blog
Het eten in Thailand

Het eten in Thailand

Thailand wordt gezien als een bijzondere vakantiebestemming. Steeds meer toeristen reizen naar het land om de prachtige natuur en de steden te bekijken. Ben jij van plan om naar Thailand te gaan? Dan ben je mogelijk erg nieuwsgierig naar de eetgewoontes daar. Wat voor een gerechten kun je er verwachten?

Over Thailand

Thailand is gelegen in Azië en is de laatste jaren behoorlijk gegroeid als toeristische trekpleister. Dat komt omdat het er relatief goedkoop is, en er veel te zien en doen is. De lokale bevolking is doorgaans erg vriendelijk en door de heerlijke temperaturen krijg je er al snel een echt vakantiegevoel. Thailand heeft voor iedereen wel iets te bieden. Den aan de schitterende natuur en de levendige steden. Het eten in Thailand wordt ook gezien als zeer goed én betaalbaar.

Het ontbijt

Wat de mensen in Thailand eten voor hun ontbijt is vooral afhankelijk van het eten van de dag ervoor. De Thaise bevolking eet namelijk meestal restjes van de dag ervoor op. Dit kunnen dus warme maaltijden zijn met rijst, noedels en gestoofde groentes. In hotels is er meestal keuze uit verschillende warme gerechten met rijst en groentes. Speciaal voor de internationale toeristen hebben ook steeds meer hotels een typisch Amerikaans ontbijt, dat bestaat uit bijvoorbeeld eieren, brood en worstjes.

De lunch in Thailand

De Thaise bevolking eet tijden de lunch vooral een warme maaltijd. Ze kiezen sowieso eigenlijk altijd wel voor een speciale soep, bijvoorbeeld met noedels, groente of kip. Meestal eten ze er dan ook een gerecht op basis van rijst bij. Brood wordt nagenoeg niet gegeten in Thailand, dus dit is wel iets om rekening mee te houden wanneer je een echte broodeter bent.

Het avondeten

In Thailand wordt er veel rijst gegeten en dat merk je zeker bij de avondmaaltijden. Het avondeten bestaat meestal uit rijst met groentes en een curry. Het wordt vaak gegeten met vlees of vis. Als ze in Thailand een nagerecht eten, dan is dat vaak met fruit. Heel soms ook cake of ijs, maar dit komt veel minder vaak voor. Dit soort opties zie je wel regelmatig in hotels. Er zijn in Thailand soms ook wel wat restaurants waar je andere wereldgerechten kunt eten. Denk aan Italiaanse restaurants. In toeristische gebieden kun je ook gerechten zoals friet, pizza en hamburgers op de menukaarten zien staan. Wanneer je echter wilt genieten van de Thaise keuken, dan is het beter niet voor dit soort gerechten te kiezen.

Snacks op straathet eten in Thailand

Het is in Thailand heel gebruikelijk om snacks op straat te kopen om te nuttigen. Veel mensen hebben een stand aan de kant van de weg of verkopen snacks op markten. Je kunt eigenlijk alle type snacks wel vinden. Denk aan mild of juist heel pittig. Er zijn ook meerdere zoete snacks. Ben jij op vakantie in Thailand? Dan is het een echte aanrader om eens een lokale markt op te gaan en meerdere snacks te proberen. Kijk dan vooral bij de marktkramen waar de lokale bevolking veel te vinden is, want deze worden vaak gezien als de beste snacks.

Typische Thaise ingrediënten

Welke ingrediënten zie je vaak terugkomen in de Thaise keuken? We sommen er een aantal voor je op! Denk aan rijst, knoflook, noedels, paksoi en rundvlees.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0