Rondreis Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan

De officiële naam van Oezbekistan is de Republiek Oezbekistan. De Republiek Oezbekistan is een land zonder kustlijnen en heeft zijn ligging in Centraal-Azië. Op deze pagina gaan we je meenemen met een rondreis Oezbekistan.

De 5 absolute hoogtepunten van Oezbekistan

Een rondreis Oezbekistan is misschien niet de eerste rondreis waar je aan denkt bij het maken van je vakantieplannen, maar het is zeker de moeite waard om het eens te overwegen. Het is namelijk zo dat Oezbekistan een uniek land is dat toeristen veel moois te bieden heeft. Dit zijn de 5 mooiste plaatsen van het land, welke je zeker niet mag missen als je een rondreis Oezbekistan maakt.

  1. Het eeuwenoude Khiva of Xiva

De prachtige stad Khiva bestaat al sinds de achtste eeuw en je kunt hier goed zien dat het land een rijke geschiedenis heeft. De legende vertelt dat de bron van de stad werd ontdekt door de zoon van Noah. Tegenwoordig kan je er de mooiste mozaïeken bewonderen, je kunt er een bezoek brengen aan de indrukwekkende binnenstad, welke volledig ommuurd is en slechts voor delen wordt bewoond, en je kunt er een bezoek brengen aan de Kunya Ark, een indrukwekkende citadel. Tot slot zou je hier ook zeker een kijkje moeten gaan nemen bij de Juma Moskee. Deze staat vooral bekend om de vele houten pilaren die binnen te vinden zijn. In totaal zijn dit er 218.

Rondreis Oezbekistan

  1. De beschermde bouwwerken van Buchara

Pre-Russisch Turkistan komt in deze plaats weer tot leven. Er zijn bijna 150 beschermde bouwwerken te vinden in Buchara, maar de plaats heeft nog veel meer te bieden. Je kan er een sfeervol plein opzoeken om wat tijd door te brengen. Dit plein, de Ljabi Khauz, is rond een poel gerealiseerd en stamt uit de zeventiende eeuw. Ook is hier het oudste mausoleum van heel Centraal-Azie te vinden, het mausoleum van Ismael Samani. Dit mausoleum werd in het jaar 905 gebouwd.

  1. Het oude paleis van Shakhrisabz

Shakhrisabz is een klein stadje dat door de eeuwen heen steeds kleiner is geworden. Deze stad staat bekend als de geboortestad van Timoer. Zijn paleis is er nog altijd te bewonderen. Dit paleis, het Ak-Saraypaleis, is niet heel goed bewaard gebleven. Toch is het nog zeer de moeite waard om er tijdens de rondreis door Oezbekistan een kijkje te gaan nemen.

Rondreis Oezbekistan

  1. Het mythische Samarkand

Wanneer er over ‘mythisch’ gesproken wordt, dan gaat het in de meeste gevallen toch over Atlantis. Echter, Samarkand doet er zeker niet voor onder. Hier kun je vele monumenten bewonderen die toebehoorden aan Timoer. Deze man is de meest belangrijke krijgsheer die het land ooit gehad heeft. De stad heeft een magische uitstraling door deze indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de Koranscholen (de madrassa’s) die zijn versierd met prachtige mozaïeken. Daarnaast kan je er ook een wandeling maken door de Shakhi-Zinda. In deze straat kun je de graven vinden van alle bekenden van Timoer. Het zou zelfs zo zijn dat hier ook het graf van een neef van Mohammed, de profeet, te vinden is.

Rondreis Oezbekistan

  1. De hoofdstad Tasjkent

Tasjkent is de hoofdstad van het land en deze stad mag je dan ook zeker niet overslaan als je een rondreis door Oezbekistan gaat maken. De stad neemt de vierde plek in op de lijst van grootste steden uit de oude Sovjet-Unie. Tasjkent heeft een bijzondere uitstraling, waardoor je echt het idee hebt dat je in een immens groot openluchtmuseum beland bent. De architectuur is indrukwekkend, vooral ook omdat het om architectuur gaat die honderden jaren oud is.

Je vindt er onder meer Koranscholen, kleine huisjes en mooie moskeeën. Naast Koranschool Kukeldash kan je de Chorsu vinden. Dit is een openluchtbazaar van enorm formaat. Het is dan ook niet gek dat mensen uit de hele omgeving naar deze bazaar komen. Je kunt de bezoekers van het platteland herkennen aan de traditionele klederdracht, en ook dat geeft de hele bazaar weer een extra stukje sfeer. Je kunt je er gegarandeerd uren vermaken. In de avonden kun je in Tasjkent genieten van ballet en opera. Kortom, deze indrukwekkende hoofdstad moet zeker op je verlanglijstje staan als je een rondreis door Oezbekistan gaat maken.

Boek direct jouw rondreis door Oezbekistan

Oezbekistan is een verrassend mooi land, en een bijzondere keuze voor een rondreis. Een rondreis door Oezbekistan zal je nooit meer vergeten! Zie jij het al zitten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Via Goedkoperondreis.com kan je natuurlijk de mooiste en meest voordelige rondreis door Oezbekistan vinden.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oezbekistan