Rondreis Hawaii

Rondreis Hawaii

Hawaii is een van de aansprekende vakantiebestemmingen van de hele wereld. Bij Hawaii denk je gelijk aan tropische witte stranden, palmbomen en koude cocktails. Hawaii is een zeer bijzonder land in Noord Amerika dat zich perfect leent voor een rondreis. Wanneer je een rondreis Hawaii maakt, kan je enorm veel moois zien in een korte tijd.

Rondreis Hawaii

De belangrijkste redenen om Hawaï te gaan ontdekken

Wie aan Hawaï denkt, denkt natuurlijk direct aan een schitterende zon, heerlijke stranden, Hawaï-shirts, De bloemenkrans en de Huladans. Dat klinkt natuurlijk allemaal al erg aantrekkelijk, maar er zijn nog veel meer redenen om een rondreis door Hawaï te maken. Wij benoemen de belangrijkste redenen voor een rondreis Hawaii

De meest unieke eilanden

Hawaï bestaat uit in totaal 137 eilanden, waarvan je er zeker een aantal moet hebben gezien. Van al deze eilanden, die stuk voor stuk vulkanisch zijn, zijn er slechts een aantal die bezocht kunnen worden. Het grootste deel van de eilanden zijn namelijk bijzonder klein, volledig onbewoond en er valt gewoonweg niets te beleven.

Rondreis Hawaii

Echter, dan zijn er zeker nog wat eilanden over die je wel echt moet hebben gezien. Er zijn acht eilanden die groot van formaat zijn, en deze eilanden zijn absoluut de moeite waard. Op het eiland Oahu kan je hoofdstad Honolulu bezoeken. Daarnaast zijn ook The Big Island, Kauai en Maui zeer de moeite waard.

De beste attracties

Tijdens je rondreis door Hawaï zal je al meerdere malen kennis maken met alles waar Hawaï bekend om staat. Je krijgt gegarandeerd een bloemenkrans, je kan genieten van dansende dames in fraaie strokenrokjes en je zal ook vast een keer toegezongen worden. Natuurlijk wil je ook enkele leuke attracties bezoeken tijden je rondreis door Hawaï. Zo kan je genieten van rust, ruimte en natuurlijk ook natuur in de Nationaal Parken. Daarnaast is Iolani Palace een absolute aanrader en mag je Pearl Harbor Memorial ook zeker niet missen.

Rondreis Hawaii

Prachtige paradijselijke stranden

De stranden op Hawaï zijn zeker niet zomaar stranden. Dit zijn stranden die je terug ziet op ansichtkaarten van paradijselijke oorden. Eén stap op een strand van Hawaï en je ervaart direct het intense vakantiegevoel. Je kan hier genieten van heerlijke drankjes, voldoende vertier, een lekker dagje luieren op het zachte zand en natuurlijk een duik nemen in het heldere water.

Fantastische activiteiten

De stranden zijn, zoals gezegd, paradijselijk! Hier kan je natuurlijk ook diverse activiteiten vinden. Zo kan je eens lekker gaan surfen of in een kajak stappen. Ook Shark Diving is een absolute aanrader. Een excursie naar de Akaka Falls is ook zeker een tip.

Deze grote waterval is te bewonderen op een kleine twintig kilometer van Hilo, in een prachtig park. Je kunt de waterval bewonderen vanaf meerdere punten en er mag zeker gezegd worden dat hier ook de mooiste foto’s worden gemaakt. Een camera is dan ook een must, want deze 129 meter hoge waterval is echt een plaatje.

De mooiste bezienswaardigheden Hawaï

Natuurlijk zijn bepaalde bezienswaardigheden ook zeker reden om naar Hawaï te gaan. Tijdens je rondreis door Hawaï mag je bijvoorbeeld Pearl Harbor echt niet missen. Daarnaast zijn ook het Mauna Kea Observatoria, de historische stad Lahaina en het Captain Cook Monument meer dan de moeite waard.

Honolulu

Honolulu is de grootste stad van Hawaii en ook meteen de grootste stad van het land. Wanneer je een vlucht naar Hawaii boekt zal je altijd in deze stad landen. Honolulu is voor veel mensen die een rondreis door het land maken dan ook het beginpunt van hun reis.

