Stedentrip Philadelphia

Stedentrip Philadelphia

In het oosten van de Verenigde Staten van Amerika ligt de stad Philadelphia. Dit is de grootste stad in de staat Pennsylvania en wordt in de volksmond vaak ‘Philly’ genoemd. Onder de Amerikanen zelf is dit een zeer populaire stad, vanwege de vele uitgaansgelegenheden en culturele bezienswaardigheden.Ideaal dus voor een stedentrip Philadelphia

Om die reden kun je er als toerist zeker van zijn dat een stedentrip naar deze levendige stad een waardevolle ervaring zal opleveren. Door een bezoek te brengen aan Philadelphia kun je zelf beleven wat de stad te bieden heeft en kun je ongetwijfeld terugkijken op een verrijkende onderneming. Een stedentrip Philadelphia is dus zeker de moeite waard.

Verblijf

Om een bezoek van meerdere dagen mogelijk te maken, is het uiteraard belangrijk om een goede accommodatie te zoeken die aansluit bij waar je je goed bij voelt. Philadelphia biedt de mogelijkheid tot het reserveren bij een groot aantal hotels of hostels, die variëren in prijsklasse. Het aanbod in de budgetcategorie is vergeleken met andere Amerikaanse steden enigszins beperkt. Toch kun je vaak alsnog zelf bepalen wat je voor een kamer kwijt wilt zijn.

Meestal is het mogelijk om gelijktijdig met het boeken van een vlucht naar de stad, een kamer te reserveren, zodat je hier verder niet zelf nog naar op zoek hoeft te gaan. Zo kan vooraf reeds bepaald worden hoeveel je in totaal wilt besteden voor de reis van en naar de stad en het verblijf gedurende de periode dat je deze wilt ontdekken.

Appartement of vakantiewoning

Stedentrip Philadelphia

Indien je een nog iets luxer onderkomen wenst, is het zelfs mogelijk om een appartement of vakantiewoning te regelen, zodat je enigszins de ervaring kunt hebben van hoe het zou zijn om daadwerkelijk in Philadelphia te wonen. De mogelijkheden zijn dus divers en aantrekkelijk, waardoor je zeker goed zit.

Musea

Voor iedereen die graag cultuur wil opdoen en wil ervaren wat de stad Philadelphia hierin te bieden heeft, kan met zekerheid een rijk aanbod verwachten. Er zijn namelijk tal van musea die te bezoeken zijn en elk iets unieks bieden. Zo is er onder andere het National Liberty Museum, wat zich richt op het bewustmaken van de kwetsbaarheid van vrijheid. Dit wordt geïllustreerd in de collectie aan glazen beeldwerken.

Penn Museum

In het Penn Museum kun je een privé collectie aan historische artefacten bewonderen, waaronder oude Soemerische kleitabletten en een Egyptische sfinx van 3200 jaar oud. De Academy of the Fine Arts in Pennsylvania geldt als het langst bestaande kunstinstituut van de Verenigde Staten en bezit de grootste collectie van Amerikaanse kunst uit de afgelopen eeuwen.

Andere Musea

Andere musea die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn het Philadelphia Museum of Art, het Please Touch Museum.Verder nog het Rodin Museum, The National Museum of American Jewish History, The National Constitution Center en The Franklin Institute Science Museum. Een aparte omgeving die nu dienst doet als museum, maar voorheen gold als gevangenis, is de Eastern State Penitentiary. Deze gevangenis stond model voor latere instellingen en hier werd het systeem van apart opsluiten van gevangenen ingevoerd. Bekende ex-gevangen waren Willie Sutton en maffiabaas Al Capone.

Stedentrip Philadelphia

Vervoersmiddelen tijdens je stedentrip Philadelphia

Om succesvol de stad te verkennen, is het verstandig om je bekend te maken met welke vervoersmiddelen tot je beschikking staan. Een leuke en actieve manier om je door de stad te begeven, is op de fiets. Er zijn speciale fiets tours uitgestippeld die het veilig maken om door de stad te fietsen. Op de site van Bicycle Coalition of Greater Philadelphia vind je tips over begaanbare wegen en adviezen over de meest effectieve routes. Je kunt reeds voor $20,- per dag een fiets huren. Je kunt daarnaast uiteraard gebruikmaken van het openbaar vervoer.

SEPTA

Dit is in Philadelphia geregeld door de South Eastern Pennsylvania Transportation Authority, ofwel SEPTA. Al het bus-, trein-, metro- en tramverkeer loopt via deze organisatie. Een los kaartje voor de bus of trein kost respectievelijk, $2 en $7. Indien je veel met het openbaar vervoer verwacht te gaan reizen, doe je er goed aan om een speciale pas aan te vragen, waarmee je voor $20 een hele week onbeperkt in één specifieke zone kunt reizen. Zonder extra kosten kun je dan afwisselend gebruikmaken van de trams, bussen en metro’s. enkele treinen tussen Center City en Airport vallen ook onder deze unieke regeling.

Morris Arboretum

Toeristen die geïnteresseerd zijn in flora en natuur, is een bezoek aan het Morris Arboretum een prachtige kans. Hier staat een groot planten die onder te verdelen zijn in meer dan 2500 verschillende soorten. In verschillende tuinen staan planten van over de gehele wereld uitgestald, en kun je vele thematische gedeeltes die elk een eigen verhaal vertellen.

Voor kinderen

Voor kinderen is het extra leuk gemaakt door onder andere de Garden Railway en het Squirrel Scramble-net. Ook zijn er speciale evenementen waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Kunstliefhebbers kunnen hier bovendien genieten van verschillende sculpturen, waaronder zestien beeldhouwwerken die gemaakt zijn van verschillende soorten materialen. Je komt hier waarlijk tot rust en waant je in een hemels paradijs.

Overige bezienswaardigheden

Naast de musea en het natuurcentrum zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden om een dag stedentrip Philadelphia mee te vullen. Zo kun je nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld The Independence Hall, City Hall, de Italian Market, Longwood Gardens, Philadelphia Zoo, Masonic Temple of de Liberty Bell. Teveel om te noemen, maar gemakkelijk te vinden. Je kunt er zeker van zijn dat er voldoende te doen is.

Uitgaansleven

Om de stedentrip Philadelphia compleet te maken, kun je de activiteiten overdag combineren met het uitgaansleven ’s avonds. Zo kun je bij verscheiden restaurants genieten van een heerlijk diner en daarna nog de levendigheid opzoeken bij bars, nachtclubs, cafés, theaters of bioscopen. Ook hierin is een ruime keuze beschikbaar.

Zeker de moeite waard

stedentrip philadelpia

Een stedentrip Philadelphia is met recht de moeite waard. Niet alleen vind je hier een rijke cultureel en historisch leven, ook kun je er uitgebreid winkelen en genieten van culinaire specialiteiten. Je kunt gemakkelijk van de ene plek naar de andere reizen door ofwel sportief op de fiets te stappen, dan wel gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo kun je in relatief korte tijd zoveel mogelijk attracties en bezienswaardigheden bewonderen en ga je met een tevreden gevoel huiswaarts.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Philadelphia

 

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je  Philadelphia gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Philadelphia niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.