Weeze Airport: algemene informatie

Weeze Airport: algemene informatie

In Noordrijn-Westfalen is Weeze Airport te vinden! De Duitse luchthaven bestaat al sinds 1954 en groeide uit tot een groot internationaal vliegveld. Het opmerkelijke is dat ongeveer 4 op de 10 reizigers uit Nederland komen. Dat is niet zo gek, want Weeze ligt vlakbij de Nederlandse grens. Daarnaast is het vaak een stuk goedkoper om via Weeze Airport af te reizen naar een vakantiebestemming. Hieronder kom je meer te weten over de luchthaven Weeze:

?wi=251719&ws=

Auto huren op Weeze Airport

Er zijn ook veel reizigers die een korte tijd in de omgeving van Weeze verblijven. In dat geval raden wij je aan om een auto te huren. Dat zorgt voor meer gemak en vrijheid tijdens een welverdiende vakantie in de Duitse stad. Er zijn op Weeze Airport enkele bekende autoverhuurbedrijven actief, waaronder Rent Cars, Sixt en Avis. Je kan een auto huren in verschillende prijscategorieën. Wij raden je aan om online een auto te reserveren, zodat je zeker bent van de goedkoopste optie. De huurauto staat voor je klaar bij aankomst in het Duitse Weeze.

?c=32781&m=2040339&a=120684&r=&t=html

?c=28176&m=2130068&a=120684&r=GRR&t=html

Overnachten op Weeze Airport

Er zijn ook genoeg vluchten die zeer vroeg in de ochtend op de planning staan. Veel reizigers kiezen er dan voor om een hotelovernachting te boeken nabij Weeze Airport. Daardoor kan je ontspannen toeleven naar de vlucht en kom je niet in tijdsnood. Zeer dichtbij de luchthaven is het Best Deal Airporthotel gevestigd, waar je voor enkele tientjes kan overnachten. Mocht je wat luxer hotel willen opzoeken, kies dan voor het Airport Hotel Lagerhof. Je bent dan rond de €70,00 per nacht kwijt.

Taxi reserveren

Mocht je graag het centrum van Weeze willen gaan ontdekken, dan kan je ook altijd nog in de taxi springen. Ga naar de taxistandplaats op de luchthaven en reis binnen een korte tijd naar de stad. De taxi’s zijn 24 uur per dag beschikbaar en de prijs is vergelijkbaar met de taxiprijzen in Nederland. Je kan online een taxi reserveren, zodat je niet hoeft te wachten bij aankomt op Weeze Airport.

Openbaar vervoer

De taxi’s zijn handig, maar ook prijzig! Vandaar dat veel vakantiegangers kiezen voor het openbaar vervoer. Het is mogelijk om met de bussen van het vliegveld naar het centrum of één van de treinstations af te reizen. De taxi’s zijn een stuk goedkoper en bieden voldoende reisgemak.

Roken op Weeze Airport

Het is op Schiphol niet meer mogelijk om te roken na de douane, maar dat kan op Weeze Airport wel nog gewoon. Sterker nog, er zijn meerdere lounges en rookruimtes beschikbaar op het vliegveld. Je kan bijvoorbeeld terecht in de Smokers Lounge nabij het Italiaanse café of een sigaret opsteken op het grote dakterras.

Eten en drinken op Weeze Airport

Liefhebbers die graag eerst nog een hapje willen eten op Weeze Airport hebben de keuze uit tal van restaurants. Je kan bijvoorbeeld genieten van een maaltijd bij het Carlsberg Lounge & Terras. Wij raden je aan om plaats te nemen op het terras, want dan kan je ook genieten van een wonderbaarlijk uitzicht over de start- en landingsbanen van Weeze Airport. De Italiaanse keuken is ook beschikbaar, namelijk bij het restaurant Tramezzini.