Rondreis Montenegro

Rondreis Montenegro

Een rondreis Montenegro,het voormalige Joegoslavië

Montenegro is een van die prachtige gebieden waar je je niet tussen massa’s toeristen begeeft en waar je nog echt de authentieke cultuur van het land kunt ontdekken. Als je op zoek bent naar een onontdekt land, waar veel moois te zien en te beleven is, dan is een rondreis Montenegro zeer aan te bevelen.

Rondreis Montenegro

Balkan

Het is onderdeel van de Balkan en ligt aan de Adriatische zee, tegenover Italië. Omringende landen zijn Kroatië, Albanië, Servië en Bosnië & Herzegovina. Hierbij denk je waarschijnlijk al snel aan de Balkanoorlog, die niet eens zo heel lang geleden plaatsvond. Maar vrees niet, het is er veilig. Ten eerste is in Montenegro zelf nooit een gewapend conflict geweest. Ten tweede is het in de hele regio tegenwoordig rustig en stabiel.

Historie van Montenegro

Montenegro kent een roerige geschiedenis. Het land was in de steentijd al bewoond en ook in de oudheid vonden er veldslagen plaats tussen Illyrische bevolking en de Romeinen. Op diverse plaatsen aan de Aziatische kust in de huidige Balkan waren Romeinse nederzettingen te vinden. In de jaren daarna is het land overheerst geweest door Slavische stammen, Venetianen, Ottomanen (huidige Turken), en nog vele prinsdommen en koninkrijken. Tot een tijd geleden behoorde het land toe aan Joegoslavië, maar dit viel uiteen tijdens de laatste Balkanoorlog eind jaren tachtig, waardoor alle landen zelfstandig werden.

Tradities

Rondreis Montenegro

De vele heerschappijen hebben de cultuur beïnvloedt. Zo zijn er vele verschillende tradities overgenomen in de loop der jaren. Hierin zijn zelfs vele verschillen te ontdekken tussen de diverse dorpen. Dit maakt het land erg interessant. Erg leuk is om traditionele festiviteiten mee te maken. Vooral in de zomermaanden vinden er verschillende plaats. Omdat deze zich dan ook vaak buiten afspelen, is er best een kans dat je hier tegenaan loopt. Je kunt dan de traditionele dans, muziek en klederdracht aanschouwen.

Culturele bezienswaardigheden

Er zijn door het hele land veel historische en culturele schatten te vinden. Ten eerste is de hoofdstad, Podgorica, natuurlijk het bezichtigen waard. Hier wonen de meeste mensen, en er is veel te doen en te beleven. Daarnaast zijn er door het hele land zoveel forten, kerkjes en tempels te vinden dat het er te veel zijn om op te noemen. Cetinje is de historische en culturele hoofdstad van het land. Alleen hier al zijn verschillende kloosters en kerkjes te bewonderen, evenals paleizen die toebehoorden aan de koninklijke familie Petrović.

Virpazar en Risan

Rondreis Montenegro

Een andere interessante plek om met een rondreis Montenegro te bezoeken is bijvoorbeeld Virpazar. Dit is een gebied dat precies op de grens lag tussen de orthodoxe en islamitische wereld en het was een belangrijke handelsplaats.

Ook de Baai van Kotor is een bijzondere plek. Het is er niet alleen fantastisch mooi, maar het is ook altijd het belangrijkste strategische punt geweest van het land. Hier is veel gevochten en vele volkeren hebben hier hun sporen nagelaten. Ben je gek op de Romeinse cultuur? In Risan zijn Romeinse mozaïeken te bewonderen.

Het landschap van Montenegro

Niet alleen de cultuur van het land is iets om niet over uitgepraat te raken. Hetzelfde geldt voor het landschap. Het land bestaat voor een groot deel uit berggebied, waar je heerlijk kunt wandelen. Daarnaast kent het land 5 nationale parken, waarvan er een op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Ook de baai van Kotor is een prachtige plek en staat op deze lijst. Daarnaast zijn er diverse meren, die een wonderschoon uitzicht bieden. De grootste is het Skadarmeer, dat zich in nationaal park Skadarsko jezero bevindt. Op zoek naar lekker vertier? Aan de verschillende meren en stranden vindt je dit zeker.

Bevolking van Montenegro

De samenleving heeft eeuwenlang bestaan uit een diversiteit aan verschillende stammen en broederschappen. De sterke invloed hiervan is tot vandaag de dag overgebleven. Zo weten heel veel Montenegrijnen nog steeds tot welke stam of broederschap ze behoren en blijven familiebanden erg belangrijk. De bevolking kenmerkt zich door gastvrijheid. Laat je dus vooral niet bedriegen door de wat norse indruk die de inwoners op het eerste gezicht maken. Het is ontzettend leuk om de lokale bevolking te leren kennen.

Montenegro ontdekken

Wil je graag veel zien tijdens je vakantie? Dan is een rondreis Montenegro vaak een goede keuze. Montenegro kun je perfect aandoen tijdens een rondreis door de Balkan. Ben je door alles wat hier beschreven is geïnteresseerd geraakt in zo’n rondreis? Zou je Montenegro weleens willen ontdekken? Kijk dan snel bij de reisaanbieders op deze website. Hier vind je uiteenlopende reizen van betrouwbare reisorganisaties voor een mooie en zorgeloze reis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Montenegro