Rondreis Hongarije

Rondreis Hongarije

Beste periode voor een rondreis Hongarije

Hongarije is een land dat nog niet veel bezocht wordt onder de rondreizigers. Het land is in opkomst door zijn rijke cultuur en zeer goedkoop geprijsde rondreizen. Veel mensen die een rondreis boeken naar Hongarije, gaan voor de prachtige hoofdstad Boedapest, de geweldige natuur of de antieke dorpjes. Hieronder kan je direct beginnen met het vergelijken van een rondreis Hongarije, leer ook meer over Hongarije in dit artikel!

Omdat Hongarije niet grenst aan zee heeft het erg warme zomers en kille winters. Bijna heel het land wordt omringd door bergen waardoor bewolking vaak lastig het land binnendringt. In juni tot en met augustus is het gemiddeld tussen de 25 en 30 graden in Hongarije. Hittegolven zijn echter meer regel dan uitzondering. De winters in Hongarije zijn relatief koud met een gemiddelde temperatuur net boven het vriespunt. De bete periode voor een rondreis door Hongarije is dan ook mei tot en met september.

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en een van de grootste steden van de EU. In Boedapest ben je op de goede plek wanneer je houdt van cultuur en historie. In de stad zijn tientallen musea te bezoeken. Het Nationale Museum van Hongarije is hiervan de bekendste. Het bekendste bouwwerk van de stad is de Burcht van Boeda. Dit enorme complex staat aan de oever van de Donau en is een waar architectonisch hoogstandje. Andere bekende bezienswaardigheden in de stad zijn de Matthiaskerk en het Vissersbastion.

rondreis hongarije

Hongarije gaat goed in combinatie met rondreizen door Roemenië of de Baltische staten!

In de zomer vind rond Boedapest het bekende muziekfestival Sziget plaats. Dit feest trekt bezoeker van over heel de wereld en duurt een hele week. Bijna 400.000 feestgangers komen elk jaar naar Boedapest om dit spektakel bij te wonen. Wanneer je op rondreis in Hongarije bent tijdens Sziget is het zeker aan te raden minimaal een dag op het festival door te brengen.

Cultuur en historie Hongarije

Naast Boedapest zijn er nog veel meer plaatsen in Hongarije waar je cultuur kunt snuiven. Wanneer je een rondreis door het land maakt is het leuk om te stoppen in Eger. Deze stad ligt in het noorden van Hongarije en heeft een rijke geschiedenis. De burcht in de stad is erg indrukwekkend net als de minaret uit de Ottomaanse tijd. Ook wordt in dit gebied de beste wijn van Hongarije gemaakt, meer dan genoeg redenen voor een bezoekje dus.

De stad Pécs is een jaar lang culturele hoofdstad van Europa geweest. Het is dan ook niet gek dat Pécs enorm veel interessante musea heeft. Ook staan er bouwwerken in de stad uit verschillende perioden van de geschiedenis. Zo zijn er veel invloeden te vinden uit de Ottomaanse tijd in de vorm van moskeeën en minaretten. De Dom van Pécs is kerk gebouwd in Romaanse stijl eind 11e eeuw.

Natuurgebieden en landschappen

rondreis hongarije

Ook de liefhebbers van natuur en de buitenlucht komen met een rondreis door Hongarije aan hun trekken. Het land heeft namelijk maar liefst 10 nationale parken. Het Hortobágyi Nemzeti Park is een van de grotere nationale parken van het land. Het grootste deel van het park bestaat uit bossen maar er zijn ook delen met uitgestrekte moerassen. Vooral de meer dan 300 soorten vogels kunnen in het park prima overleven.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Hongarije

 

Alleen een stedentrip naar Boedapest? Ga dan naar een van deze specialisten: