blog
Vakantie in Phuket

Vakantie in Phuket

Ontdek de ‘Parel van het Zuiden’ tijdens een vakantie in Phuket

Een vakantie in Phuket heeft alles in huis voor een onvergetelijke tijd. Niet voor niets heeft dit tropische eiland als bijnaam ‘Parel van het Zuiden’. Ontspan er op hagelwitte stranden, geniet van de prachtige natuur en bezoek het historische centrum. Of verken Phuket per boot en bewonder schitterende rotskusten.

Schitterende uitzichten vanaf de boot

Voor schitterende uitzichten is Phuket een zeer fraaie bestemming. Het noordoosten van het eiland staat bijvoorbeeld bekend om haar enorme kliffen van kalksteen. Deze vind je bijvoorbeeld bij de Phang Nga Baai. De gigantische rotspartijen steken boven het heldere water uit. Een schitterend plaatje om vast te leggen met je camera.

Ook een avontuurlijke tocht langs de kliffen met een kajak behoort tot de mogelijkheden. Phuket is dan ook de plek bij uitstek voor tochten per boot. Zo is het mogelijk om een zeilboot te huren, en zo de schoonheid van Thailand vanaf het water te ervaren. Schitterende eilanden als Phi Phi komen voorbij. Ben je iets minder avontuurlijk? In dat geval kun je ook deelnemen aan een bootexcursie.

De wonderlijke onderwaterwereld

Voor een dagje ontspanning tijdens je vakantie in Phuket zijn er genoeg hagelwitte stranden beschikbaar. Sommige stranden worden erg druk bezocht. Karon Beach en Kata Beach is daar een uitzondering op. Hier vind je poederzacht strand en palmbomen, maar geen massatoerisme.

Een vakantie in Phuket biedt voor elk wat wils. Zo kun je in plaats van te luieren ook de onderwaterwereld van de Adamanse Zee verkennen door te duiken en te snorkelen. Vooral Kata Beach is wat dat betreft populair onder duikers. Geniet ’s avonds bovendien van de zonsondergang, terwijl de Adamanse Zee zich voor je uitstrekt.

Tempel met een bijzondere architectuur

Tijdens een vakantie in Phuket is het mogelijk om excursies te boeken naar verschillende tempels op het eiland. Phuket heeft maar liefst 29 tempels. De Wat Arun tempel is een van de bekendste meditatiecentra. Dit komt vooral door haar bijzondere architectuur. De 70 meter hoge toren bestaat namelijk grotendeels uit glas en porselein. Een bijzonder gezicht, dat deze tempel een ietwat mysterieuze aanblik geeft.

Slenter door het oude centrum

Voor de nodige ontspanning kun je uiteraard ook het centrum van Phuket zelf bezoeken. Het oude gedeelte van de stad vertelt veel over haar bijzondere geschiedenis. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Wat Put Yaw tempel. Dit boeddhistische religieuze monument aan Ranong Road is maar liefst 200 jaar oud. Aan zon, cultuur en natuur ontbreekt het dus zeker niet tijdens je vakantie in Phuket. Je kunt ook nog gaan rondreizen in Zuid Thailand.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Phuket

 

 

 

Vergelijk de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

PHUKET BANNER 2

Het tropische wonderschone eiland in Thailand. Boek een vakantie Phuket voor het hele gezin.

0