast. In sommige hotels hebben ze een simpel ontbijt dat bestaat uit muffins met stukjes chocolade of rozijnen. Qua drinken wordt er meestal gekozen voor melk, koffie, thee of orange juice.

De lunch in de U.S.

De meeste Amerikanen lunchen buiten de deur. De lunch kan overeenkomen met het ontbijt, maar er kan ook worden gekozen voor snacks of broodjes. Er wordt zelden thuis een lunch gemaakt, dus wanneer je als toerist naar een lunchroom gaat, kun je absoluut wat meekrijgen van de lokale bevolking.

Het avondeten in de U.S.

Eten en drinken in Amerika

Het avondeten in Amerika wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit kan erg divers zijn, want de Amerikanen hebben – net als de Nederlanders – veel invloeden uit diverse keukens. Zo kom je invloeden terug uit de Mexicaans, de Franse, de Spaanse, de Engelse en de Aziatische keuken tegen. Er wordt vaak gekookt met aardappelen, groentes, rijst, pasta, salade of soep. Als nagerecht zijn er eveneens erg veel opties. Denk aan yoghurt, pudding, ijs of gebak.

Typische gerechten in de Verenigde Staten

In De Verenigde Staten zijn ontzettend veel typische gerechten te vinden. Heel erg populair is de hamburger, deze staat eigenlijk overal wel op het menu. Hoewel de hamburger eigenlijk uit Duitsland komt, hebben de Amerikanen dit broodje met vlees ertussen helemaal eigen gemaakt. Welke gerechten je vooral tegenkomt is erg afhankelijk van het gebied waar je zit.

Eten en drinken in Amerika

De Texaanse Spareribs zijn bijvoorbeeld wel echt een goede optie. Als ze goed gemaakt zijn, valt het vlees zowat van het bot. In Florida eten ze vaak Gumba, dit is een speciale soep met schaaldieren en groentes, die lang wordt gestoofd. Vaak zit er ook paprika en selderij in en wordt het gegeten met rijst. Een ander typisch gerecht is dat in slechts één pan wordt gemaakt. Het kan op diverse manieren worden bereid, maar bevat meestal wel rijst, kip, tomaat en andere groentes in.

Fastfood

Amerika is natuurlijk ontzettend bekend vanwege de vele fastfoodketens. Even gemakkelijk een hapje eten halen is zo gepiept. Er zijn fastfoodketens zoals Mac Donald’s Burger King, Wendy’s, Taco Bell en KFC. Vaak zijn deze ook nog eens allemaal dichtbij elkaar gelegen, dus keuze zat! Maar wees niet bang dat je alleen maar dit soort hapjes moet eten tijdens je reis naar Amerika. Bij de restaurants en lunchrooms zijn er namelijk talloze keuzemogelijkheden.

Maar is dat wel gezonder??

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika

 

 

0