In de hoofdstad Honolulu wonen bijna 400.000 mensen. Honolulu is een hele moderne stad met veel nieuwe architectuur en hoogbouw. Al sinds de ontdekking van Hawaii is het land afhankelijk van de aanvoer van goederen via het water. Honolulu is dan ook meteen de belangrijkste haven van het eiland.

Wanneer je een rondreis door Hawaii maakt is het zeker leuk om een aantal dagen in Honolulu te verblijven. Er is namelijk enorm veel te zien en te doen. Zeker de botanische tuinen mag je zeker niet overslaan wanneer je in de stad verblijft. Daarnaast zijn er diverse musea over Pearl Harbor en de geschiedenis van het land.

Pearl Harbor

Rondreis Hawaii

Zondag 7 december 1941 was een zwarte dag voor de VS. Op die dag voerde het Japanse leger namelijk een verrassingsaanval uit op de militaire haven Pearl Harbor in Hawaii. Een groot deel van de Amerikaanse militaire vloot werd hierbij vernietigd en meer dan 2000 Amerikaanse soldaten kwamen om het leven. Deze gebeurtenis is volgens velen een keerpunt geweest in de Tweede Wereldoorlog.

Pearl Harbor is vandaag de dag nog steeds te bezoeken en is ingedeeld als National Historic Park. Wanneer je een rondreis door Hawaii maakt mag je een bezoek aan deze plek absoluut niet overslaan. Er zijn nog vele gezonken schepen te zien die al meer dan 60 jaar op de bodem van de zee liggen. Van sommige schepen lekt zelf nog steeds olie.

Strand en duiken

Natuurlijk kom je ook op Hawaii voor rust en ontspanning. Hawaii heeft namelijk een van de mooiste stranden ter wereld. Door het aangename klimaat kun je tijdens je rondreis altijd beslissen om een rustdag op het strand te nemen, welke maand het ook is. Er zijn zeer veel gezellige strandbars waar je een koel drankje of een ijsje kunt halen.

Hawaii heeft zeer veel spots waar je geweldig kunt duiken en snorkelen. Er is voor elke moeilijkheidsgraad wel een goede duiklocatie te vinden. De wateren van Hawaii staan vooral bekend om de vele grotten en het drukke waterleven. Naast duiken kun je op Hawaii ook geweldig wandelen, klimmen, kajakken en nog veel meer.

Weer en klimaat Hawaii

Wanneer je een rondreis door Hawaii wilt maken, kun je eigenlijk het hele jaar door terecht. Het weer is namelijk vrij stabiel, zowel in de winter als in de zomer. In de zomer is de dagtemperatuur namelijk gemiddeld rond de 29 graden en in de winter rond de 27 graden. Wanneer je tijdens je rondreis ook de vulkanen op het eiland bezoekt, moet je wel zeker warme kleding meenemen. Op grote hoogte kan het namelijk zelfs sneeuwen.

Over Hawaii

Rondreis Hawaii

Er wonen ongeveer 1,4 miljoen mensen op het tropische Hawaii. Wat sommige mensen niet weten is dat Hawaii officieel een van de 50 staten van de VS is. Er wordt op Hawaii overwegend Engels gesproken maar er zijn ook nog enkele mensen die Hawaiiaans spreken. Van de oorspronkelijke bevolking is namelijk maar een klein deel nog aanwezig op het eiland.

Praktische reistips

Op Hawaii wordt gewoon met de Amerikaanse dollar betaald. Wanneer je een rondreis door Hawaii wilt maken, is het verstandig de koers goed in de gaten te houden. De laatste tijd is de wisselkoers tussen de euro en de dollar namelijk erg instabiel.

Het is op Hawaii 11 uur vroeger dan in Nederland. Het is helaas niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Hawaii te vliegen. Je zal altijd over moeten stappen in een grote stad in de VS, zoals bijvoorbeeld Los Angeles. Je kunt vanaf diverse Amerikaanse steden vliegen op Honolulu. Afhankelijk van de overstaptijden en het weer kan een reis naar Hawaii soms wel 20 uur duren.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Hawaii