Goedkope rondreis Balkan

Goedkope rondreis Balkan

Een goedkope rondreis of fly drive naar de Balkan en je bezoekt dan maar liefst 11 landen

De Balkan kennen vele van ons wel uit de geschiedenisboeken. Het is een schiereiland waar wel elf verschillende landen samenkomen. Deze landen zijn: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Griekenland, Kroatië, Slovenië, Republiek Macedonië, Montenegro, Roemenië, Servië en Turkije. Kroatië ligt met zijn oppervlakte voor 49 procent op het schiereiland, Slovenië 40 procent, Roemenië 9 procent, Servië 73 procent en Turkije 5 procent. De rest van de landen bevinden zich voor 100 procent op het schiereiland. Een rondreis Balkan is erg afwisselend met al deze verschillende landen en culturen. Met een rondreis Balkan zie je in 1 keer namelijk een flink aantal landen.

rondreis balkan

Weer en klimaat in Balkan

Omdat de Balkan uit veel verschillende landen bestaat is het erg moeilijk om een klimaat aan te duiden. Net als bij Europa heeft elk land zo zijn eigen klimaat.

Natuur ontdekken met een rondreis Balkan

De Balkan kent veel groene gebieden, zoals bossen en heuvels. In sommige landen komt sneeuw voor, met name in de berggebieden. De natuur word afgewisseld door smaakvolle architectuur, welke in elk land weer anders is. Hierdoor is een goedkope rondreis Balkan leuk, leerzaam en artistiek.

De bevolking van Balkan

Op de Balkan komen veel verschillende culturen samen. Een rondreis Balkan is daarom ideaal als je er van houd om cultuur op te snuiven.

Weetjes over de bevolking van Balkan en over het land:

  • De Balkan is een schiereiland.
  • Er bestaat veel onduidelijkheid over welke landen bij de Balkan horen.
  • Het Balkangebergte ligt in Bulgarije en Servië
  • Turkije hoort ook bij de Balkan

Weer en klimaat in Balkan

Omdat de Balkan uit veel verschillende landen bestaat is het erg moeilijk om een klimaat aan te duiden. Net als bij Europa heeft elk land zo zijn eigen klimaat. Een goedkope rondreis Balkan zul je niet gauw vergeten. Het is er relatief nog goedkoop en bied je tal van mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in de Balkan

Tirana

tirana 2798900 640

Tirana is de hoofdstad van Albanië (1 van de Balkan landen). De hoofdstad Tirana heeft wel een half miljoen inwoners, wat erg veel is. Daarnaast is het een stad die bruist van de cultuur. Er zijn dan ook veel museums te vinden, zowel op het gebied van geschiedenis als wetenschap en kunst. Een museum tour door deze stad mag dan ook zeker niet op uw rondreis ontbreken.

Wintersport

In sommige Balkanlanden kun je goed wintersporten, vanwege de heuvelachtige besneeuwde landschappen en de mooie dikke sneeuw. Hoewel de wintersport er nog in de kinderschoenen staat kan het toch erg leuk zijn.

Stedentrip

Bezoek de hoofdsteden van alle Balkanlanden en verdiep je in de cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen. De steden hebben elk een unieke stijl en architectuur.

Museumtrip

Door het bezoeken van verschillende musea kun je veel leren over de geschiedenis van de Balkan en over wat deze geschiedenis uiteindelijk heeft betekend voor het hedendaagse leven in deze groep landen.

Rondreizen door Balkan vergelijken:

Montenegro
Albanië
Bosnië Herzegovina
Bulgarije
Kroatië
Slovenië
Macedonië