Stedentrip Jacksonville

Stedentrip Jacksonville

Jacksonville is de grootste stad in Florida in het Zuiden van Verenigde Staten en opgericht in 1822. De stad heeft zich spoedig ontwikkeld tot een populaire vakantiebestemming, waar mensen met name in de wintermaanden heentrekken, om de kou te ontlopen. Na een brand in 1901 is de stad opnieuw opgebouwd en voorzien van vernieuwde elementen om de stad te moderniseren. Vandaag de dag is het wederom een zeer unieke plaats om te bezoeken. Er valt genoeg te doen en te bezichtigen, wat een stedentrip Jacksonville tot een waar succes zal maken.

Bezienswaardigheden in Jacksonville

Stedentrip Jacksonville

Je kunt in Jacksonville terecht wanneer je geïnteresseerd bent in cultuur en kunst, maar ook kun je hier volop genieten van de natuur en amusement. Er zijn verschillende parken die elk een uniek beeld geven van de omgeving en geschiedenis die met Jacksonville bemoeid is. Het is verstandig en inspirerend om vooraf aan je bezoek reeds een goed beeld te hebben van de mogelijkheden, zodat je precies weet waar je allemaal heen kunt en waar je voorkeur naar uit gaat. Zo weet je zeker dat je de stedentrip Jacksonville volop kunt benutten en niks zult missen van het rijke aanbod aan attracties en trekpleisters.

Natuur en omgeving

Stedentrip Jacksonville

Wanneer je met kinderen reist, is een bezoek aan Jacksonville Zoological Park en Gardens zeker een goed idee. Hier kun je veel verschillende dieren bezichtigen die zoveel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving zijn ondergebracht en volop de ruimte hebben om hun natuur te leven. Ook zijn er prachtige botanische tuinen te bewonderen, waar je zo door heen kunt lopen en je in een andere wereld waant. Er zijn ook voldoende speelgelegenheden, waar de kinderen zich verder kunnen vermaken. Er worden verschillende begeleide tochten door het park gegeven, waardoor je extra geïnformeerd wordt over het leven van de dieren.

Meer wilde dieren

Meer wilde dieren vind je bij het Catty Shack Ranch Wildlife Sanctuary, waar je met name de katachtigen als tijgers kunt bewonderen. Wil je liever zelf de natuur intrekken, dan kun je gebruikmaken van de Jacksonville-Baldwin Rail Trail. Over dit voormalig railbed kun je tegenwoordig heerlijk fietsen en van de omgeving genieten. Hetzelfde outdoor gevoel krijg je bij een bezoek aan Big Talbot Island State Park. Ook hier vind je een prachtig natuurgebied wat je tijdens een wandeling kunt verkennen.

Andere natuurparken

Andere natuurparken en -instanties zijn onder andere Kathryn Abbey Hanna Park, Kingsley Plantation, Timucuan Ecological & Historical Preserve, Jacksonville Arboreteum & Gardens, Castaway Island Preserve en Fort Caroline National Memorial, over de eerste kolonisten in Florida. Genieten van het strand kan natuurlijk ook. Hiervoor ga je naar Atlantic Beach, waar je nauwelijks het gevoel hebt dat je toerist bent, maar eerder het idee krijgt dat je er nooit weg bent geweest.

Cultuur en kunst tijdens je Stedentrip Jacksonville

Stedentrip Jacksonville

Voor meer cultuur, kunst en de geschiedenis van de periode van de kolonisatie. Dit vind je onder meer bij het Fort Carolina National Monument. Dit een oud fort waarvan je de muren en kanonnen kunt bekijken en een idee kunt krijgen over hoe hier geleefd werd vroeger. Bezoek ook het Museum of Science and History of het Museum of Southern History. Andere musea of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, zijn de Veterans Memorial Wall en The Jacksonville Fire Museum of Jacksonville Maritime Heritage Center. Indien je meer gericht bent op kunst, dan zijn ook hier voldoende musea voor te vinden. Denk aan het Times-Union Center for the Performing Arts, het Museum of Contemporary Art of de Cumming Gallery of Art. Bij de Riverside Arts Market hier vind je goede producten en kun je genieten van live muziek en lokale kunst.

Theater en uitgaansgelegenheden

Ook ’s avonds is er voldoende te doen in Jacksonville. Er zijn tal van prachtige theatergebouwen waar je kunt genieten van fantastische voorstellingen. Ga naar The Florida Theatre voor een prachtige muzikaal optreden in een gebouw uit de jaren 30, of bezoek Theatre Jacksonville voor een unieke ervaring.

Uitgaan kan ook goed in Jacksonville. Populaire gelegenheden waar veel inwoners en toeristen naar toe trekken zijn onder andere The Volstead en the Intuition Ale Works en BREW. Uitstekende plekken zijn ook The Perfect Rack en The Rogue. Een bezoek aan één van de bioscopen die de stad rijk is behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Er zijn bovendien tal van uitstekende restaurants waar je met je gezelschap heerlijk uit eten kunt gaan en die een dag voor reizen en bezichtigingen op een geslaagde manier af weten te sluiten.

Vervoer door Jacksonville

Om jezelf succesvol door de stad heen te verplaatsen, staan verschillende mogelijkheden ter beschikking. Zo kun je uiteraard gebruikmaken van de bussen die door de stad heen rijden. Deze zijn onderdeel van the Jacksonville Transportation Authority (JTA). Houd rekening met aangepaste dienstregelingen en verkorte tijdsperiodes in avond en weekenden.

Taxi & Downtown Trolley

Je kunt er ook voor kiezen om de taxi te nemen, maar hier ben je al gauw meer geld voor kwijt. Rond het downtown stadgedeelte kun je gebruikmaken van de Downtown Trolley. Deze beslaat drie hoofdroutes rondom dit gebied, namelijk Bay St., Beaver St. en Riversie. Om de zoveel straten is er een halte en je kunt er een klein gedeelte mee uit de stad reizen. In de spitsuren kun je elke 15 minuten de Trolley nemen, en op gewone tijden elke 30 minuten. Over het algemeen rijden deze Trolleys van 6 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds, met een aangepaste dienstregeling in de weekenden.

Skyway monorail

Er is tevens een mogelijkheid om een rit te maken met de Skyway monorail; deze rijdt op een verhoogde rails door het centrum van The Northbank, richting de Acosta Bridge en The Prime Osborne Convention Center. Deze monorail is ideaal voor het bereiken van menig hotel, restaurant of andere culinaire gelegenheden. Deze zijn strategisch gelokaliseerd rondom deze monorail. Voor slechts 35 cent kun je hier gebruik van maken en genieten van een onconventioneel transportmiddel. Om de stad vanuit een ander perspectief te verkennen, kun je kiezen voor de vele water taxi’s die ter beschikking liggen. Zo kun je genieten van een heerlijke waterrit, terwijl je je ogen uitkijkt naar de prachtige gebouwen en uitzicht op de stad.

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika