Rondreis San Francisco

Rondreis San Francisco

Volgens veel reizigers is San Francisco een van de mooiste steden ter wereld. Het is dan ook niet raar dat steeds meer mensen een rondreis San Francisco willen maken. Op die manier kun je namelijk alle mooie bezienswaardigheden van de stad zien en je echt onderdompelen in de ontspannen en open cultuur.

Over San Francisco

San Francisco ligt in het westen van Californië en telt ongeveer 800.000 inwoners. Het is daarmee de op drie na grootste stad van de staat. San Francisco staat bekend om de relaxte sfeer en het aangename klimaat. De stad heeft diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn.

Ook staat San Francisco bekend als een van de meeste homo-vriendelijke steden van het land. Veel inwoners van de stad zijn erg ‘open-minded’. In de wijk Castro wonen veel homostellen bij elkaar. Het is erg leuk om deze energieke en tolerante wijk te bezoeken wanneer je gaat rondreizen door San Francisco. Ouderen onder onze lezers zullen zich herinneren dat San Francisco het hart was van de hippy beweging in de jaren 60 van de vorige eeuw. Scott McKenzie ( 1939-2012) heeft daar een prachtig lied over geschreven wat vele van ons nog kennen : San Francisco “Be sure to wear flowers in your hair) “uit 1967.

 

rondreis san francisco

Kenmerkend voor de stad San Francisco zijn de vele steile heuvels. Op veel van deze heuvels rijden trams, die al jaren symbool staan voor de stad. Deze kabeltrams worden met de hand bestuurd en zijn al in gebruik sinds 1873. Wanneer je een rondreis San Francisco maakt is het natuurlijk erg leuk om gebruik te maken van deze iconische kabeltrams.

Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door de wolkenkrabber Transamerica Pyramid. De Transamerica Pyramid is het grootste gebouw van de stad met bijna 260 meter. Het gebouw wordt vooral gebruikt als kantoorruimte en is helaas niet van binnen te bezichtigen. Wanneer je door de stad gaat rondreizen, zal je het dus moeten doen met de buitenkant van het gebouw.

Golden Gate Bridge

rondreis san francisco

De Golden Gate Bridge is de grootste trekpleister van San Francisco met maar liefst 9 miljoen bezoekers per jaar. Wanneer je een rondreis door de stad maakt, ben je dus eigenlijk min of meer verplicht deze plek te bezoeken. De enorme brug werd al in 1937 gebouwd en is 1,7 mijl lang. De Golden Gate Bridge is al vele decennia het boegbeeld van de stad door haar opvallende grootte en kleur.
De laatste jaren wordt de Golden Gate Bridge echter ook steeds vaker geassocieerd met de vele zelfmoordpogingen die er jaarlijks worden ondernomen. Op de brug hangen diverse telefoons die in directe verbinding staan met een zelfmoord-hulpdienst.

Gevangenis Alcatraz

rondreis san francisco

Naast de Golden Gate Bridge is het ook erg interessant om tijdens een rondreis door San Francisco de gevangenis Alcatraz te bezoeken. Alcatraz is misschien wel de beroemdste gevangenis van de hele wereld. Vandaag de dag wordt het complex niet meer als gevangenis gebruikt. Wel kun je Alcatraz bezoeken en er een rondleiding volgen. Een deel van het complex is omgevormd tot museum waar je erg interessante tentoonstellingen kunt bezoeken. In de loop der jaren is Alcatraz ook het onderwerp geweest in diverse grote films als Escape from Alcatraz en The Rock.

Chinatown

rondreis san francisco

Net als veel andere grote Noord-Amerikaanse steden heeft San Francisco een Chinatown. De Chinatown in San Francisco is echter met geen andere te vergelijken; het is namelijk de oudste en grootste van de VS. Er wonen maar liefst 100.000 mensen in Chinatown van San Francisco. De wijk kenmerkt zich vooral door de kleurrijke gebouwen in Aziatische stijl. Wanneer je een rondreis door San Francisco maakt is het erg leuk om een tour door Chinatown te maken. Je vindt hier onder meer honderden Chinese restaurants, tempels en andere bijzondere bezienswaardigheden.

Beste reistijd

Over het algemeen heeft de staat Californië een zeer zacht klimaat. De temperatuurverschillen tussen de zomer en de winter zijn minimaal, waardoor je het hele jaar door een rondreis door San Francisco kunt maken. Let er wel op dat de zomers in vergelijking met andere steden in de staat vrij koel kunnen zijn. Van juni tot en met oktober is het vaak aangenaam vertoeven in de stad.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar San Francisco