blog
Het bruisende nachtleven in Pattaya

Het bruisende nachtleven in Pattaya

Unieke belevenissen in het kleurrijke Pattaya

Pattaya is een van de kleurrijkste steden van Thailand. Het centrum staat vooral bekend om haar bruisende nachtleven. Je kunt er feesten tot in de late uurtjes. Maar ook overdag zijn er in Pattaya genoeg activiteiten te ondernemen. Een flinke wandeltocht in deze stad leidt bijvoorbeeld naar bezienswaardigheden als ‘De Sancuary of Truth’ en een drijvende markt waar je allerlei Thaise producten kunt kopen.

Religieus bouwwerk van hout

Religie speelt een bijzondere rol in Thailand. Uitingen van de boeddhistische cultuur kom je tegen op elke hoek van de straat. Zo kun je in Pattaya bijvoorbeeld de 105 meter hoge ‘Sanctuary of Truth’ bezoeken. Dit is een bijzondere bezienswaardigheid, omdat het in feite een combinatie is van een paleis of tempel. Dit soort bouwwerken kom je weinig tegen in Thailand. De architectuur van de ‘Sanctuary of Truth’ is werkelijk een lust voor het oog. Zowel het gebouw als de beelden zijn namelijk grotendeels vervaardigd uit hout. Bijzonder genoeg is de tempel nog niet helemaal afgebouwd. Het zodoende vereist iets meer moeite om de houten bezienswaardigheid te bereiken. Een entreeticket voor het bouwwerk kost 500 Baht, ongeveer 10 euro.

Grootste drijvende markt ter wereld

In heel Thailand kom je af en toe een drijvende markt tegen. In ‘Damnoen Saduak’, nabij Bangkok, vind je er bijvoorbeeld een. Marktlieden verkopen er hun waar via bootjes. Ook Pattaya heeft haar eigen drijvende markt. Sterker nog, de zogeheten ‘Four Regions Floating Market’ is de grootste drijvende markt ter wereld. Een bezoekje aan deze enorme markt is dus een bijzondere ervaring. De drijvende markt richt zich op de Thaise cultuur. De producten die men verkoopt zijn ingedeeld in de vier regio’s van Thailand, namelijk het Noorden, Noordoosten, Midden en Zuiden. De ‘Four Regions Floating Market’ in Pattaya is te verkennen met een bootje die je voor 30 minuten kunt huren met vier personen.

Genieten voor jong en oud

Pattaya is een prachtige bestemming voor het hele gezin. De jongsten kijken bijvoorbeeld hun ogen uit in ‘Mini Siam’, gelegen in Noord-Pattaya. Hier zijn iconische bezienswaardigheden van over de hele wereld nagebouwd in replica’s van 1 op 25. Zo maak je in korte tijd een heuse wereldreis. En wie had ooit gedacht in Thailand bijvoorbeeld een mini-Vrijheidsbeeld te vinden?

Professionele shows in het bruisende nachtleven in Pattaya

Pattaya is overdag geschikt voor jong en oud. ’s Avonds barsten het wilde nachtleven er echter los. Zo worden er in diverse clubs travestietenshows gegeven. Een van de bekendste is de ‘Tiffany-show’, die al 25 jaar het publiek weet te vermaken. Deze show is zeer goed georganiseerd met professionele dansers uit Thailand. Het optreden van de lady boys tijdens de ‘Tiffany show’ is voor veel toeristen puur genieten geblazen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Pattaya . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0