blog
Nieuwjaar vieren in Bangkok

Nieuwjaar vieren in Bangkok

Leestijd 3 Minuten

Nieuwjaar vieren in Bangkok bij CentralWorld

CentralWorld is de ‘Times Square’ van Bangkok. Dit enorme winkelcentrum organiseert ieder jaar een spectaculaire show met bekende Dj’s en live bands. Jaarlijks trekken er ongeveer een half miljoen mensen naar deze centrale plek en gezelligheid is daarom gegarandeerd. Je kunt overal lekker eten, drinken en uiteraard genieten van het vuurwerk.

Bangkok is een populaire stad. De Thaise hoofdstad wordt steeds vaker bezocht en veel expats wonen hier dan ook. Het is ook de stad van de vele discotheken, rooftop bars en schitterende vuurwerkshows. Je kunt hier dan ook prima oud en nieuw vieren.

Rooftop barsNieuwjaar vieren in Bangkok

In Bangkok heb je ontzettend veel hoge gebouwen. Veel van deze gebouwen hebben dan ook een mooie rooftop bar. Het nieuwjaar vieren op zo’n rooftop bar is zeker een aanrader. Je kunt het vuurwerk allemaal prachtig zien en bovendien kun je er gezellig een drankje nuttigen. Enkele populaire rooftop bars tijdens oud en nieuw zijn CLOUD47, Octave en Above Eleven. Houd er rekening mee dat je wel degelijke kleding aan moet trekken. In principe kan je niet naar boven met een korte broek. Trek daarom chique kleding aan. Vergeet dat dan ook niet mee te nemen tijdens je vakantie naar Thailand. Houd wel rekening met een forse entreeprijs tijdens oud en nieuw.

Uitgaan in de clubs

Tot slot kun je er natuurlijk ook voor kiezen om naar één van de clubs te gaan. Twee coole clubs in Bangkok zijn Sugar en Royal City Avenue (RCA). In beide clubs kun je helemaal los gaan en genieten van de muziek. De clubs gaan pas na middernacht open, omdat iedereen om 12 uur nog van het vuurwerk geniet. Vervolgens blijven de clubs tot diep in de nacht open. De entree is hier ook een stuk voordeliger dan op een skybar. Houd rekening met ongeveer 1000 Baht (maximaal). Als je VIP wilt zitten of een tafel wilt reserveren, moet je rekening houden met hogere kosten.

Wat ga je overdag doen? Dan ga je maar het..

Lumphini Park

Het Lumphini Park is een populair park met een oppervlakte van ongeveer 56 hectare. Het is park is erg groen en bevat een prachtig, kunstmatig meer waar je met een boot overheen kunt varen. Je kunt die huren op locatie en dat is zeker een aanrader. Vooral als je met je geliefde in Bangkok bent, is dit zeker een aanrader. Je kunt dan écht even genieten van de rust in deze drukke Thaise stad.

Geschiedenis van het Lumphini parkNieuwjaar vieren in Bangkok

Dit gezellige park werd aangelegd in de jaren ’20. Koning Rama VI gaf hier opdracht toe. In het zuidwestelijke gedeelte van het park, bij de toegangspoort, staat dan ook een groot standbeeld van hem. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Buddha in Nepal. Zijn naam was Lumbini. In eerste instantie werd het park aangelegd in de buitenwijken van Bangkok. Tegenwoordig maakt het echt onderdeel uit van de Thaise hoofdstad, want de stad is in de loop der jaren ontzettend gegroeid. Het park is tegenwoordig dan ook gelegen in het zakelijke centrum van de Thaise hoofdstad.

Bewaking

Het Lumphini Park wordt constant, dag en nacht, bewaakt door politieagenten. Er heeft namelijk in het verleden veel criminaliteit plaats gevonden. De Thaise hoofdstad wil af van het slechte imago en zet daarom continu politieagenten in.

Wanneer kun je het park het beste bezoeken?

Je kunt het park het beste in de vroege ochtend bezoeken. Het is dan nog lekker rustig en er worden gezellige sportlessen gegeven. Veel mensen gaan joggen of volgen aerobicslessen. Allebei is erg leuk om te zien! In de ochtend heb je ook veel kans om de watervaraan te spotten. Deze hagedis komt uit de familie varanen en leeft in het park.

 

Al zin om de Nieuwjaar door te brengen in Bangkok ? Vergelijk hier direct alle reizen naar het land van de glimlach

 

0