Rondreis Hongarije

Rondreis Hongarije

Beste periode voor een rondreis Hongarije

Hongarije is een land dat nog niet veel bezocht wordt onder de rondreizigers. Het land is in opkomst door zijn rijke cultuur en zeer goedkoop geprijsde rondreizen. Veel mensen die een rondreis boeken naar Hongarije, gaan voor de prachtige hoofdstad Boedapest, de geweldige natuur of de antieke dorpjes. Hieronder kan je direct beginnen met het vergelijken van een rondreis Hongarije, leer ook meer over Hongarije in dit artikel!

Omdat Hongarije niet grenst aan zee heeft het erg warme zomers en kille winters. Bijna heel het land wordt omringd door bergen waardoor bewolking vaak lastig het land binnendringt. In juni tot en met augustus is het gemiddeld tussen de 25 en 30 graden in Hongarije. Hittegolven zijn echter meer regel dan uitzondering. De winters in Hongarije zijn relatief koud met een gemiddelde temperatuur net boven het vriespunt. De bete periode voor een rondreis door Hongarije is dan ook mei tot en met september.

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en een van de grootste steden van de EU. In Boedapest ben je op de goede plek wanneer je houdt van cultuur en historie. In de stad zijn tientallen musea te bezoeken. Het Nationale Museum van Hongarije is hiervan de bekendste. Het bekendste bouwwerk van de stad is de Burcht van Boeda. Dit enorme complex staat aan de oever van de Donau en is een waar architectonisch hoogstandje. Andere bekende bezienswaardigheden in de stad zijn de Matthiaskerk en het Vissersbastion.

rondreis hongarije

Budapest stad is zeer aantrekkelijk voor menig toerist. Wanneer je een bezoek brengt aan Hongarije – of er in de buurt bent – is Budapest stad beslist een bezoek waard. Beter nog, in het beste geval plan je er een paar dagen want in Budapest stad is ontzettend veel te zien. Van leuke, onvergetelijke bezienswaardigheden tot de meest prachtige, oude gebouwen en van open, gezellige pleinen tot gemoedelijke café’s, terrasjes en restaurants: Budapest stad toont zich met trots als de grootste, populairste en daarmee drukste stad van Hongarije. En dat is natuurlijk niet vreemd, voor een hoofdstad als deze! Wat kun je allemaal treffen in Budapest stad, wat valt er te doen en wat moet je absoluut niet missen?

Jong en oud gaat naar Budapest stad

Budapest is goed vertoeven of bezorgt in het beste geval een onvergetelijke tijd. Zowel jong als oud komt tot leven in een stad als deze en of je je nu mengt in het Hongaarse leven van Budapest, of het liever vanaf een zonnig terrasje met een verkoelend drankje aanschouwen wilt: Budapest stad is een geweldige stop voor iedereen. In de stad tref je voor ieder wat wils: ben je een liefhebber van authenticiteit en geschiedenis en snuif je graag de Hongaarse cultuur op tijdens jouw vakantie in Budapest? In dat geval zit je goed op de Boedaburcht. Deze imposante, indrukwekkende ‘burcht van Boeda’ – zoals de naam het al zegt – kijk je uit over de hele stad. Dit komt door de hooggelegen positie op de zogenaamde burchtheuvel, die zich wel achtenveertig meter boven de Donau bevindt.

Cultuur en geschiedenis van de stad

Er is een hoop cultuur, mythe en geschiedenis te vinden, welke veel te maken hebben met het vroegere en huidige Hongarije. Beter gezegd: geschiedenis is allesbepalend en dat zie je mede terug in het parlementsgebouw, de matthiaskerk en het Hongaars Nationaal Museum. Naast deze beschikt Budapest stad over veel meer bezienswaardigheden, welke overlopen van cultuur en geschiedenis.

Ben je meer van het winkelen en het scoren van leuke souvenirs voor thuis? Ook dan ben je op je plek in Budapest stad, want deze bestaat uit een tal aan leuke, gezellige winkeltjes die uitpuilen van de tofste cadeautjes, kleding en modieuze accessoires. Let wel, de artikelen in de hoofdstad van Hongarije zijn erg duur, vergeleken met Nederland. Vergelijkbaar met de prijzen van de souvenirs in onze hoofdstad Amsterdam, maar dan met een schepje er bovenop.

Toch mag dat de pret niet bederven: je bent immers op vakantie en een stad als Budapest maakt alles goed! Een ultiem vrijheidsgevoel, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten: dat vind je in Budapest stad, zonder er al te zeer naar te hoeven zoeken. Je loopt ze immers zo tegen het lijf!

Natuur en parken

Budapest stad wordt gezien als uniek, in vergelijking met alle andere Europese (hoofd)steden. En dat heeft een reden. De stad Budapest wordt vaak vernoemd naar ‘de stad van de grotten en de genezende wateren’. Want naast de hypermoderne gebouwen, welke de stad bekleden en bedekken, beschikt de hoofdstad van Hongarije over wonderschone natuurgebieden en parken.

De wonderschone Donau draagt hierin haar steentje bij en straalt romantiek en gezelligheid uit. Er zijn prachtige plekjes aan het water, waar het heerlijk vertoeven is en de vele mooie parken, aangelegd namens de Hongaarse overheid, zijn zeker de moeite waard voor een picknick of als pauze tussen het bekijken van al het moois door. Budapest stad is meer dan alleen een stad: natuur, cultuur, gezelligheid en authenticiteit worden gebundeld en dat maakt Budapest tot een zeer aantrekkelijke bestemming voor de komende vakantie.

Boedapest gaat goed in combinatie met rondreizen door Roemenië of de Baltische staten!

In de zomer vind rond Boedapest het bekende muziekfestival Sziget plaats. Dit feest trekt bezoeker van over heel de wereld en duurt een hele week. Bijna 400.000 feestgangers komen elk jaar naar Boedapest om dit spektakel bij te wonen. Wanneer je op rondreis in Hongarije bent tijdens Sziget is het zeker aan te raden minimaal een dag op het festival door te brengen.

Cultuur en historie Hongarije

Naast Boedapest zijn er nog veel meer plaatsen in Hongarije waar je cultuur kunt snuiven. Wanneer je een rondreis door het land maakt is het leuk om te stoppen in Eger. Deze stad ligt in het noorden van Hongarije en heeft een rijke geschiedenis. De burcht in de stad is erg indrukwekkend net als de minaret uit de Ottomaanse tijd. Ook wordt in dit gebied de beste wijn van Hongarije gemaakt, meer dan genoeg redenen voor een bezoekje dus.

De stad Pécs is een jaar lang culturele hoofdstad van Europa geweest. Het is dan ook niet gek dat Pécs enorm veel interessante musea heeft. Ook staan er bouwwerken in de stad uit verschillende perioden van de geschiedenis. Zo zijn er veel invloeden te vinden uit de Ottomaanse tijd in de vorm van moskeeën en minaretten. De Dom van Pécs is kerk gebouwd in Romaanse stijl eind 11e eeuw.

Natuurgebieden en landschappen

rondreis hongarije

Ook de liefhebbers van natuur en de buitenlucht komen met een rondreis door Hongarije aan hun trekken. Het land heeft namelijk maar liefst 10 nationale parken. Het Hortobágyi Nemzeti Park is een van de grotere nationale parken van het land. Het grootste deel van het park bestaat uit bossen maar er zijn ook delen met uitgestrekte moerassen. Vooral de meer dan 300 soorten vogels kunnen in het park prima overleven.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Hongarije

 

Alleen een stedentrip naar Boedapest? Ga dan naar een van deze specialisten: