Rondreis Servië

Rondreis Servië

Rondreis Servië en genieten van de prachtige natuur en omgeving

Servië heeft naast Belgrado geen echte grote steden met heel veel cultuur en bezienswaardigheden, maar dit is dan ook niet echt de reden waar je voor naar Servië gaat. Servië beschikt namelijk over een prachtige natuur en omgeving. Grote bossen, kloven, bergen en nog veel meer zijn terug te vinden in het land en dat maakt Servië dus een ideale bestemming voor een mooie natuurvakantie. De plekken die je absoluut niet mag missen hebben we voor je uitgezocht!

Rondreis Servië

Het Djerdap nationaal park

Hoewel de naam niet heel spectaculair is, is dit park zeker een top bezienswaardigheid. Deze 100 kilometer lange kloof – ten oosten van de hoofdstad Belgrado – is een speciaal verschijnsel. De bekende rivier de Donau heeft zich op sommige plekken tot wel 300 meter ingeslepen, wat een prachtig gezicht geeft. De Djerdap kloof wordt daarom soms ook wel vergeleken met de Canyons in Amerika. Het bijzondere aan dit gebied is, dat het vrijwel altijd ijsvrij is gebleven. Waar vergelijkbare gebieden vaak bedolven werden onder ijs en sneeuw, bleef de Djerdap altijd sneeuw en ijsvrij. Dit zorgt ervoor dat planten, bomen en dieren zich goed kunnen ontwikkelen. Een wandeling door het prachtige bos geeft daarom ook een geweldige ervaring!

Het indrukwekkende gebergte Fruska Gora

In het noorden van Servië is het indrukwekkende gebergte Fruska Gora gelegen. Vele kloosters zijn hier gelegen, vooral dankzij de bescherming die ze kregen van het uitgestrekte woud. Het gebied heeft een speciale sfeer en bovendien zijn er veel verschillende en bijzondere boomsoorten terug te vinden in dit gebied. Aan de oostkant van de Fruska Gora ligt het plaatsje Zmajevac. Het plaatsje is dan niet Servisch, maar is zeker het bezoeken waard.

Het skigebied Kopaonik: Zowel voor in de zomer, als in de winter

Rondreis Servië

Het meest bekende skigebied van de Balkan is toch wel het Kopaonik. Het skigebied heeft een groot aantal pistes en een uitgebreid snowboardpark. In de winter wordt het gebied overladen met toeristen en wintersportliefhebbers, maar dat betekent niet dat het in de zomer niet leeft. In de zomermaanden is het namelijk een prachtig gebied met uitgestrekte graslanden, naaldbossen en prachtige rivieren. Ook zijn er ruim 1500 plantensoorten terug te vinden, wat het gehele plaatje compleet maakt. Mocht je dus niet echt een wintersportliefhebber zijn, dan kan je in het Kopaonik ook in de zomermaanden zeker genieten!

Tara: Gelegen in het hart van de Dinarische Alpen

Midden in het hart van de Dinarische Alpen is Tara gelegen. Deze plek in het westen van Servië beschikt over de berg Kozji Rid, die maar liefst 1591 meter hoog is. De berg staat vol met prachtige beukenbossen en donkere sparren. In dit berengebied zijn de beren steeds zeldzamer en schuwer, maar als je goed kijkt zijn er voldoende sporen terug te vinden. Een ruig gebied, maar ook zeker een plek waar je enorm kan genieten van de natuur en omgeving. Het is handig om een gids mee te nemen naar dit gebied om er echt het maximale uit te halen.

Genieten van het prachtige en indrukwekkende Belgrado

Rondreis Servië

Belgrado is de grootste en meest bekende stad van Servië. De stad heeft een rijke geschiedenis van zowel goede, als slechte tijden. Een bezoek brengen aan Belgrado is een leuke ervaring, dankzij de verschillende bezienswaardigheden, activiteiten en oude stadscentrum. De mooiste plekken hebben we voor je uitgezocht!

Een bezoek brengen aan het Belgrado Fort en Kalemegdan Park

Het belangrijkste symbool van de stad is het Belgrado Fort. Het fort is prachtig gelegen op het heuvel en biedt een mooi uitzicht over de Donau en Sava. Het fort is maar liefst 2000 jaar oud en bevat zelfs nog Romeinse sporen. Naast de verschillende overblijfselen van poorten, kerken en toren, zijn er ook verschillende musea gelegen bij het Belgrado Fort. Bovendien ligt het fort in het Kalemegdan Park, waar in de zomer vaak festivals worden gehouden. Zeker het bezoeken waar dus!

De St. Java kerk

Rondreis Servië

Hoewel het Belgrado Fort het belangrijkste symbool is van de stad, is de St. Java kerk er ook zeker één die je niet mag missen. In 1935 werd de bouw van deze indrukwekkende kerk gestart en is tot op de dag van vandaag nog steeds niet afgerond. Hoewel de buitenkant (nagenoeg) af is, is de binnenkant nog steeds niet helemaal zoals het hoort te zijn. Dit geeft meteen een speciale sfeer. Ga je in de zomer? Dan is het in het parkje voor de kerk ook zeker genieten.

Het oude stadscentrum van Belgrado

Naast het bekende Kalemegdan Park is het oude stadscentrum gelegen. Dit centrum is perfect geschikt voor winkelen, uitgaan en gezellig eten. Overdag is de functie van dit historische stadscentrum vooral gericht op het winkelen. Met verschillende leuke winkels, kan je er zeker een dagdeel vullen. Voor wie in de avond graag een drankje doet, zijn er ook zeker geen obstakels met een leuk en gezellig uitgaanscentrum.

Gardos en Zenum

Aan de Donau ligt de prachtige berg Gardos. In deze berg is ook de wijk Zenum gelegen. Ook in deze wijk zijn verschillende mooie kerken, huizen en zelfs een fort terug te vinden. Dit fort beschikt over een historie die tot wel 1000 jaar teruggaat. Mocht je toch het winkelen en shoppen nog niet zat zijn? Dan kan je ook in de wijk Zenum nog even verder gaan. Er zijn namelijk verschillende rommelmarkten terug te vinden waar altijd wel wat leuks te vinden is.

De twee belangrijkste voetbalclubs: Rode Ster en Partizan Belgrado

Rondreis Servië

Elke grote stad in Europa beschikt natuurlijk over 1 of meerdere grote voetbalclubs en dat is voor Belgrado niet heel anders. Rode Ster en Partizan Belgrado zijn gelegen in de stad en beschikken over een enorme rivaliteit. Hoewel de rivaliteit erg groot is, liggen de stadions vrij dicht bij elkaar. Ideaal om beide stadions in één keer te bezoeken dus! Beide clubs bieden een stadiontour aan en bij Rode Ster is het zelfs mogelijk om een kijkje te nemen in het museum. Voor iedereen die van voetbal houdt, is dit zeker een leuke ervaring om mee te maken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Servië